8 sfaturi cum să începi ziua plină de energie

Vrei să începi ziua plină de energie? Momentul dimineții este crucial pentru un nou start bun. Mai mult, prima oră este decisivă pentru întreaga zi. Ce faci în această primă oră după ce deschizi ochii te poate ajuta să arăți și să te simți excelent întreaga zi. Prima oră după trezire este denumită de specialiști, conform ultimelor studii, ora de putere.

separator
283317l-640x0

Asadar, ridică-te din pat și strălucește! Urmează aceste 8 sfaturi ca să îți incepi ziua cu motoarele turate la maxim.

1. Privește o culoare puternică la trezire
„Dacă vezi o culoare intensă, vibrantă atunci când deschizi ochii, iți pornești adrenalina și această infuzie bruscă de energie te determină să te ridici din pat și să începi cu dreptul o nouă zi” spune Leatrice Eiseman, director executiv la Pantone Color Institute. Pune o pernă sau pătură colorată în aria privirii tale de îndată ce deschizi ochii. Mai poți amplasa un tablou, față în față cu patul în care dormi, pe care să îl vezi ori de câte ori te trezești.

2. Trezește-te privind trandafiri
Când o femeie vede la trezire primul lucru trandafiri înfloriți, energia pe care și-o generează o ține întreaga zi, au descoperit specialiști de la Harvard Medical School și Harvard University pentru Minte/Creier/Comportament instinctiv.

3. Nu mai apăsa butonul Snooze de la ceasul deșteptător
De câte ori sună ceasul și mai amâni momentul trezirii apăsând pe butonul Snooze, creierul tău știe că mai are câteva minute de somn și încearcă să reintre în starea de somn. Efectul: vei fi mai obosită decât dacă te ridici din pat atunci când ceasul a sunat prima dată.

4. Vizualizează-ți ziua în avans
Imediat ce te-ai trezit, stai o clipă cu ochii închiși și imaginează-te cu vigoare şi energizat. Când gândești pozitiv despre ziua care iți începe, te vei energiza cu siguranță.”

5. Bea un pahar de energie instantanee
Dacă bei un pahar mare de apă plată de îndată ce te trezești este un mod excelent de a da corpului lichidul pe care el l-a pierdut peste noapte și vei avea parte de energie instant.

6. Lasă soarele să intre
O porție de soare te face să te simți mai conectat la viață, așa că fă-ți obiceiul să servești micul dejun lângă o fereastră însorită sau ieși pe balcon sau în curte pentru câteva minute ca să vezi soarele la prima oră. Soarele crește și nivelul de serotonină din creier, o substanță chimică care declanșează starea de bine.

7. Masează-ți fața
„Când iți masezi fața la trezire, iți crește instant circulația sângelui și este un mod sigur de a fi trezit și energizat” spune Maggy Dunphy, director general la Aria Spa, SUA. Începi de la frunte, cobori în jos spre obraji, îi bați cu degetele până când masezi astfel întreaga față.

8. Incepe ziua cu mișcare prin sex
Activitatea fizica este unul din modurile garantate de a alunga somnul iar a face dragoste dimineața înseamnă creșterea instantanee a nivelului substanțelor chimice asociate cu stamina (testosteronul), energia (dopamina) și starea de calm si împlinire (oxitocina), spune dr Helen E. Fisher, PhD, profesor cercetător la Universitatea Rutger. Ce mod grozav să iți incepi ziua!

Sursa

alte Articole interesante