8 simptome ale unei relații fără viitor!

Observi că relația în care ești nu-ți aduce nicio bucurie, doar îți otrăvește sufletul și viața. Accepți situația în speranța că lucrurile se vor schimba și totul va fi frumos. De aceea, închizi ochii la multe lucruri și aștepți la nesfârșit o minune. Psihologii au enumerat câteva simptome care identifică o relație toxică:

separator
8-simptome-ale-unei-relații-fără-viitor
  • Golul din suflet. Astfel de relații nu-ți dau aripi, dimpotrivă te apasă. După ce comunici ai senzația de pustiu și oboseală.
  • Dispicarea firului în patru. Procesul de elucidare a adevărului, cine a greșit și cine nu, persistă foarte des în comunicarea voastră. Aceasta se rezumă la reproșuri pe principiul: acuzare-apărare. Nu se vede nicio schimbare sau îmbunătățire a situației, nici din partea ta, nici din cea a partenerului.
iubita_geloasa_21d3542aab
  • Subaprecierea. Succesul partenerului este primit critic, cu invidie și foarte neplăcut. Propria dezvoltare trece pe planul doi, iar încrederea în capacitățile tale scade. Partenerul își crește propria apreciere pe seama înjosirii celuilalt. Respectul lipsește.
  • Schimbarea bruscă și deasă a dispoziției. Starea ta de spirit joacă, acum ești bine dispusă, în secunda următoare poți ajunge la isterie. Ba ești foarte drăgăstoasă și grijulie, după care brusc simți o ură lăutrică. Refuzul de a explica cauza, pauzele lungi în discuții, plecarea teatrală în nicăieri, manipularea cu ajutorul telefonului (ignorarea apelurilor sau întreruperea discuției), ultimul cuvânt care obligatoriu trebuie să rămână după cel ce are dreptate… toate acestea te distrug psihic.
  • Dorința de a deține controlul. Insistă să cunoască tot ce faci. Își impune propria părere, ce și cum să faci sau să vorbești. Îți verifică fiecare pas sau gând.
1
  • Probleme cu tractul intestinal. Sistemul de aparare a organismului reacționează la toți factorii nocivi, inclusuv la o relație defectuoasă, ce duce la disfucția tractului intestinal. Cu alte cuvinte: unde e dragoste și susținere – omul scapă de multe probleme de sănătate, iar imunitatea crește.
  • Gelozia. Lipsește încrederea în partener. Este prezent gândul că partenerul s-ar putea bucura de viață de unul singur sau și mai grav cu altcineva, șantajul emoțional, gelozie față de rude, prieteni și alți reprezentanți de sex opus. Persistă dorința de a fi în centrul atenției și a domina partenerul.
  • Negativism. Tot ce se întâmplă în viața celui apropiat și a celor din jur este privit cu răutate și negativism. Deviza primordială – ”totul e rău”. Partenerul este convins că altcineva e de vină pentru viață lui nefericită, învinuind pe toți cei din jur. Mereu e dezamăgit și în așteptare a tot ce e mai rău.

O relație frumoasă implică efortul ambilor parteneri. Lucru asupra propriei persoane, pentru binele celui de lângă tine și a celor din jur. Relațiile toxice nu doar că te distrug, dar îți fură ce ai mai prețios – timpul.
Nu uita că responsabilitatea pentru viața ta și alegerile care le faci, o porți doar tu. Asumăți-le!!!

Cele mai frecvente greșeli pe care le fac bărbații în timpul sexului

Fiecare persoană are o idee diferită despre ce înseamnă sexul reușit. Din acest motiv, dacă nu există o bună comunicare între cei doi parteneri, este normal ca lucrurile să nu funcționeze, conform specialiștilor.

Este mult mai greu pentru o femeie să fie satisfăcută din punct de vedere sexual, iar lipsa unei conștientizări și a unor abilități suficiente din partea bărbaților face ca lucrurile să fie și mai dificile. Iată câteva dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac bărbații în timpul sexului:

Crezi că tuturor femeilor le place același lucru

Fiecare bărbat are o idee diferită despre sexul ideal. Din acest motiv, a crede că fiecare femeie poate fi mulțumită cu aceeași tactică este considerată o greșeală majoră. Nu este. Adevărul este că anumite lucruri pot să atragă unele femei și să le respingă pe altele. Soluția este simplă – trebuie să vorbești despre acest subiect, să vă cunoașteți mai bine și să o rogi pe femeia respectivă să îți spună ce îi place.

