10 amante celebre care au schimbat istoria

Statutul de amantă nu este unul tocmai demn, corect, admirabil, dar se întâmplă ca multe femei să şi-l asume, din diverse motive.

separator

Ele sunt amantele care au schimbat istoria:

1. În 400 î.Hr, o imigrantă din Milet, Aspasia a devenit amanta conducătorului Pericle – la ea acasă se strângeau cele mai luminate minţi şi se puneau la cale filosofii de viaţă sau viitorul lumii.

Înainte să devină cunoscuta amantă a lui Pericle, Aspasia era deja apreciată pentru inteligenţa sa, ea fiind cea care i-a predat filosofie şi retorică lui Socrate.

2. În 1519, Hernan Cortes cucerea Mexicul de azi; printre sclavele primite în dar, Malinche i-a devenit atât de apropiată încât oamenii îi percepeau ca pe un tot unitar. Se spune că datorită ei, Cortes a reuşit să cucerească imperiul aztec.

3. În 1835, în China, exista amanta Cixi, cea care prin prisma acestui statut s-a emancipat, a învăţat să citească, să fie conectată la realităţile din întreaga lume şi, astfel, a ajuns să îi influenţeze deciziile împăratului.

Mai mult, ea a dat naştere moştenitorului tronului…

4. Jeanne-Antoinette de Pompadour a fost amanta regelui francez Ludovic al XV-lea şi cea care îl sfătuia pe rege în luarea tuturor deciziilor. Ea a căpătat o uriaşă putere politică în Franţa acelui secol.

4

5. Lola Montez, de origine spaniolă, dar născută în Irlanda, a întreţinut relaţii intime cu mai mulţi artişit, printre care Franz Liszt.

Într-un final a devenit amanta regelui Ludwig al Bavariei, cel care a făcut-o ulterior contesă şi care i-a cedat mare parte din averea sa.

6. Elena Lupescu

“Prin amestecul ei în politică, nu mai puţin de 12 guverne au picat şi patru alegeri au fost organizate consecutiv”, spunea un politician român în 1934.

Carol al II-lea a trăit iubire nebună pentru care a optat să se sacrifice: iubirea faţă de Elena Lupescu; aceasta i-a fost amantă şi apoi soţie.

În 1923, cei doi au fugit din România, regele Carol abdicând din dragoste pentru Elena care, la rândul ei, l-a urmat în exil.

7. Emilie du Chatelet – în 1733, Emilie du Chatelet, căsătorită, a devenit amanta lui Voltaire care era cu 12 ani mai în vârstă.

Se zvoneşte că ea este cea care l-a învăţat fizica de bază, rămânând pentru istorie una dintre cele mai cunoscute fiziciene şi matematiciene din Europa.

7emilie

8. George Eliot – scriitoare extrem de talentată a fost amanta lui George Lewes, cel care a ajutat-o de fapt să îşi descopere talentul scriitoricesc.

9. Virginia Hill – cea mai puternică şi încredere femei din Mafie, şi-a câştigat aceasta distincţie cu ajutorul relaţiei sale cu mafiotul Bugsy Siegel.

9virginia-hill

10. Celia Sanchez

Amanta lui Fidel Castro a devenit expertă în arme şi o foarte bună organizatoare, revendicându-şi mai multe funcţii deşi Fidel Castro a avut mai multe amante.

Sursa 

Cea mai lungă rochie de mireasă din mărgele din lume
Articolul anterior
Fiica lui Brad Pitt şi a Angelinei Jolie, o combinaţie perfectă între cei doi actori
Articolul următor
Alte articole interesante