Cum faci să te ceară de soție!

Află cum să faci ca bărbatul pe care îl iubești să-ți facă, în sfârșit, mult dorita cerere în căsătorie. Rochia albă, voalul, buchetul miresei și ochii persoanei iubite, în care citești doar dragoste și viața frumoasă ce urmează… Cam așa arată scenariul multor domnișoare care visează să se căsătorească.

separator
inel

Dar dincolo de petrecerea de nuntă, este și dorința de a simți o stabilitate și siguranță în viitor. Doar fetele foarte tinere își mai pot dori căsătoria doar de dragul petrecerii frumoase sau a libertății,  ieșind de sub tutela părințior. Cele care sunt mai mature își doresc siguranță, protecție, să se simtă ocrotite etc. Sunt dispuse și ele la rândul lor să ofere mult bărbatului iubit. Dar din păcate, acesta nu se grăbește să o ceară și să oficializeze relația lor.

Și doar atât de mult îți dorești! Mai ales dacă acesta este bărbatul visurilor tale și tu înțelegi că anume el este alesul. Iar el… Și parcă totul e bine între voi, dar lipsește doar cererea lui…

Cum faci ca bărbatul iubit să facă următorul pas?

În primul rând, să începem prin a vedea cât de bine îți înțelegi tu partenerul. Dacă el nu se grăbește cu cerea în căsătorie, înseamnă ca are niște motive pentru a nu o face. Spre exemplu:

–      O experiență neplăcută în trecut, un divorț etc.

–      Frica de a-și pierde libertatea – pentru bărbați aceasta înseamnă mult, și undeva în subconștientul lui crede că nu o va avea în căsătorie.

–      Nu este sigur că anume tu ești aleasa.

–      Exemple negative de relații în familiile celor apropiați – părinți, prieteni.

–      Pentru el crearea familiei deocamdată nu este o prioritate. Este mai mult preocupat de carieră, hobby ș.a.

–      Alte probleme personale (unul dintre părinți este grav bolnav sau are copil dintr-o altă relație și nu vrea să-i traumeze cu prezența altei femei străine pentru ei.)

–      Impedimente din punct de vedere juridic (este cetățeanul altui stat, oficial nu a divorțat de fosta.)

–      El nu dorește să-și întemeieze o familie, nici acum, nici în viitor. Nici cu tine sau oricare altă femeie.

Cu excepția ultimei cauze, restul se pot rezolva.

5-cereri-in-casatorie-high-tech-7

În al doilea rând, înțelegând cauza și factorii care îl influiențează, trebuie să ții cont de acestea în relația voastră.

Deseori bărbatul pur și simplu ”se coace” o vreme  din ”eu încă nu sunt pregătit” trecând treptat în ‘‘iubita mea, căsătorește-te cu mine‘‘. Cineva parcurge această perioadă în câteva zile, iar altora le trebuie ani. Pentru a evita situația în care bărbatul e ”veșnic verde și necopt”, tu ar trebuie să creiez în relația voastră mediu potrivit pentru ”coacerea” mai rapidă a acestuia.

În al treilea rând, ține minte că tu singură trebuie să fii pregătită pentru rolul de Soție, dar nu de prietenă, amantă ș.a. Altfel, doar că te-a cerut, n-ai rezolvat nimic. Tu ori te vei speria singură și vei da înapoi, ori vei accepta, dar vei intra în căsnicie nefiind pregătită pentru noul nivel al relației voastre.

De aceea,  mai gândește-te pentru ce vrei să te ceară el. Ca să crești în ochii celor din jur schimbându-ți statutul, demonstrându-le că ești dorită și luată în căsătorie? Să nu te miri dacă viața unei astfel de căsnicii nu va fi una de durată.

Sau, totuși, pentru că îți dorești foarte mult să fii cu acest bărbat, la bine și la rău pentru totdeauna? Ține cont de sinceritatea dorinței tale.

Și în sfârșit, în al patrulea rând, când te-ai lămurit cu tine, cu factorii și cauzele ce influiențează faptul de ce până acum nu ai primit cerea în căsătorie, poți trece la acțiune.

cereri-in-casatorie-1920x1200

Aici important e să nu uiți regula de aur care te va ajuta să ajungi în fața ofițerului de Stare Civilă: Ține minte că alesului tău trebuie să-i fie mai bine cu tine, decât fără tine!

Nu uita aceste cuvinte, deoarece doar în asemenea condiții un bărbat își va dori să schimbe ceva în relația voastră și să facă pasul următor.

Dacă vei reuși să creezi condițiile în care lui îi va fi mai bine cu tine, decât fără – bărbatul este al tău.  Cum să faci asta? – bună întrebare… Vei avea nevoie de tot ce cunoști despre iubitul tău, dar și de înțelegerea  dorințelor și valorilor lui. Și ce-i mai important, arată-i că tu ești pregătită de căsătorie și-l vezi doar pe el în rolul de Soț.

Succes în obținerea cererii ce o aștepți din partea iubitului! Să aveți o familie fericită!

Tutorial! Aranjament floral la nuntă din orhidee și trandafiri
Articolul anterior
Sănătate și mișcare împreună cu Karizma și Cristina Croitoru!
Articolul următor
Alte articole interesante