Când iubitul tău este prea econom…

Femeile niciodată nu vor înțelege bărbații zgârciți. Ele probabil sunt setate în așa fel încât le place să fie răsfățate cu flori, haine, bijuterii și vacanțe scumpe; într-un cuvânt le plac bărbații generoși atât în fapte cât și în cuvinte frumoase!

separator

Ai un iubit exagerat de econom? Este genul de om care preferă să-ți dea întâlnire la cele mai ieftine cafenele, se uită la preţ și-apoi la felul de mâncare, preferă să nu bea apă la restaurant doar ca sa nu dea banii pe ea? Este clar, are o problemă! Zgârcitul este un om care se simte în pericol și îi este frică de viitor.  Conturile sale sunt „cei mai buni prieteni”.
Dacă ar fi un om sărac lipit pământului, probabil că l-ai putea înțelege, dar nefiind, este normal să-ți pui problema cum poți suporta alături un bărbat zgârcit, care nu are niciun motiv să fie așa.

În acest caz trebuie să fii tu cea înțeleaptă și să încerci să-l vindeci de această “boală”:

– Cea mai bună soluţie în cazul vostru este comunicarea, mai ales dacă aveţi un buget comun. Încearcă să-l înţelegi de ce adoptă această atitudine strictă cu banii, este din cauza egoismului (iubește să cheltuie pentru nevoile personale) sau strânge bani pentru un viitor mai frumos.

-Fă-ți un obicei de a-i cumpăra din când în când un cadou care știi sigur că-i va plăcea. Asfel vei înțelege dacă problema lui este într-adevăr zgâcenia sau lipsa bunului simț.

– Fă-ți din când în când și ție un cadou costisitor, încât să fii pentru el un exemplu demn de urmat.

– Faceți cumpărăturile casnice pe rând. Lasă-l să dea greș atunci când cumpără lucruri ieftine și necalitative ca să înțeleagă mai târziu că sunt doar cheltuieli în plus.


Victoria Gonța,
Psiholog, doctor, conferențiar universitar

“Bărbaţii sunt diferiţi de femei şi înţeleg mesajele numai dacă sunt clar expuse, cu sinceritate și cu multă grijă pentru a nu le răni sentimentele sau leza demnitatea. Dacă vrei ca bărbatul de lângă tine să fie mai atent şi mai generos cu tine, vorbeşte-i despre necesităţile tale şi roagă-l să fie mai receptiv. Spune-i cât de mult te bucură momentele de manifestare a atenţiei, grijei, gingăşiei şi întreabă-l şi pe el ce-i place. Dar nu exagera cu cerinţele, căci vei fi considerată mercantilă.”

Iată câteva reţete delicioase de peşte
Articolul anterior
Vor s-o învețe să se îmbrace altfel, la Serviciul de Slăbit Sănătos
Articolul următor
Alte articole interesante