4 greșeli pe care le fac femeile, distrugându-și viața!

Psihologul american Laura Sleziger are o emisiune în direct la radio. Pentru a ajuta femeile în viaţa de cuplu, aceasta a decis să scrie și o carte, „Zece greșeli prostești pe care le fac femeile, distrugându-și  viața”.

separator
cuplu-cearta

Nu te privi prin prisma unui bărbat

Greșeala nr. 1. Deprindere prostească.

Trist, însă, până în ziua de astăzi succesul unei femei este limitat la întrebarea „dacă are pe cineva alături”.  Un bărbat, desigur. Și astfel bietele femei își analizează viața și pe ele însăși prin prisma relațiilor cu bărbații. Dar ce fel de bărbat este acesta – nu contează.

Dar este atât de greșit! La fel de greșit cum este să trăieşti alături de un alcoolic, tiran, gelos, critic, narcoman, care te trădează, te amăgește și se comportă indiferent. Foarte des, de frica de a rămâne singure, femeile se căsătoresc cu primul bărbat pe care îl întâlnesc, demonstrând celor din jur „împlinirea ei”.

Sfat. Nu, asta nu te va face împlinită. Cele care spun că „nu ar avea noroc” în dragoste și cu soțul, și-au făcut-o cu mâna lor. Consolidează-ţi încrederea în sine și nu te înjosi cu relații și căsătorii care nu merită. Noi, femeile, ar trebui să învățăm de la bărbați să fim curajoase, perseverente și să avem încredere în noi.

Nu suntem Cenușărese

Greșeala nr. 2. Atenție în zadar.

În întreaga lume sunt milioane de cenușărese care stau smiorcăite la geamul murdar al cămărilor, dar prințul așa și nu mai apare… În schimb, ce grădinar sexy muncește în ograda de alături!

Dacă nu ești destul de sigură în comportamentul tău.

Dacă spui de fiecare dată „mulțumesc” oricui îți acordă o clipă de atenție.

Dacă te mulțumești cu ce îți oferă, dar nu alegi ceea ce cu adevărat îți creează plăcere.

Dacă, fiind alături de un bărbat, ești gata să strigi: „Ura! nu mai sunt singură!” – ai făcut cea mai mare greșeală.

Să te legi cu un bărbat doar pentru a scăpa de singurătate – înseamnă să fugi de realitate. Nu se pune problema că femeia așteaptă prea multe de la un bărbat. Problema e că ea nu așteaptă nimic de la sine.

Nu crede că bărbatul are o stare emoțională proastă și că nu este în stare să diferențieze momentul când o femeie este indiferentă față de el. Și nu te gândi că după asta el nu va crede că tu, pur și simplu, te-ai folosit de el, transformându-l într-un pansament pentru rana ta, un umăr pe care să plângi sau să faci isterie. Bărbații vin în viața noastră pentru a o trăi alături de noi, dar nu pentru a o înlocui.

Sfat. Alege-l pe cel alături de care să fii, dar nu te lăsa aleasă. Nu te mulțumi cu ceea ce a apărut din senin în viața ta.

Nu săruta broscoiul

Greșeala nr. 3. Fidelitate oarbă.

Dacă femeia repetă la fiecare pas „îl iubesc!”, se minte atât pe ea, cât și pe cei din jur. Ea nu vrea să recunoască că a nimerit într-o situație destul de neplăcută și încurcată.

Straniu, însă, pentru multe femei dragostea este ceva abstract.

Femeile sunt în stare să nu vadă chelia, burta mare, cămășile pătate și cravata în carouri. Însă, orice bărbat care întâlnește o femeie este în stare să spună: „E o tipă de treabă, însă, are picioarele grase”.

Repetând la orice colț „îl iubesc”, de fapt îți spui că:

Nu voi găsi niciodată pe cineva care să mă accepte așa cum sunt.

Nu vreau să rămân singură.

Asta e mai bine, decât nimic.

Asta e mai bine decât ce a fost.

Am deja 19 (29, 39, 49, 59) ani.

Nu cred că voi găsi pe cineva mai bun.

Uneori nu este chiar atât de rău.

În orice caz e tot ce mi-a rămas.

Simt că are nevoie de mine.

Nu este chiar atât de rău cum le pare celor din jur.

E greu să găsești pe cineva, alături de care ar fi bine și  ar fi fericire.

Sfat. Ține minte, dacă săruți un broscoi, ai toate șansele ca el să nu se transforme într-un prinț, iar tu să rămâi cu un gust dezgustător pe buze. Meriți mult mai mult!

Despre asta nu trebuie să vorbești

Greșeala nr. 4. Pasiune fără sens.

E clar că femeile și bărbații au o atitudine diferită față de sex. Femeile îl consideră prea romantic, presupunând că mișcările lente îi oferă bărbatului anumite responsabilități. Ele cred că astfel se aduc drept jertfă bărbatului și deseori așteaptă ceva în schimb.

