Cele 6 motive care demonstrează de ce oamenii au nevoie de atingeri

Deși trăim într-o lume aglomerată, există destule persoane care reușesc să trăiască zile întregi, săptămâni, chiar luni, fără să se atingă de cei din jur sau să primească atingerea lor. Cu toate că, efectele nu se văd imediat, ele sunt cât se poate de nocive, influențând în mod negativ, starea de spirit, nivelul de încredere și sănătatea. Așadar, luați aminte la cele 6 motive certe, pentru care trebuie să simțiți mai des, atingerea oamenilor din jur.

separator
imbratisare


1.Simțiți o legătură cu aceștia
Oamenii sunt ființe sociale și, indiferent dacă ești o introvertită sau o extrovertită, trebuie să ai sentimentul legăturii cu cei din jur. În unele cazuri, această legătură poate fi stabilită printr-un simplu dialog cu ei, însă și atingerile joacă un rol extrem de important în comunicarea umană.

2. Scădeți gradul de neliniște
Simpla atingere a unui om îți oferă sentimentul de singuranță. Exact ca în cazul unui copil mic care, simțindu-se în pericol, aleargă repede în brațele mamei. Dacă te simți singură și nesigură, roagă pe cineva să te îmbrățișeze, pur și simplu.

3. Întăriți relațiile
Atingerile au capacitatea de a lega și mai puternic partenerii între ei, fie în cadrul unor relații romantice, fie în cadrul celor dintre părinți și copii. Când oamenii sunt foarte ocupați și nu au timp să se atingă, acest lucru duce, în timp, la răcirea relațiilor.

4. Micșorați tensiunea arterială
Cercetările au arătat că acei oameni care experimentează atingerea celor din jur, au o tensiune arterială mai scăzută decât cei care nu fac acest lucru. Chiar și prezența unui animal de companie poate rezolva această problemă. . Atingerea lui te poate ajuta să te refaci mai repede după o boală sau o operație.

5. Începeți să priviți viața cu mai mult optimism
Cand dezvolți relații calde cu cei din jur, e greu să fii pesimist. Atingerile generează căldură, bucurie, energii pozitive și te fac mai puțin cinică și suspicioasă.

6. Vă dezvoltați, din punct de vedere emoțional
Oamenii de știință au constatat că , pentru a te dezvolta emoțional și a avea o gândire sănătoasă, sunt foarte importante atingerile, indiferent de caracterul lor: de la un masaj de relaxare, până la atingerea delicată a unui fluture. Așa că încearcă să-ți gășești timp să ieși în natură și să o atingi. Mergi pe malul mării, ai grijă de plante etc.
Sursa

10 secrete pentru a scăpa de grăsimea de pe abdomen
Articolul anterior
Mariana Mihăilă, despre maternitate, nopți nedormite, primii pași și fericirea din viața ei care poartă numele Marius
Articolul următor
Alte articole interesante