Avantajele femeilor care citesc mult!

Se spune că menirea femeilor pe acest pământ e să facă impresii și copii. Dar cum ai putea să impresionezi bărbatul iubit în așa fel, încât acesta să te vadă mama copiilor lui? O fi posibil oare să reușești asta doar prin frumusețea exterioară? Cu siguranță, răspunsul este “Nu”, deoarece rolul de mamă și femeie deosebită presupune mai multe calități, una dintre ele ar fi, inteligența, cea care după cum bine știți, se cultivă prin lectură.

separator

Autoarea Augustina Șiman consideră că femeile ce obișnuiesc să citească cărți dispun de câteva avantaje, care sunt acestea, aflați chiar de la ea.

articolsiman

1. De cele mai dese ori nu se preocupă de subiecte mediocre sau superficiale. Lecturile le învață să caute, mai profund, în ele însele, în oamenii, evenimentele și în lucrurile din jur – însemnătăți. Nu bârfesc, împărtășesc, în schimb, viziuni, visuri, impresii, citate…

2. Au un bagaj mult mai larg de cuvinte ca să descrie, în cele mai subtile detalii și emoții, noua lor ambiție de viață sau cât de poetic cad razele de lumină, dimineața, pe chipul celui pe care îl iubesc.

3. Adesea, se dovedesc a fi mult mai ambițioase… Totul se datorează romanelor, nuvelelor, fragmentelor de proză și epitetelor din poezii prin care diverși autori au reușit să prindă secvențe uimitoare ale vieții între cuvinte și, prin urmare, să le inspire ca să își trăiască memorabil viața, fără regrete sau reticențe.

19190712_10156060222849237_1512198478_n

4. E adevărat faptul că odată cu trecerea timpului s-ar putea să își dorească să își completeze continuu biblioteca personală cu noi titluri de cărți, dar avantajul constă în faptul că întotdeauna o carte nu va fi la fel de scumpă, strict material vorbind, ca o ieșire la un club de noapte, o procedură sofisticată pentru hidratarea părului și așa mai departe. Femeile care citesc își lărgesc sistemul de valori.

carte1


5. Dau dovadă de mai multă independeță în cuplu… și ajung chiar să aibă nevoie de puțin timp pentru ele însele. Starea de singurătate și de analiză (de care au parte în timpul lecturilor) le predispune la o inteligență emoțională mult mai înaltă… prin urmare, o femeie care citește este mult mai echilibrată emoțional, este conștientă de importanța și de integritatea sa, dă dovadă de maturitate în soluționarea conflictelor apărute în cuplu și de foarte rare ori își va permite să fie genul de iubită care supraaglomerează telefonul partenerului cu mesaje și apeluri, al cărei program depinde în totalite de dispoziția acestuia și care să nu aibă o părere pe marginea oricărui subiect abordat în discuțiile voastre.

6. Cercetărotii Universității York (Canada) au atras atenția asupra faptului că femeile care citesc sunt mult mai epatice, ori în momentul în care te lași copleșită de viața personajelor din cărți ți se dezvoltă o capacitate extraordinară de a înțelege sentimentele (și motivele) altora. Prin urmare, femeile care citesc sunt mai puțin conflictuale și au înalte abilități de reconciliere și de mediere… Dar în același timp, altfel spus, femeia care citește te va citi.

CvmA4-3WYAAXQmS
7. O femeie care citește este o bună ascultătoare… doar până acum a auzit și a ascultat atâția autori și personaje care parcă prindeau viață între palmele ei… oameni care îi vorbeau despre iubiri deșarte, călătorii la fundul mării, războaie sângeroase sau despre cum fugeau doi îndrăgostiți din lagăre de concentrare…
8. Nu-și pierd cumpătul și nu devin un sac de nervi când la aeroport se anunță că întîrzie zborul… În schimb răscolesc prin geantă, găsesc cartea luată în călătorie și își pierd ochii printre rândurile ei… Fiecare minut liber e o posibilitate în plus de a-și lărgi orizonturile.

9. O femeie rămasă doar în lenjeria sa e frumoasă într-un mod carnal și efemer. O femeie rămasă, în zori, cu piele dezgolită și cu o carte în maîini, pe care o ascunde uneori sub barbă ca să treacă mai atent prin ea cele citite promite a fi memorabilă și marcantă.

10. Femeile care citesc schimbă cursul istoriei… fapt dovedit de Maica Teresa, Hilary Clinton, Coco Chanel, J.K.Rownling (apropo, primul scriitor devenit milionar), Angela Merkel, Agatha Christie, Marie Curie, Virginia Woolf, Malala Yousafzai etc. Uneori distanța dintre noi și eternitate se află doar în secunda aceea când deschizi o carte.

O asistentă medicală a notat ce i-au spus pacienții în clipa morții. Iată care sunt cele mai des întâlnite destăinuiri ale muribunzilor
Articolul anterior
Și copiii pot fi fashion bloggeri. Iată-i pe cei mai stilați de pe Instagram
Articolul următor
Alte articole interesante