Cum poți combate dependența!

Fără să îţi dai seama,

separator
de cele mai multe ori, laşi unele lucruri să devină mai importante decât ar trebui şi devii dependentă de ele. Recâştigă puterea de decizie asupra vieţii tale și nu te mai lăsa condusă de “micile plăceri”. Urmează pașii de mai jos și poți spune adio dependenței.

Cum-poți-combate-dependența

Recunoaşte că ești dependen

Primul pas şi poate cel mai greu este să recunoşti că eşti dependentă de ceva. Însă odată ce ai acceptat că excesele tale nu sunt deloc benefice, vei face o mare realizare pentru tine.

Sinceritatea contează

Nu eşti singura persoană dependentă de ceva, toţi au slăbiciunile lor. Pentru a scăpa mai ușor de ele trebuie să scoţi la iveală toate secretele ruşinoase şi să devii conştientă că ele te fac mai slabă. De exemplu, dacă eşti genul de fată care se machiază şi în casă ca şi cum ar merge în club, realizează cât nu e prea târziu că peste 2 ani nici măcar make-up-ul nu îţi va mai ascunde ridurile.

Acceptă ajutorul celor din jurul tău

Cere ajutorul specialiştilor, al prietenilor sau al familiei, dacă dependenţa ta este destul de serioasă. Roag-o pe prietena, sora sau iubitul să te ţină cât mai departe de tentaţiile tale. Orice s-ar întâmpla, explică-i că dependenţa din tine vorbeşte atunci când vrei să renunţi sau când devii irascibilă şi încerci să minţi că nu mai faci acest lucru.

60674561Setează-ţi anumite obiective

Dacă vrei să te laşi de fumat sau să nu mai consumi unele alimente, trebuie să ai o motivaţie puternică, iar atunci când vei reuşi, să nu sărbătoreşti… cu un fum de victorie! Dacă dependenţa ta este telefonul renunţă la butonat atât acasă cât şi în vacanţă, dar nu trebuie să renunţi la el complet. Fă totul pas cu pas, cu multă răbdare şi încredere, deoarece la cea mai mică piedică vei renunţa.

Sos alb cu legume
Articolul anterior
De ce Jenifer Lopez și Thalia se urăsc de moarte!
Articolul următor
Alte articole interesante