Cele mai utile sfaturi pentru mame singure!

At

separator
ât psihologii, cât și oamenii simpli susțin că este destul de greu să fii mamă singură. Trebuie să-i oferi în fiecare zi copilului tău dragoste și grijă cât pentru doi. Iar cum nu are cine să te ajute la treburile casei, n-are cine să-ți ajute copilul la lecții sau, pur și simplu, nu are cine sta cu el, grijile sunt și mai mari. Plus, că a fi mamă singură înseamnă o permanentă luptă pentru supraviețuire financiară.

sfaturi-pentru-mame-singure-1209113059

Cei de la pluggedinparents.com vin cu 9 sfaturi pentru mamele singure, menite să le ușureze viața.

1Fii organizată: încearcă să creezi un mediu în care cel mic să se simtă în siguranță. Evită pe cât posibil mutările repetate.

Nu impune reguli pe care nu le poți respecta și nu folosi amenințările pe post de măsuri disciplinare. Dacă vei face asta și nu le vei pune în aplicare, vei pierde din credibilitate și autoritate.

Nu îl amenința niciodată pe cel mic că îl trimiți la tata, dacă nu se va comporta frumos.

Învață-l că orice alegere are și unele consecințe. Asta ar înseamna că trebuie să răspundă mereu de comportamentul lui.

2Elimină rivalitatea dintre tine și celălalt părinte, sau oamenii asociați cu el. Chiar dacă micuțul primește jucării mai scumpe de la tatăl lui, nu te comporta ca o ranchiunoasă.

Niciodată nu-l vorbi de rău pe celălalt părinte în fața copilului. Și asta deoarece suferința pe care i-o provoci ar putea să-l marcheze pe viață.

Găsește-ți preocupări și hobby-uri personale, pentru a nu ajunge obsedată de cel mic, sufocându-l în final.

Nu-i încredința celui mic problemele și suferințele tale. Deoarece  este copilul tău, nu cel mai bun prieten. Asta îl va face să pară matur, iar aceste confesiuni îl vor durea și –l vor face să se maturizezi înainte de vreme.

Străduite să trăiești după motto-ul: nu trebuie să fii perfectă! Chiar dacă mai ai scăpări din când în când, este justificabil. Ai încredere în copilul tău și oferă-i toată dragostea pe care o merită.

text: Iulia Arnaut

Janna Friske se pregăteşte să revină acasă
Articolul anterior
Ea este noua iubită a lui Dima Bilan
Articolul următor
Alte articole interesante