Ce nu trebuie să-i spui soacrei nici în ruptul capului!

Cât nu s-ar strădui, soacra nu poate ocupa locul mamei. Însă, multe dintre ele își doresc cu tot dinadinsul să vină cu sfaturi și lecții de viață care, la un moment dat, te „sufocă”. Indiferent de intențiile ei, tu trebuie să fii atentă ce, când și cum îi vorbești. Iată ce nu trebuie să-i spui niciodată:

separator

Îmi sunteţi datoare

O asemenea pretenţie în relaţia cu cea care n-a căutat nicicum să te întâlnească, să te cunoască şi să te aibă prin preajmă e o greșeală. Fiul ei te-a ales să-i fii parteneră de viaţă, iar ea a fost nevoită să accepte această situaţie, fie că i-a plăcut sau nu.

Consideri că părinții soţului trebuie să satisfacă toate pretenţiile noii familii pe care a întemeiat-o băiatul lor? Greşeşti. Părinţii lui au dreptul la propria viaţă, nu sunt nicidecum datori să le asigure tinerilor căsătoriţi o locuinţă ori să fie gata la orice oră din zi sau din noapte să aibă grijă de nepoţi. O pot face numai dacă vor.

Fostul meu prieten…

Nu face greşeala să-i vorbeşti soacrei despre vreun fost prieten! Nu peste mult timp, detaliile picante din povestirile tale îi vor fi aduse la cunoştinţă fiului ei, partenerul tău de cuplu. Iar asta nu va rămâne fără urmări. Negative, fireşte.

Ne vom descurca singuri

Rar întâlneşti o soacră care să scape vreo ocazie de a se lăuda cu nepreţuita ei experienţă de viaţă. Mai ales când e vorba de creşterea nepoţilor ei, gestionarea bugetului familiei și de felul de a prepara mâncărurile. Ea ştie cel mai bine cum se găteşte sănătos, cum se tratează copiii când se îmbolnăvesc, cum şi de unde li se cumpără haine mai ieftine. Nu te grăbi s-o contrazici, intenţiile ei ar putea fi bune. Ascult-o, spune „mulţumesc“ şi fă cum crezi că e mai bine! Insistă să înlocuieşti medicamentul de combatere a febrei pe care vrei să-l administrezi copilului cu un ceai? Dacă nu eşti de acord cu ea, spune-i că ai consultat medicul pediatru, iar el ţi-a recomandat medicamentul, apoi fă cum consideri că e bine pentru copil. Nu e cazul să urmezi toate sfaturile soacrei, oricât de binevoitoare ar fi!

Poţi cere sfatul unei soacre atotştiutoare în problemele gospodăreşti cu care nu prea ai chef să-ţi baţi capul. Pe lângă faptul că va fi flatată, ţi-ar putea fi de mare ajutor. De ce nu?

M-am încurcat cu băiatul mamei!

Spusă cu năduf, o asemenea afirmaţie ar putea-o scoate imediat din sărite pe soacră. În plus, îţi va afecta relaţia de cuplu. Niciunui bărbat nu-i pică bine să afle că este considerat un om slab. Și cu siguranţă părerea ta îi va fi transmisă soțului. Urmarea? Scenă de isterie, uşă trântită în nas, ranchiună.

Aşadar, nu-i critica odrasla! Altfel, nu te va ierta niciodată dacă îi vei reproşa că nu l-a educat cum trebuie. Mai mult, nu te va ierta nici cel pe care l-ai ales să-ţi fie alături.

sursa

Lili Lozan, pe covorul roșu de la Cannes
Articolul anterior
4 mâncăruri sub 400 de calorii pe care să le încerci vara asta
Articolul următor
Alte articole interesante