Andreea Bănică despre depresia post-natală: „Mi-a fost greu, pentru că aș fi dat orice să o am pe mama alături, să mă ajute, să mă sfătuiască, să ma îmbrățișeze!”

Potrivit psihologilor, apariția depresiei post-natale este urmată de modificări importante în calitatea vieții unei femei, în sensul scăderii activității ei. Astfel, în majoritatea cazurilor depresia după naștere afectează: starea de sănătate fizică și psihică, relația cu copilul și starea de sănăte a acestuia, relațiile în cuplu și cele sociale ( în general), totodată care apar cu episoade scurte de tristețe  și aduc cu ele un val amar de dezamăgire amestecată cu deprimare și gânduri urâte.  Depresia post-natală este o problemă cu care se confruntă numeroase femei care devin mame, fie ele femei de afaceri, vedete sau chiar medici.

separator

Printre cele care s-au ciocnit cu aceasta se numară și interpreta din România Andreea Banică, care a descris prin ce a trecut după cele două nașteri.

„Pe Sofia am născut-o prin cezariană, la 38 de săptămâni. A avut 3,360 de kilograme, 52 de centimetri și a fost perfect sănătoasă. Mi-a fost greu cu alăptarea, nu prea știam mai nimic, pentru că în România prea puțin se face educație în acest sens. Am facut depresie când am ajuns cu ea acasă, pentru că îmi doream să o am pe mama alături și mă gândeam, că aș fi dat orice să o am, să mă ajute, să mă sfătuiască, să ma îmbrățișeze și să ma înurajeze. A fost o vreo două săptâmani, timp în care mi se părea ca nici câinele, Nino (care în prezent are 11 ani) nu mă mai iubește…La vreo 2-3 luni am ramas fără lapte, dar am trecut peste și am mers mai departe…Mi-am revenit mai greu și am urcat pe scenă la trei luni după naștere, nepregatită și gâfâind toată, dar mi-a prins bine că m-am scuturat puțin și mi-am dat seama că trebuie să revin la meseria mea, pe care o iubesc nespus…Nu am slăbit foarte repede, ci tot normal, cum m-am și îngrășat, însa mai greu ca la a doua sarcină. După această sarcină m-am ales cu un microprolactinom pe hipofiză pentru care iau și astăzi tratament……La fel ca prima dată, în urma sarcinii cu Noah m-am ales cu o fractura de măsea după care trag și astazi”, a povestit Andreea Banica pe blogul său.

Accident grav cu implicarea unui microbuz de rută: 10 oameni au ajuns la spital
Articolul anterior
Vezi care sunt melodiile perfecte pentru dansul mirilor
Articolul următor
Alte articole interesante