Ce este anorexia sexuală?

Ideea de anorexie sexual

separator
ă este o problemă intens studiată din punct de vedere medical. Ea există și se manifestă din ce în ce mai des în rândul femeilor și bărbaților din toată lumea.

Anorexia sexuală derivă din tulburarea cunoscută sub numele de aversiune sexuală și reprezintă o stare obsesivă în care a fi intimă cu tine însuți sau cu alți oameni devine un lucru insuportabil.

anorexiasexuala_1

Potrivit specialiștilor, anorexia sexuală se instalează datorita dorinței celor care suferă, de a-și controla și suprima durerile emoționale, de a fi stăpânii propriului lor trup, suflet și minte. Deși suprimarea nu este o cale, pentru unii însă poate da falsa impresie că ajută.

Cele mai comune patru caracteristici asociate cu această tulburare de comportament sunt:

  • Rigiditate în ceea ce privește sexul – (refuzul de a face sex sau de a discuta acest subiect).
  • Frica de sexul în sine, de sexualitate sau de obiecte care se relaționează cu acest aspect al vieții.
  • Senzația de rușine și vina în ceea ce privește subiectul, sex.
  • Autoflagelarea, pentru a preveni atracția fizică, (spre exemplu, sunt femei care doresc să se îngrașe peste măsură pentru a impediaca astfel avansurile sexuale venite de la bărbați).

Deși nu există o cale explicită de a rezolva această tulburare cu implicații serioase în viața de cuplu, specialiștii recomandă câteva sfaturi:

Tratamentul tipic și cel mai eficient, presupune descoperirea și rezolvarea problemelor și conflictelor care stau la baza anorexiei sexuale.

Dacă cauzele problemei sunt interpersonale și viața în doi are de suferit, vizitați împreună un terapeut specializat în psihologia de cuplu.

Stările de panică pot fi tratate și medicamentos, dar pentru un astfel de tratament va trebui să vă adresați doar specialiștilor.

Sursa

Andreea Bănică s-a certat cu soțul în public!
Articolul anterior
Nunţi celebre: Anatol şi Tatiana Melnic (Video)
Articolul următor
Alte articole interesante