4 greșeli pe care le fac femeile, distrugându-și viața!

Psihologul american Laura Sleziger are o emisiune în direct la radio. Pentru a ajuta femeile în viaţa de cuplu, aceasta a decis să scrie și o carte, „Zece greșeli prostești pe care le fac femeile, distrugându-și  viața”.

separator
cuplu-cearta

Nu te privi prin prisma unui bărbat

Greșeala nr. 1. Deprindere prostească.

Trist, însă, până în ziua de astăzi succesul unei femei este limitat la întrebarea „dacă are pe cineva alături”.  Un bărbat, desigur. Și astfel bietele femei își analizează viața și pe ele însăși prin prisma relațiilor cu bărbații. Dar ce fel de bărbat este acesta – nu contează.

Dar este atât de greșit! La fel de greșit cum este să trăieşti alături de un alcoolic, tiran, gelos, critic, narcoman, care te trădează, te amăgește și se comportă indiferent. Foarte des, de frica de a rămâne singure, femeile se căsătoresc cu primul bărbat pe care îl întâlnesc, demonstrând celor din jur „împlinirea ei”.

Sfat. Nu, asta nu te va face împlinită. Cele care spun că „nu ar avea noroc” în dragoste și cu soțul, și-au făcut-o cu mâna lor. Consolidează-ţi încrederea în sine și nu te înjosi cu relații și căsătorii care nu merită. Noi, femeile, ar trebui să învățăm de la bărbați să fim curajoase, perseverente și să avem încredere în noi.

Nu suntem Cenușărese

Greșeala nr. 2. Atenție în zadar.

În întreaga lume sunt milioane de cenușărese care stau smiorcăite la geamul murdar al cămărilor, dar prințul așa și nu mai apare… În schimb, ce grădinar sexy muncește în ograda de alături!

Dacă nu ești destul de sigură în comportamentul tău.

Dacă spui de fiecare dată „mulțumesc” oricui îți acordă o clipă de atenție.

Dacă te mulțumești cu ce îți oferă, dar nu alegi ceea ce cu adevărat îți creează plăcere.

Dacă, fiind alături de un bărbat, ești gata să strigi: „Ura! nu mai sunt singură!” – ai făcut cea mai mare greșeală.

Să te legi cu un bărbat doar pentru a scăpa de singurătate – înseamnă să fugi de realitate. Nu se pune problema că femeia așteaptă prea multe de la un bărbat. Problema e că ea nu așteaptă nimic de la sine.

Nu crede că bărbatul are o stare emoțională proastă și că nu este în stare să diferențieze momentul când o femeie este indiferentă față de el. Și nu te gândi că după asta el nu va crede că tu, pur și simplu, te-ai folosit de el, transformându-l într-un pansament pentru rana ta, un umăr pe care să plângi sau să faci isterie. Bărbații vin în viața noastră pentru a o trăi alături de noi, dar nu pentru a o înlocui.

Sfat. Alege-l pe cel alături de care să fii, dar nu te lăsa aleasă. Nu te mulțumi cu ceea ce a apărut din senin în viața ta.

Nu săruta broscoiul

Greșeala nr. 3. Fidelitate oarbă.

Dacă femeia repetă la fiecare pas „îl iubesc!”, se minte atât pe ea, cât și pe cei din jur. Ea nu vrea să recunoască că a nimerit într-o situație destul de neplăcută și încurcată.

Straniu, însă, pentru multe femei dragostea este ceva abstract.

Femeile sunt în stare să nu vadă chelia, burta mare, cămășile pătate și cravata în carouri. Însă, orice bărbat care întâlnește o femeie este în stare să spună: „E o tipă de treabă, însă, are picioarele grase”.

Repetând la orice colț „îl iubesc”, de fapt îți spui că:

Nu voi găsi niciodată pe cineva care să mă accepte așa cum sunt.

Nu vreau să rămân singură.

Asta e mai bine, decât nimic.

Asta e mai bine decât ce a fost.

Am deja 19 (29, 39, 49, 59) ani.

Nu cred că voi găsi pe cineva mai bun.

Uneori nu este chiar atât de rău.

În orice caz e tot ce mi-a rămas.

Simt că are nevoie de mine.

Nu este chiar atât de rău cum le pare celor din jur.

E greu să găsești pe cineva, alături de care ar fi bine și  ar fi fericire.

Sfat. Ține minte, dacă săruți un broscoi, ai toate șansele ca el să nu se transforme într-un prinț, iar tu să rămâi cu un gust dezgustător pe buze. Meriți mult mai mult!

Despre asta nu trebuie să vorbești

Greșeala nr. 4. Pasiune fără sens.

E clar că femeile și bărbații au o atitudine diferită față de sex. Femeile îl consideră prea romantic, presupunând că mișcările lente îi oferă bărbatului anumite responsabilități. Ele cred că astfel se aduc drept jertfă bărbatului și deseori așteaptă ceva în schimb.

Tot ce are legătură cu această parte a relației, e mai bine să fie lent decât rapid. Lasă „mărul să se coacă”, analizează pasul tău. Apropierea și apropierea sexuală sunt două lucruri complet diferite. Niciodată nu face acel pas despre care nu ai putea să vorbești cu el.

Sfat. Nu contează câți ani ai. Sexul nu poate stabili valoarea relației tale cu un bărbat. Un sex grăbit poate să te facă să regreți mult mai mult, intensificându-ți sentimentul singurătății.

Citește continuarea pe dozadesucces.ro!

Cele mai noi produse antirid, acum și în Moldova
Articolul anterior
Cu ce noutăți vine Show-ul “Din Inimă”?!
Articolul următor
Alte articole interesante