5 greșeli care distrug orice căsnicie

Relațiile se destramă și, de cele mai multe ori, dăm vina pe celălalt. De fapt, ambele părți sunt responsabile de ceea ce se întâmplă într-o căsnicie. Iată câte motive din cauza cărora nu reușim să făurim și să menținem o relație trainică.

separator

divort

Nu aveţi aceleaşi planuri

De multe ori se întâmplă ca partenerii să aibă opinii diferite referitoare la ceea ce este cel mai important pentru ei. Fiecare dintre ei consideră că scopurile sale personale sunt mai importante şi că pe ele ar trebui să se concentreze împreună. Iar în aceste condiţii, când fiecare trage în direcţii opuse, este inevitabil ca relaţia să nu se rupă. Este foarte important să realizați că sunteți o echipă, iar scopurile voastre, în ansamblu, ar trebui să fie comune, scrie eva.ro.

Nu vă cunoaşteţi nevoile şi aspiraţiile

Fiecare persoană are propriile sale nevoi şi dorinţe pe care speră ca partenerul să i le împlinească. Dar de multe ori se întâmplă ca partenerii să nu vorbească despre aceste nevoi ale lor sau presupun că persoana iubită are aceleaşi aşteptări, ceea ce este complet greşit. Chiar dacă vă iubiți, asta nu înseamnă că sunteți identici.

Nu vă manifestaţi afecţiunea

Conexiunea specială dintre două persoane care se iubesc se poate pierde treptat dacă partenerii nu îşi mai manifestă afecţiunea prin gesturi simple, aşa cum sunt săruturile, îmbrăţişările, atingerile sau ţinutul de mână. Lipsa de implicare din acest punt de vedere vă poate transforma în simpli colegi de cameră, nimic mai mult, ceea ce duce la distrugerea căsniciei.

Vă neglijaţi reciproc

Acest lucru se întâmplă atunci când nu îţi ţii promisiunile făcute partenerului, chiar şi pe cele mai mărunte şi aparent lipsite de importanţă, când nu îi acorzi atenţie sau nu îl asculţi. Cel mai probabil niciunul dintre voi nu şi-a dorit să pară că oricare alt lucru este mai important decât partenerul de viaţă. Dar cu toate acestea se întâmplă să vă îndreptaţi atenţia şi energia în alte direcţii, neglijându-vă reciproc.

Vă blocaţi în resentimente

Situaţiile din trecut rămase nerezolvate vă pot otrăvi relaţia. Ceea ce nu ai spus la timpul potrivit şi nu ai înfruntat în momentul în care s-a întâmplat se poate întoarce constant în mintea ta ca un bumerang. Unul dintre parteneri sau chiar ambii pot avea gânduri de tipul „Ai făcut lucrul ăsta, iar eu nu pot trece peste”. Discuțiile sincere, pe un ton calm, despre tot ceea ce v-a provocat suferință, chiar dacă s-a întâmplat cu mult timp în urmă, vă ajută să depășiți momentele dificile și să scăpați de fantomele trecutului.

alte Articole interesante