Tot ce are legătură cu această parte a relației, e mai bine să fie lent decât rapid. Lasă „mărul să se coacă”, analizează pasul tău. Apropierea și apropierea sexuală sunt două lucruri complet diferite. Niciodată nu face acel pas despre care nu ai putea să vorbești cu el.

Sfat. Nu contează câți ani ai. Sexul nu poate stabili valoarea relației tale cu un bărbat. Un sex grăbit poate să te facă să regreți mult mai mult, intensificându-ți sentimentul singurătății.

Citește continuarea pe dozadesucces.ro!

Semne care arată că ești mult prea dependentă de partenerul tău

A avea o conexiune puternică cu partenerul poate fi un lucru bun și o mărturie a faptului că relația dintre voi este una extrem de puternică. Deși este necesar să petreci timp de calitate alături de partener, este esențial să îți păstrezi inclusiv o relație sănătoasă cu prietenii, familia și, cel mai important, cu tine însăți.

A avea o identitate în afara relației de cuplu este atât sănătos, cât și esențial pentru succesul și longevitatea unei relații romantice. Există însă unele semne de alarmă ce arată că ești mult prea atașată de partenerul tău și le poți descoperi mai jos, conform www.elle.ro.

Nu îți găsești fericirea în afara relației de cuplu

Ar trebui să fim fericiți alături de partener, însă atunci când el devine singura ta sursă de bucurie și fericire, acesta este un lucru periculos. Înseamnă că, dacă el va dispărea din viața ta, nu vei mai avea abilitatea de a-ți găsi fericirea și de a te simți împlinită.

Te superi pe partener fără a avea un motiv anume

Când ajungi să petreci mult prea mult timp alături de partener, vei observa că te deranjează chiar și cel mai mic lucru pe care îl zice sau îl face. Acest lucru este cauzat de faptul că sunteți mereu unul lângă celălalt, atât fizic, cât și în gânduri, chiar și fără a fi conștienți de acest lucru. Este adevărat că, uneori, este nevoie de timp petrecut separat și veți observa că acest lucru vă va întări relația.

Ai nevoie ca el să fie mereu alături de tine

Dacă ești prea dependentă de partener, s-ar putea să te simți de parcă nu poți face nimic în viață fără ca el să fie mereu lângă tine. Deși în teorie acest lucru poate părea romantic, în realitate doi parteneri care se simt confortabil să petreacă timpul unul departe de celălalt au găsit cheia unui stil de viață productiv și care îi împlinește personal.

Te distanțezi de familie și prieteni

Ai început să observi că parcă nu mai ai deloc timp penru familie sau pentru prietenii care îți erau apropiați înainte de a începe această relație? Acest lucru poate fi cauzat de faptul că dependența de partener îți ocupă tot timpul. Este important să ai relații sănătoase și în afara celei cu partenerul.

Ești geloasă pe succesul și realizările lui

Ești atât de implicată în viața partenerului încât te poți trezi cu sentimente neplăcute de gelozie atunci când acesta se bucură de succes pe plan profesional sau când lucrurile care îl pasionează îi aduc laude. Acest lucru este cauzat de faptul că nu mai ai pasiuni personale și nici dorință de succes și că preferi să fii mereu pe locul doi, acordându-i lui toată atenția ta.

Ai nevoie de aprobarea lui pentru orice

Partenerul tău nu va fi de acord și nu va aproba tot ceea ce gândești sau zici. Acest lucru înseamnă să faci parte dintr-o relație și să iubești o persoană cu o personalitate unică, așa cum ești tu. Dacă nu ești sigură pe propria ta persoană și ai nevoie constant de aprobarea lui, atunci nu vei găsi puterea de a duce la bun final nimic din ceea ce îți propui.

Nu te preocupă nimic în afară de ceea ce îl preocupă pe partenerul tău

Este ceva normal ca partenerii din cuplu să aibă aceleași preocupări sau hobby, însă este foarte important pentru propria ta persoană ca să te ocupi și de alte lucruri care îți trezesc interesul. Poate fi vorba de un curs de machiaj, de gătit, de seri petrecute la film cu cele mai bune prietene, călătorii cu colegele de la job, orice. Dacă nu ai alte interese în afară de cele ale partenerului, acest lucru indică faptul că ești mult prea dependentă de el pentru a reuși să simți fericire și împlinire în toate ariile vieții tale.

Care orgasm este mai lung: al bărbaţilor sau al femeilor?

Sexualitatea este parte importantă din viaţa oamenilor sau ar trebui să fie. Viaţa sexuală regulată are şi numeroase beneficii asupra sănătăţii fizice şi psihice.

