11 sfaturi pentru adolescenți de la Bill Gates!

Bill Gates, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, cu o avere estimată la $76 miliarde, oferă 11 lecții de viață tuturor tinerilor din ziua de azi.

separator
 1. Viața nu e dreaptă – obișnuiește-te cu ideea!
 2. Lumii prea puțin îi pasă de stima ta de sine. Lumea se așteaptă să realizezi ceva înainte de a fi mulțumit de tine însuți.
 3. Nu vei câștiga 60.000$ pe an de îndată ce părăsești băncile școlii. Nu vei fi vicepreședintele unei companii decât atunci când vei munci pentru aceasta.
 4. Crezi că profesorul tău e sever? Stai să vezi când vei avea un șef!
 5. A lucra într-un fast-food nu este ceva sub demnitatea ta. Bunicii tăi aveau o altă denumire pentru asta: o numeau șansă.
 6. Dacă o dai în bară, nu e vina părinților, aşa că nu te mai smiorcăi în legătura cu greșelile tale, ci învață din ele.
 7. Înainte de a te fi născut, părinții nu erau atât de plicticoși ca acum. Au ajuns așa din cauza că trebuie să-ți plătească cheltuielile, să-ți spele hainele și să te asculte spunându-le cât de grozav te crezi. Aşa că înainte de a te porni să salvezi jungla de paraziții generației părinților tăi, încearcă să-ți despăduchezi propriul dulap.
 8. Poate că școala ta a scăpat de învingători și învinși, însă viaţa NU. În unele școli s-au abolit corigențele și elevul poate încerca de câte ori vrea el să dea răspunsul corect la o întrebare. Asta nu seamănă deloc cu nimic din viața reală.
 9. Viața nu se împarte în semestre. Nu ai verile libere și pe foarte puțini angajatori îi interesează să te ajute să “te regăsești”. Faci asta în timpul liber.
 10.  Ce vezi la televizor nu e viață reală. În viața reală oamenii trebuie să mai plece din cafenele și să meargă la serviciu.
 11.  Fiți amabili cu tocilarii. Există șansa ca în viitor să lucrați pentru vreunul dintre ei.

sursa

Piper negru şi lapte acru pentru stoparea căderii părului
Articolul anterior
Geta Burlacu nu vrea să fie ministru. Află de ce
Articolul următor
Alte articole interesante