Creștinii sărbătoresc Naşterea Maicii Domnului. Ce nu trebuie să faci în această zi

Astăzi, creștinii ortodocși sărbătoresc Naşterea Maicii Domnului. Tradiția spune că în această zi bărbații nu trebuie să meșterească sau să lucreze în gospodărie, iar femeile nu au voie să coase și să spele rufe.

separator

De asemena, se spune că rugăciunile adresate Maicii Domnului în această sfântă zi de sărbătoare de către cele care își doresc un copil sunt mai ascultate ca oricând.

Naşterea Maicii Domnului reprezintă hotarul astronomic dintre vară și toamnă, momentul în care se dă startul lucrurilor agricole de toamnă și momentul în care noul anotimp începe să își intre în drepturi. Totodată, mai multe localități din țară  serbează hramul, scrie știrilocale.md.

Fecioara Maria s-a născut într-o familie de creștini, Ioachim și Ana. Aceștia, deși înaintați în vârstă, s-au rugat cu tărie pentru a avea un prunc. Tradiția spune că Îngerul Gavriil i-a vestit că ruga lor a fost ascultată și că Dumnezeu le va da cel mai de preț dar, un prunc, ales al Domnului, pe care au botezat-o Maria.

Nașterea Maicii Domnului, Intrarea în biserică, Buna Vestire și Adormirea Maicii Domnului sunt cele patru mari sărbători creștine închinate Sfintei Fecioare Maria, Născătoarea de Dumnezeu.

5 plăcuțe decorative pe care trebuie să le ai la nunta ta
Articolul anterior
Video! Aşa se prepară carnea falsă, cu ,,lipici” chimic
Articolul următor
Alte articole interesante