Cercetătorii explică: Ce se întâmplă în organism în timpul orgasmului -  Exquis

Orgasmul este un moment de eliberare, care duce la un sentiment de plăcere intensă în timpul actului sexual. Produce efecte plăcute în corp, care pot dura câteva secunde. La bărbați, orgasmul este, de obicei, urmat de ejaculare. La femei, această plăcere supremă poate induce contracții repetate ale vaginului, care oferă o senzație de extaz.

Potrivit Alain Heril, sexolog, această stare de liniște care apare după orgasm este corelată cu hormonii. În timpul orgasmului, creierul produce hormoni, dopamină, oxitocină și adrenalină, lucru care induce senzaţii şi plăcere intense.

Însă există diferenţe între bărbaţi şi femei când vine vorba despre orgasm. Plăcerea sexuală a bărbaţilor este considerată “mecanică”, iar ei ajung mai repede la orgasm decât femeile, se ştie. Se consideră că orgasmul masculin este corelat cu creierul reptilian sau primitiv. Aceasta înseamnă că sub efectul stimulării erotice și în timpul intensificării orgasmului, bărbaţii intră într-o fază care generează ejaculare. Urmează etapa refractară, care îl obligă să ia o pauză mai mult sau mai puțin lungă.

În cazul femeilor, creierul limbic sau emoţional controlează plăcerea sexuală. Emoțiile, gândurile, mediul, sentimentele și fanteziile sunt elemente-cheie în apariţia orgasmului la femei. Chiar şi în momentele de dinaintea orgasmului, femeia poate fi perturbată de un zgomot, de o imagine sau de un gând, care o pot împiedica să ajungă la orgasm. Cu cât o femeie are o relaţie mai armonioasă cu partenerul, cu atât are şanse mai mari să ajungă la orgasm.

Totuşi, cine are un orgasm mai lung?

Într-un videoclip publicat pe canalul de Youtube Asap SCIENCE, Mitchell Moffit și omul de știință Gregory Brown au încercat să obţină un răspuns la această întrebare.

Ei au descoperit că mai mulți factori ar putea influența gradul de plăcere resimțit de bărbați și femei. Femeile s-ar bucura de orgasme mai lungi, care durează aproximativ 20 de secunde sau mai mult, în timp ce plăcerea masculină ar dura doar 3-10 secunde. Cu toate acestea, studiile arată că bărbații pot ajunge cu ușurință la orgasm, 95% dintre ei atingând punctul suprem în timpul sexului. În cazul femeilor, 69% dintre ele ajung la orgasm în timpul unui contact sexual.

sursa

Vrei să o ceri în căsătorie de Valentine’s Day? Află cum să o faci mai bine!

Dacă ți-ai propus să îți ceri iubita în căsătorie chiar de Valentine’s Day, pentru început, descoperă ce detalii îți garantează un „DA‟ hotărât! 

Fancy Quad City Restaurants Perfect For Valentine's Day

Poate că ai ales deja inelul, te-ai gândit la buchetul de flori pe care i-l vei oferi și ai organizat cina romantică la care veți participa. Și dacă intenționezi să o ceri la masă, s-ar putea să te întrebi, când este mai bine să o faci, înainte sau după cină? Poate că acesta este cel mai important aspect al propunerii…

Cererea în căsătorie – înainte sau după cină? 

Un lucru este cert: cererea în căsătorie trebuie să fie punctul culminant al serii, însă nu există o regulă fixă care să spună dacă este bine să o ceri înainte sau după cină. În schimb, avem o listă cu argumente pro și contra pentru fiecare situație. 

Vei fi avantajat dacă o vei cere înainte de cină, deoarece scapi de stres, însă s-ar putea să nu mai fiți tentați să serviți preparatele alese, din cauza emoțiilor. De asemenea, dacă reacția partenerei nu va fi cea dorită, va trebui să participi la o cină incomodă. Dacă alegi să o ceri după cină, ai mai mult timp la dispoziție pentru ajutări (să presupunem că fotograful întârzie), însă și nivelul tău de anxietate poate să crească.

Specialistul în organizari de nunți, Donnie Brown, spune că este ideal ca bărbatul să se așeze pe genunchi, înainte de a servi desertul. Ea nu recomandă ideea de a pune inelul în șampanie sau în prăjitură, deoarece există riscul de sufocare. 

De asemenea, specialistul punctează că este bine să alegi un loc unde să fiți doar voi doi, pentru a vă putea bucura de moment. Oricât de tentant ar fi, evită să o ceri la un alt eveniment mare, cum ar fi nunta unui frate sau o reuniune de familie! Nici farsele nu se mai poartă, deoarece o pot pune pe parteneră într-o ipostază neplăcută. 

sursa

Cele mai noi produse antirid, acum și în Moldova
Articolul anterior
Cu ce noutăți vine Show-ul “Din Inimă”?!
Articolul următor