Ați știut că felul în care dormiți dezvăluie cum este relația voastră de cuplu

Cineva preferă să doarmă pe spate, alții dorm mai bine pe burtă, sau lateral. Însă, psihologii recomandă că după ce ați întâlnit sufletul pereche, trebuie să vă adaptați și să împărțiți cu acesta atât plapuma, cât și patul. Iar dacă cineva se simte confortabil și mai bine când doarme cu iubitul, alții încearcă sa-și limiteze spațiul personal.

separator

Pozițiile de somn ale partenerilor, pot spune multe despre relația de cuplu. Mai mult, acestea au fost descrise și în cartea „Poziții de somn. Limbajul trupului în timpul nopții” ale psihiatrului Samuel Dunkell  . Așa deci, iată ce denotă fiecare poziție de somn:

1. Față în față – de regulă, astfel dorm proaspeții căsătoriți, deoarece subconștient demonstrează afecțiunea și apropierea lor emoțională. Deși la o mică distanță aceștia formează un tot întreg, dimineața când se trezesc, se vor privi în ochi, iar acest lucru îi apropie foarte mult.

2. Poziția „lingura” –  creează toate condițiile pentru o intimitate fizică și emoțională maximă. Bărbatul, de regulă, este cel care îmbrățișează femeia, ceea ce demonstrează poziția să fie dominantă, dar în timpul somnului, rolurile se pot schimba. Această poziție spune despre atenția și grija sporită față de a doua jumătate.

3. Spate în spate – cel mai des, o astfel de poziție de somn o au cuplurile, care deja și-au testat relația, se simt bine împreună și știu că partenerul nu le va reproșa că dorm astfel, chiar dacă această poziție nu implică îmbrățișări.

4. Poziția „îmbrațișați” – de regulă, cuplurile o adoptă la începutul relației. Uneori această poziție este de asemenea caracteristică cuplurilor, care s-au căsătorit de mai mulți ani. Vorbește despre o iubire extraordinară, partenerii sunt dependenți emoțional unul de altul.

5. Partenera pune capul pe pieptul partenerului – o poziție foarte populară în rândul cuplurilor care au o relație spirituală și fizica foarte strânsă. Relația se bazează pe sentimente puternice și încredere.

6. Poziția „nu te deranjez” – este o poziție foarte egoistă. De obicei, unul încearca să ocupe cât mai mult teritoriu în pat, astfel manifestandu-și că vrea să domine asupra celuilalt.

7. Poziția „departe de mine” – o astfel de poziție este caracteristică tuturor cuplurilor care s-au certat înainte de a merge la culcare sau în timpul zilei. Totodată, dacă partenerii se îndepărtează unul de celălalt îndată ce se culcă, și se grăbesc să adoarmă în aceasta poziție, acest obicei indică faptul că în cuplu există o problemă.

Șapte simptome ale cancerului la creier
Articolul anterior
Accident cumplit în centrul Capitalei: doi tineri s-au stins pe loc
Articolul următor
Alte articole interesante