Atenție: soacra! Cum faci să te îndrăgească

Poți să nu-ți iubești soacra, poți să o ignori, dar o astfel de atitudine este totalmente greșită. Dacă ți-ai luat un soț, păi ai curajul de a o accepta și pe mama acestuia. Doar ea este persoana cea mai apropiată pentru el, până la apariția ta în viața lui. Anume ea ți-a oferit soțul care-l ai acum, dacă n-ar fi fost această femeie  și educația pe care i-a dat-o, soțul tău ar fi fost altfel, iar tu îl iubești așa cum este el acum. Prin urmare și soacra îți place, rămâne doar și ea să te îndrăgească, să te iubească și să te respecte. Greu de realizat?!

separator
Atenție-soacra-Cum-faci-să-te-îndrăgescă

Dacă ai hotărât să-ți cucerești soacra, înseamnă că ești o femeie înțeleaptă. Înțelegi că în persoana ei poți găsi un aliat, îți vei cruța nervii, vei crește în ochii soțului și vei asigura o viață liniștită copiilor tăi. Ai doar de câștigat, soacra poate deveni o a doua mamă pentru tine, un om apropiat și un ajutor de nădejde.

Uneori,  să te faci iubită de soacră nu e atât de ușor. Dar ești femeie deșteaptă și înțelegi că nimic nu este imposibil. Trebuie doar să-ți dorești.  Adevărul e că pentru început ar trebui să-ți apară dorința sinceră de a face asta. După care fă un joc de imaginație: cum ar fi dacă tu ai da naștere un băiat, l-ai răsfăța, nu ți-ai putea rupe ochii de la el și dinr-o dată el se îndrăgostește de o altă femeie și hotărăște să se căsătorească cu aceasta. Poți simți o gelozie necontrolată. Păi cam așa stau lucrurile și cu soacra ta. Sarcina ta e să faci astfel ca ea prin căsătoria voastră nu doar să nu-și piardă fiul, dar să primească și o fiică în persoana ta.

Comportă-te cu soacra ta exact cum o faci cu propria-ți mamă, iar cum să i te adresezi, o poți întreba chiar pe ea. Află dacă îi poți zice ”mama”, iar dacă pentru ea deocamdată e ceva neobișnuit, nu o trauma, ci las-o să se obișnuiască cu tine.  În timp, ea singură îți va cere să o faci.

178f49aea5c67014fe4bd8ab88f6a8aa_32193e1

Dacă nu ești medic de profesie, învață să acorzi cel puțin primul ajutor. Astfel vei crește în ochii ei. Obligatoriu interesează-te de stare ei de sănătate și ajut-o cum poți. Insistă să se adreseze la medic și însoțește-o dacă e cazul sau dacă nu poți tu, atunci roagă-l pe soțul tău să o facă.

Cât mai des trimite-ți iubitul să-și viziteze părinții. În același timp, prin intermediul lui, transimte-le ceva plăcut: niște fotografii recente de ale voastre cu soțul și copii (dar în care tu nu ești în prim plan); o revistă interesantă sau alte lucruri ce ar bucura-o.

În discuțiile cu ea, pune accentul pe realizările soțului, vorbește-i cât mai des despre băiatul ei și împreună găsiți soluții pentru a lupta cu viciile acestuia.  Fiul ei trebuie să fie cel mai important subiect din discuțiile voastre. Restul e pe planul doi. Laudă-te cu cele cumpărate pentru el. Nu-i povesti soacrei ce-ți cumperi ție.

15469c

Respectă tradițiile lor de familie. Obligatoriu mergi în vizită dacă ai fost invitată. Dacă n-ai fost invitată sau nu poți veni, transmite-le prin intermediul soțului o atenție (nu foarte scumpă) potrivită ocaziei, chiar dacă o faci și cu întârziere. În timpul sarcinei sau dacă nu te simți bine, nu arăta acest lucru. Soacrelor nu le plac nurorile care mereu se vaită.

Nu-i povesti acesteia la ce saloane de înfrumusețare, magazine sau petreceri mergi. Pregătindu-vă de concediu, spune că-ți duci soțul la odihnă, dar nu pe tine.

Fii modestă, rezervată, gingașă, respectuoasă, harnică și competentă, astfel cu siguranță vei deveni pentru soacra ta o adevărată comoară.

Indiana recomandă ceai și biscuiți de levănțică
Articolul anterior
Kătălina Rusu vine în ajutorul copiilor bolnavi de cancer!
Articolul următor
Alte articole interesante