Un studiu efectuat de specialiștii Universității Bangor din Marea Britanie a relevat cele mai sensibile la stimularea erotică, zone de pe corpul unui bărbat. Iată ce a ieșit:
Penisul
Penisul poate fi considerat cel mai erogen punct masculine. Însă trebuie “abordat” cu delicatețe, abia după ce și alte zone erogene, sunt stimulate. Save the best for last!
Buzele
Bărbații sunt încântați atunci când partenerele le alintă degetele, le mușcă ușor buzele și când sunt “gâdilați” cu limba în zona gurii.
Interiorul coapselor
Este zona perfectă pentru mângâieri, sărutări, frământări ușoare adorată de femei, dar și de bărbați!
Ceafa
Zona cefei este ideală de alintat în timpul preludiului sau al flirtului. Plimbă-ți ușor “gheruțele” prin ceafa lui și-l vei scoate din minți!
Sfârcurile
Nu doar femeilor le place stimularea acestei zone, bărbații adoră și ei acest truc sexual!
Urechile
Unii bărbați nu suportă să fie atinși în zona urechilor, alții însă mor după asta. Încearcă, mai știi, poate îi va plăcea?
Viața de cuplu are 7 etape: „Dacă am fi știut cu toții de ele, divorțuri ar fi fost cu 80% mai puține”
Ne alegem singuri soțul sau soția. Însă pentru a avea parte de o adevărată dragoste, trebuie să ne cunoaștem reciproc, să ne împrietenim și abia după asta să ne iubim. Unii consideră că soții se iubesc doar la începutul relației. Ulterior ochelarii roz sunt dați jos și aceștia se confruntă cu primele provocări și probleme de familie. Și de foarte multe ori așa se întâmplă că anume atunci dragostea dispare, scrie pe www.fasingur.ro.
Fidelitatea și răbdarea sunt cele mai mari virtuți ale iubirii. Dacă considerați că iubirea voastră a luat sfârșit, atunci trebuie să știți că ea nici măcar nu a început.
1. Etapa buchetelor de flori și a bomboanelor de ciocolată
Această etapă durează în jur de 18 luni. Atunci când bărbații și femeile să îndrăgostesc, câțiva hormoni specifici se activează și îi fac pe parteneri să vadă lumea în culori aprinse. La această etapă partenerii sunt vrăjiți reciproc. Ei se află într-o stare asemănătoare cu a persoanelor care folosesc droguri. Nici într-un caz în această perioadă nu trebuie luate decizii importante, pentru că în scurt timp ”hormonul dragostei” nu va mai funcționa și lucrurile vor părea așa cum sunt ele în realitate.
2. Etapa de saturație
La această etapă începi să privești relația voastră cu capul lucid. Multe sentimente dispar, în schimb te deprinzi să fii alături de perechea ta. Drept urmare comportamentul tău se schimbă și te simți mult mai liber în apropierea ei/lui.
3. Etapa de respingere
Asta se întâmplă cu toți. Încep să apar certuri și se fac vizibile anumite trăsături negative de caracter. La această etapă crezi că cel mai simplu este să vă despărțiți sau divorțați. Însă după ce faci asta începi altă relație și iarăși intervin etapele 1 și 2 după care din nou 3 și acest cerc vicios poate continua până la nesfârșit.
4. Etapa răbdării
Dacă iubiții au trecut cu bine de etapa de respingere, ei au devenit automat mai înțelepți. Cercurile nu mai sunt la fel de dramatice și ambii înțeleg că deși certurile apar și dispar, relația trebuie să continue. Ambii știu că este nevoie pur și simplu de răbdare.
5. Etapa respectului
Este prima etapă a iubirii veritabile, pentru că până acum iubire ca atare nu a fost. Partenerii încep să-și conștientizeze obligațiile, gândindu-se nu la ceea ce vor pentru sine, ci la ceea ce pot face pentru persoana dragă.
6. Etapa prieteniei
Acum partenerii au devenit persoane foarte apropiate. Ei au încredere unul în altul sută la sută, asemenea unor prieteni. Iar prietenia deschide calea spre adevărata dragoste.
7. Etapa iubirii veritabile
Pentru a ajunge aici este nevoie de făcut o cale foarte grea, pline de dificultăți și provocări. Iubirea nu este ceva cade ca din cer cum cred unii. Iubirea apare doar atunci când omul devine matur în interior, încetează să mai fie egoist și respinge preconcepțiile.
Milioane de oameni fac o greșeală mare. Ce să nu faci niciodată imediat după sex
Ceea ce fac toți după o partidă de amor este la fel de important ca ceea ce se face înainte de ea sau în timpul ei. În general, este bine de luat în seamă lucrurile care îl deranjează sau îl face să sufere pe cel pe care nu am vrea decât să îl vedem fericit.
Aşadar, când vrei să te bucuri de tot ce implică sexul, NU te ridica imediat şi NU te îndrepta în goana luminii spre baie unde să îţi faci igiena imperios necesară.
Ai face bine dacă l-ai flata (ai flata-o) în continuare, i-ai atinge corpul, i-ai atinge părul în timp ce ai mai sta la poveşti cu el/ea sau dacă, pur şi simplu, i-ai respira în piept în timp ce vă ţineţi în braţe.
