Cele mai tari fraze cu mesaj ascuns

Cu toții vrem să auzim cuvinte de admirație din partea persoanei iubite. La urma urmei, asta inspiră și arată că celuilalt îi pasă de noi. Dar, se întâmplă de multe ori că expresiile blânde, inofensive ne suprimă de fapt personalitatea. Psihologul Leon F. Zeltser consideră că anumite complimente pot fi un adevărat instrument eficient pentru manipulatori. Cum des, se întâmplă că totul pare să fie bine în relații, dar vă simțiți incomod. Citiți mai jos, câteva fraze care potrivit psihologilor sunt folosite pentru a manipula.

separator
„Tu ești universul meu!  Fără tine nu pot respira” – Frază foarte mângâietoare. Se pare, ce ar putea fi mai frumos? Dar aceste cuvinte pot avea un înțeles complet diferit. Foarte des, se folosesc de oameni care nu se pot realiza. Așa că gândiți-vă bine și nu lăsați partenerul să se dizolve complet într-o relație. Vorbiți, încercați să-l ajutați să găsească un hobby sau un loc de muncă pe potrivă. În caz contrar, relația va fi toxică.

„Fac totul pentru tine!” – Este fraza favorită a nevroticilor. A fi folositor este principiul lor de viață. Firește, ei fac totul în numele unei relații, adesea sacrificându-se. Foarte des, într-o astfel de relație, unul devine o victimă și se poate simți mereu dator față de partener. Într-o relație, totul trebuie să fie reciproc. Trebuie să fiți interesat de partenerul dvs. Încercați să clarificați lucrurile și să-i explicați că totul trebuie făcut de comun acord, și găsiți un compromis, însă fără sacrificii.

„Mizez pe încredere în relația noastră” – Manipulatorii spun expresii similare pentru a afla informații utile, care apoi le folosesc tot împotriva dvs. Descoperindu-vă sufletul, trebuie să fiți sigur că nu va fi transformat în cenușă. Dacă un partener folosește unele dintre istoriile tale în certuri sau te suprimă cu ajutorul lor, gândește-te la despărțire. Încrederea trebuie să fie, dar numai reciprocă și bazată pe respect. Dar nu de moment!

„Familia trebuie să fie pe primul loc” – De exemplu, într-o relație, un partener iubește comunicarea cu prietenii, are propriile hobby-uri și activități. Partenerul toxic va insista întotdeauna că familia este principalul lucru. Prin urmare, trebuie să vă abandonați spațiul personal și să dedicați tot timpul relației. Adesea, celălalt va aduce în continuare diverse argumente că prietenii sunt răi. În general, demotivare completă. Astfel de trucuri de la un partener sunt foarte toxice. La urma urmei, la început te va proteja de lumea întreagă și apoi te va acuza de plictiseală și de lipsa dezvoltării tale. Relațiile sunt importante pentru a petrece cele mai frumoase clipe din viață, dar este la fel de important să avem timp și spațiu pentru a ne odihni unul de celălalt.

„Fără tine, nu pot trăi” – Expresia este oarecum similară cu prima. În acest caz, partenerul își schimbă responsabilitatea pentru viața lui și te leagă de ea. Indiferent ce faceți, va juca în continuare rolul de victimă. Foarte des, simpatia și dorința dvs. de a ajuta, doar provocă un astfel de comportament al manipulatorului. Este foarte dificil să construim o astfel de relație pe termen lung. La urma urmei, un simț constant al datoriei vă va opri din interior. Da, nevroticul poate fi corectat, dar numai dacă el însuși își recunoaște poziția și vrea să devină o persoană fericită și plină de viață, și nu o povară.

Sursa foto

Salma Hayek şi-a etalat silueta de invidiat la plajă. Actrița de 52 de ani arată uimitor
Articolul anterior
Servicii medicale ca în occident într-un spital din Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante