Ce trebuie să știi despre viața sexuală după naștere

De multe ori se întâmplă ca femeile să aibă careva inhibiții atunci când vine vorba despre viața sexuală după naștere. Și asta deoarece ți se pare că senzația va fi cu totul alta. Plus, că mintea și organismul îți impun câteva reguli și restricții la care nici nu te gândeai.

separator
viata sexuala

La unele femei este mai rău ca la dezvirginare

Chiar dacă nu te aștepți, s-ar putea ca primul contact sexual de când ai devenit mamă să ți se pară chiar înfricoșător și dureros. Unele femei chiar plâng.

Te simți mai sexy și mai frumoasă

Când devin mame, femeile au o strălucire aparte și un tonus mai bun. În plus, sânii încă sunt destul de mari, poți consuma un pic de vin cu partenerul, iar ideea că „ești mama copilului său” ar putea fi un afrodiziac natural de mare succes.

Alăptarea nu este o metodă contraceptivă

Chiar dacă în timpul alăptării șansele de a rămâne însărcinată sunt foarte reduse, risc totuși există. De aceea trebuie să iei în considerare, împreună cu medicul, o metodă contraceptivă suplimentară.

Nevoile bebelușului pot pune capăt dorinței de a face sex

Uneori, orice tresărire a bebelușului te poate deconecta din atmosfera încinsă. Așa că trebuie să fii mereu pregătită.

Libidoul tău este mai scăzut după naștere

Chiar în primele luni după naștere, libidoul tău va avea de suferit, iar tu nu vei mai avea aceeași dorință sexuală cu care l-ai obișnuit pe partener. Iar dacă el insistă, acest lucru te poate frustra și înfuria. Încercați să comunicați deschis și să depășiți împreună această problemă.

Vaginul lărgit de după naștere ar putea fi o piedică în calea sexului

Lărgirea vaginului după naștere este o problemă delicată cu care se confruntă majoritatea femeilor. Deși este o condiție temporară, ea poate complica viața sexuală. Fii conștientă din timp de acest lucru și încercați să rezolvați problema.

Vei avea nevoie constant de lubrifiant

Schimbările hormonale postpartum nu sunt prietenele cele mai bune ale sexului. Vei constata, în special dacă alăptezi, o uscăciune vaginală. Din această cauză vei avea nevoie de lubrifianți pentru o viață sexuală satisfăcătoare.

Iată cine este iubitul Annei Semenovici!
Articolul anterior
Alimentele nerecomandate în primul an de viață a bebelușului
Articolul următor
Alte articole interesante