Dacă te-ai ridica imediat de lângă el, e acelaşi lucru cu a-i spune că vrei să scapi de orice urmă ți-a lăsat-o pe corp – o ofensă greu de descris.
Nu te lăsa pradă unei discuţii telefonice lungi (indiferent cine e sau ce importanţă are persoana care se află de partea cealaltă a firului) – deconectarea bruscă de partener şi atenţia îndreptată către altceva, care nu are nicio legătură cu el, trădează în primul rând superficialitatea sentimentelor sau chiar superficialitatea ta în general, ca om.
Deşi este foarte indicat să discutaţi după terminarea partidei de sex, e bine să îţi cerni cu atenţie subiectele alese – cele mai constructive sunt cele care vă ajută să vă descoperiţi unul în faţa celuilalt şi cele care vă ajută să vă apreciaţi unul pe celălalt şi mai mult.
E frumos şi sănătos să precizaţi, mai în glumă sau mai în serios, ce v-a plăcut, ce v-a făcut să vă depăşiţi limitele, ce v-a intimidat în sens pozitiv.
În acelaşi timp, nu e bine nici să cazi într-o euforie copilărească ca şi cum ai fi câştigat o mare victorie.
Nu vă certaţi, chiar dacă se ivesc motive faceţi orice ca să schimbaţi subiectul sau să îl amânaţi pentru mai târziu pentru că o ceartă în astfel de situaţii va face să dispară tot farmecul partidei de sex şi, în contextul dezamăgirii resimţită multiplicat, a deznădejdii că nimic din ce e frumos nu rezistă, veţi duce relaţia pe un teren extrem de alunecos şi, implicit, primejdios.
Cele mai importante lucruri pe care să le știi înainte de a doua căsătorie
În a doua căsătorie poți fi fericit, însă trebuie să iei în considerare mai multe lucruri, după cum arată psihologii. Care sunt acele provocări, dar și cum pot fi ele depășite.
Prima căsătorie nu rezistă mereu pentru totdeauna, însă, conform studiilor, a doua căsătorie are o rată de succes mai mare decât prima.
Al doilea mariaj se bucură de beneficiile experienţei. Persoanele aflate la a doua căsătorie cunosc deja mare parte din responsabilităţile unei căsnicii.
A doua căsătorie culege recompensele primei căsătorii. E vorba de reflecţie şi evoluţie personală. Oamenii au învăţat să nu mai repete greşelile din trecut, iar asta îi conduce către un al doilea mariaj mai fericit.
Partenerii la o a doua căsătorie sunt toţi marcaţi de ideea de a face lucrurile să funcţioneze de această dată. Asta nu înseamnă că prima căsătorie e lipsită de această dorinţă, dar oamenii recăsătoriţi privesc această uniune la un alt nivel.
Printre obstacolele cu care se poate confrunta a doua căsătorie se numără:
– resentimente care persistă față de fostul partener
– sentimente de atașament față de fostul partener
-un simț al independenței crescut
– obligații financiare comune cu fostul partener
– copil din relația anterioară
Pentru ca a doua căsătorie să funcționeze bine, partenerii nu trebuie să presupună că lucrurile se vor așeza de la sine. Din contră, ei trebuie să analizeze ce nu a mers bine în prima căsnicie, mărturisește Ioana Marinescu, consilier acreditat pentru dezvoltare personală și trainer, pentru Libertatea.
Deși multe persoane au tendința de a da vina pe fostul partener pentru ce nu a mers bine în relație, este bine să analizeze și propriul rol în situație.
Eșecul unei prime căsătorii îi poate face pe oameni să simtă anxietate cu privire la viitoarele relații. Ei pot aduce cu ei un bagaj de furie, resentimente și sentimente de trădare, pe care îl „varsă” în noua relație, îngreunând conexiunea cu noul partener.
Cum poate să funcționeze mai bine a doua căsătorie?
Pentru ca a doua căsătorie să prospere, psihologul are mai multe sfaturi:
-fă din mariaj o prioritate
-eliberează-te de resentimentele și furia fostei relații
– păstrează comunicarea onestă cu jumătatea ta
– vorbește despre probleme înainte să se transforme în resentimente
– construiește relații pozitive cu copiii vitregi
Un lucru important când te recăsătorești este disponibilitatea de a fi adaptabil. O a doua căsătorie vine cu schimbări majore de viață, cu schimbări pe plan financiar, dar și pe planul relațiilor cu familia și prietenii.
Cum îți dai seama că nu ești gata pentru a doua căsătorie?
Există câteva semnale care pot sugera că nu ești gata de o a doua căsătorie, potrivit expertului, iar acestea sunt:
– visele de a te împăca cu fostul partener
-stările de supărare create de divorț
-senzația că nu poți fi sincer cu noul partener
-incompatibilitatea de valori sau obiective cu noul partener
Însă nu trebuie să renunți automat la ideea de a te căsători din nou, dacă simți că ceva nu merge bine. Un terapeut sau un consilier de relații te poate ajuta să îți pui prioritățile în ordine și să te împaci cu trecutul.