Cât de inteligent ești în funcție de ora la care te culci!

Cu sute de ani în urmă, oamenii mergeau la somn când apunea soarele și se trezeau la răsărit. Cercetătorii susțin că persoanele cu o inteligență obișnuită urmează acest tipar, iar intelectualii se culcă mult mai târziu.

separator

Potrivit psihologului Satoshi Kanazawa, oamenii cu un IQ mare se culcă târziu și se trezesc târziu. El a făcut și o analiză în funcție de ora la care se culcă fiecare persoană.

Oameni mărginiți – IQ mai mic de 75 – adorm, în timpul săptămânii, la 23:41 și se trezesc la 7:20, iar în weekend, se culcă la 00:35 și se trezesc la 10:09.

Oameni normali – IQ între 90 și 110 – adorm, în timpul săptămânii, la 00:10 și se trezesc la 7:32, iar în weekend, la 1:12 și se trezesc la 10:14.

Oameni foarte inteligenți – IQ peste 125 – adorm, în timpul săptămânii, la 00:29 și se trezesc la 7:52, iar în weeknd, la 1:44 și se trezesc la 11:07.

A sta treaz până târziu este un act de rebeliune, spun psihologii, argumentând că oamenii, în general, dorm noaptea și lucrează ziua de câteva milenii, iar cei care sfidează tendința dobândesc și adoptă valori noi, evoluate.

sursa

Ce spun apropiaţii Jannei Friske despre moartea interpretei
Articolul anterior
Fiica lui Kim Kardashian a împlinit 2 ani! Părinţii i-au dat o petrecere la Disneyland!
Articolul următor
Alte articole interesante