Ce lucruri contează cu adevărat într-o căsnice fericită

Te întrebi ce lucruri fac un mariaj să dureze și cât sunt de adevărate pentru o căsnicie fericită? Află răspunsul în ipotezele de mai jos.

separator
Tu ești problema – multe femei chiar crede că sunt destinate nefericirii în cuplu. Cu greu își dau seama că fac alegeri greșite, le repetă la infinit, iar rezultatele sunt mereu aceleași. Pe de altă parte, dacă tu ești de felul tău mereu nemulțumită, dacă îți cauți fericirea în exterior și o plasezi mereu în grija altora, cu certitudine devii dificil de mulțumită și chiar… copleșitoare.

El e de vină! – trăim convinse că viețile noastre se vor așeza și vor fi minunate atunci când ne vom găsi alesul. Acel „the one’ care ajunge să aibă atâtea calități (pe care, realist, nici noi nu le avem) încât devine un mix de Făt Frumos cu Conan barbarul. Să fie matur emoțional, să fie atent la detalii și un bun ascultător… dacă vine și devreme acasă, cu un salariu rezonabil și chef de sex peste măsurăÎn realitate, nu găsim așa ceva (nu că nu ar exista, dar nu e o abundență aici), iar cel pe care îl alegem devine vinovat din prima clipă de diverse lipsuri. Iar nefericirile noastre generate de lipsa lui de atenție la detalii, devin, brusc, cauza principală a nemulțumirii în căsnicie.

Cât de similari suntem – cine se aseamănă se adună.Chiar și așa, inclusiv pe site-urile de dating căutăm acele aplicații prin care suntem potrivite cu parteneri cu care avem diverse în comun și cu care suntem compatibile. Pentru că ne gândim că acest aspect contează foarte mult.

Potrivit unor cercetări recente, din declarațiile unor cupluri căsătorite de peste 23 de ani, ordinea importanței factorilor listați mai sus, reiese astfel:

Elementul cheie ești tu! Personalitatea ta este un predictor important al satisfacției în cuplu. Mai exact, dacă tu single și necuplată ești morocănoasă, nimic nu îți place, ai o dispoziție schimbătoare, ești instabilă emoțional… atunci nici în cuplu viața ta nu va deveni mai armonioasă.

Pe locul doi este partenerul ales. Dacă alegi un partener cu stil de atașament evitant, probabil va fi dificil să ai o relație cu el. Dacă ați reușit să vă și căsătoriți… terapia de cuplu ajută. Desigur, este foarte important cum îți alegi un partener și care sunt trăsăturile lui. Acestea pot contribui la creșterea nivelului de satisfacție în cuplu sau te pot îndepărta. De aceea, alege cu grijă.

Din cele menționate mai sus, contrariile nu doar se atrag, ci ajung să se și completeze chiar.

Sursa

Lista grădinițelor din țară care vor fi renovate de Guvernul României în 2019
Articolul anterior
Lista condimentelor pentru sezonul rece
Articolul următor
Alte articole interesante