Crezi că totul ar trebui să fie ca un film erotic

În filmele erotice sexul este prezentat într-un mod distorsionat. Ele sunt produsul unei acțiuni, nu ceva real. Prin urmare, ele nu sunt un profesor” de încredere în materie de sex. Filmele erotice prezintă, de obicei, scene care vizează în principal satisfacția masculină, motiv pentru care, probabil, multe femei rămân nesatisfăcute în realitate. De aceea, una dintre cele mai frecvente greșeli sexuale este aceea de a crede că sexul din filme este sexul ideal.

Te grăbești prea mult

Dintre toate greșelile sexuale ale bărbaților, aceasta este cu siguranță cea mai frecventă. Mulți bărbați cred că scopul sexului este pur și simplu actul în sine și orgasmul. Pentru ca sexul să fie cu adevărat satisfăcător pentru ambii parteneri, sunt necesare preludiul, mângâierile, îmbrățișările și sărutările. Acestea sunt la fel de importante ca și sexul în sine. Bărbații nu trebuie să se grăbească.

Schimbă-ți comportamentul după sex

Oricât de importante ar fi preludiul, momentele de după sex contează la fel de mult. O atitudine rece sau distantă după actul sexual poate avea un efect negativ și poate afecta nivelul de satisfacție al femeii. Ar fi frumos să ne bucurăm de niște momente de îmbrățișare după ce se termină totul.

Întrebi: S-a terminat?”

Pentru femei, atingerea orgasmului este diferită și mai dificilă. În plus, sexul înseamnă mult mai mult decât orgasmul. De fapt, sexul în care nu există orgasm poate fi, de asemenea, satisfăcător. Nu a eșuat dacă unul dintre cei doi nu a atins punctul culminant. Așadar, întrebarea tipică s-a terminat?” duce la două lucruri. Unu, că femeia se simte jenată să răspundă și sfârșește prin a spune ceea ce bărbatul vrea să audă, iar doi, dezvăluie nesiguranța bărbatului în pat.

sursa

Cele mai frecvente motive de divorţ

La început, orice relaţie este frumoasă, însă, din diverse motive, poate ajunge să se deterioreze, nemaiputând fi salvată. Chiar dacă fiecare cuplu este diferit, există câteva motive des invocate pentru solicitarea divorţului.

Comunicarea deficitară

Deşi ai putea crede că adulterul este cea mai întâlnită cauză care duce la divorţ, problemele de comunicare reprezintă motivul pentru care multe cupluri se despart, deoarece aceasta este un factor crucial în cadrul unui cuplu. De aceea, partenerii care nu sunt capabili să comunice eficient ajung să acumuleze resentimente şi frustrare, care vor afecta în mod negativ mariajul. Tonul ridicat al vocii, lipsa ascultării celuilalt, jignirile sau imposibilitatea de a dialoga  ̶  căci te loveşti de un zid pot declanşa imediat un conflict. Pentru a îmbunătăţi comunicarea, partenerilor li se recomandă să se asculte cu atenţie, să aibă un ton calm şi să încerce să înţeleagă şi punctul celuilalt de vedere. „Comunicarea este importantă în orice tip de relaţie, dar cu atât mai mult în cadrul unei căsnicii. Dacă aceasta lipseşte, toate transformările, bucuriile, evenimentele pe care partenerii le trăiesc individual nu mai sunt împărtăşite, îi fac să se îndepărteze şi, în timp, toate acestea duc la nemulţumiri şi reproşuri“, afirmă psihologul Mădălina Mihaela Ţiriac.

Abuzurile

Acestea sunt de mai multe tipuri. De exemplu, o formă de abuz mascată, care are loc la nivel psihologic, este cea în care unul dintre parteneri este mereu tras la răspundere, chiar dacă nu există un motiv plauzibil, motivul fiind dorinţa de a domina şi de a controla totul. O altă formă de abuz este cea de ordin fizic, care nu ar trebui niciodată trecută cu vederea. În acest caz, singura soluţie este reclamarea cazului de violenţă domestică şi separarea de partener. „Când unul dintre parteneri are un comportament abuziv, relaţia nu mai este una de egalitate, iar partenerul abuzat va căuta resursele necesare pentru a ieşi din relaţie“, este de părere psihologul Mădălina Mihaela Ţiriac.

