3 “sfaturi” pentru LILU și femeile care cred că sclavia e dragoste

Bloggeriței Victoria Apostol nu i-a căzut cu tronc la inimă articolul postat recent de Lilu, “Ce am învățat de când sunt soție. 8 sfaturi pentru tinerele soții”. Aceasta a argumentat pe blogul său de ce nu este de acord cu sfaturile prezentatoarei TV.

separator
Lilu-Calin-297-of-1516-682x1024

Lilu: “Dacă tu nu vrei nu înseamnă că el nu are nevoie. Noi putem face liste interminabile cu motive de ce nu vrem să facem sex. Ne doare capul, am oboist după o zi petrecută cu bebeluşul, mâine trebuie să mă trezesc de dimineață, dar pe ei asta nu îi interesează, nevoile trupești trebuie satisfăcute. Pofta vine mâncând … așa trebuie să ne spunem când ochii ne cad pe pernă.”

Victoria Apostol: “Acest sfat este un îndemn spre VIOL MARITAL. Da, da viol, deoarece ne sfătuiește clar: tu nu vrei, el vrea, deci ești obligată. Or, violul prin definiție e un act care are loc împotriva voinței uneia dintre persoanele vizate în acel act. E viol marital, deoarece fiind căsătoriți cu acte, asta nu anulează libertatea ca drept fundamental și CONSENSUL SEXUL. Fiind soț și soție nu se echivalează cu obligații sexuale atunci când unul vrea și altul nu vrea. În plus, oboseala acumulată pe parcusrul zilei din diverse motive: muncă casnică, muncă pe câmp, serviciu la birou etc. este un MOTIV firesc de a refuza sexul. Ah da, bărbații tot obosesc și la fel refuză sexul din acest motiv, pentru că și sexul e un EFORT – asta dacă te miști și ești activ/ă în timpul actului – prin urmare e LOGIC că atunci când ești mort de oboseală nu ai chef să mai faci încă un EFORT. Iar pentru bărbații, care cred că, dacă soțiile stau acasă cu copii mici și în acest fel nu fac nimic toată ziua, deci ar trebui să fie relaxate și dispuse spre sex când ei revin de la muncă, îi îndemn să se schimbe cu rolurile cel puțin pentru o zi și să stea ei cu bebeluşii acasă, iar ele să meargă la birou și seara când vin acasă să ceară sex! O să mă opresc aici cu speranța că nu e totul pierdut și că persoanele publice o să devină mai deschise la minte și o să realizeze implicația cuvintelor spuse/scrise și cum acestea contribuie la pereptuarea unor fenomene de a dreptul nocive pentru societate, așa cum e patriarhatul.”

Citește toate contra-argumentele la sfaturile Liliei Ojovan.

Actorul Andrei Gaidulean suferă de cancer
Articolul anterior
Acneea la adulți: de ce apare și cum se tratează corect?
Articolul următor
Alte articole interesante