Neînţelegerile în privinţa banilor

Poate că zicala potrivit căreia „dragostea trece prin stomac“ nu se aplică în toate cazurile, însă discuţiile care apar pe seama banilor pot provoca, la un moment dat, ruptura în cuplu. Fie că este vorba de cum cheltuiţi banii, cum îi împărţiţi în casă sau cine câştigă mai mult, dacă acestea nu sunt gestionate la timp, consecinţele nu vor întârzia să apară. „Dacă partenerii nu au o perspectivă comună asupra stabilităţii financiare, tensiunile apărute, în timp, duc la distrugerea unei relaţii“, susţine specialistul. Pentru a soluţiona problemele, este indicat să se discute deschis şi cu calm despre acest subiect, pentru a găsiţi o variantă care să mulţumească ambii parteneri.

Lipsa intimităţii

În momentul în care intimitatea dispare, începe să apară separarea. Partenerii care nu mai au aceeaşi conexiune ca la început şi se simt, mai degrabă, ca doi străini, se pot distanţa atât de mult, încât şansele de a ajunge la divorţ cresc considerabil. Intimitatea nu se referă doar la cea fizică, ci la toate momentele care apropie un cuplu. „Deşi la începutul relaţiei partenerii sunt atraşi ca un magnet unul de celălalt, după ani de zile pot ajunge ca doi străini  ̶  evită să îşi mai vorbească direct, să se mai atingă, să se mai bucure împreună sau să mai facă sex pentru că au pierdut conexiunea. Astfel apar insatisfacţia sexuală, incompatibilitatea şi respingerea partenerului care vor duce, în cele mai multe cazuri, la infidelitate“, menţionează psihologul Mădălina Ţiriac. În această situaţie, soluţia constă în implicarea activă a celor doi parteneri şi în încercarea de a se reapropia  ̶  un exerciţiu care trebuie practicat zilnic.

Alegerea greşită a partenerului poate duce la divorţ, mai devreme sau mai târziu

Pentru a diminua, pe cât posibil, şansele ruinării mariajului trebuie să ţinem cont de anumite criterii când ne alegem partenerul. Este nevoie să îl cunoaştem bine înainte de a intra într-o relaţie, să ne identificăm nevoile şi să alegem din iubire, nu din teamă, o persoană matură, empatică, independentă, disponibilă emoţional şi responsabilă, cu care împărtăşim aceleaşi valori. Dacă, în timp, îți dai seama că relaţia nu merge în direcţia bună  ̶  dispar comunicarea, afecţiunea, te simţi neglijat, dorinţele şi nevoile nu îţi sunt respectate şi de fiecare dată tu eşti cel care lasă cel mai mult de la el, acestea sunt semne clare că separarea poate fi o soluţie.

sursa

Vârsta optimă pentru a te căsători și a nu divorța, conform unui studiu realizat de cercetători

Cercetătorii Tom Grifiths și Brian Christian au folosit un algoritm matematic pentru a descoperi care este vârsta perfectă pentru a te căsători.

Cum sa faci cele mai inspirate urari si felicitari pentru nunta. 20 mesaje  pentru miri - cumsa.ro

Conform calculelor acestora, vârsta ideală pentru a-ți jura loialitatea în fața partenerului este de 26 de ani. Cei doi își argumentează decizia în cartea lor, „Algorithms to Live By: The Computer Science of Human Decisions”.

Conform the Independent, algoritmul susține că, odată ce ai completat 37% dintr-o anumită sarcină, într-o anumită perioadă de timp, ai ajuns în momentul perfect pentru a decide. Așadar, dacă te afli în căutarea dragostei între vârstele 18-40 de ani, 26 de ani este vârsta perfectă pentru căsătorie, deoarece ai completat 37% din fereastra de 22 de ani. Teoria mai adaugă și că, dacă ești mai mare de 26 de ani, s-ar putea să te cerți cu iubitul prea mult, așa ca o căsătorie n-ar funcționa.

Totuși, regula nu ia în considerare faptul că gusturile noastre în materie de parteneri se poate schimba de mai multe ori între 18 și 40 de ani.

Cu toate acestea, Nicholas H. Wolfinger, sociolog al Universității din Utah, nu este de acord cu această teorie. El consideră că vârsta optimă pentru a te căsători și a nu divorța este cuprinsă între 28 și 32 de ani. 

sursa

Supă de dovleac copt, cu rozmarin şi chimen
Articolul anterior
Boris Covali i-a făcut pe internauți fasciști!
Articolul următor