Cum reușești să nu te superi pe soacră

Nu întotdeauna o soacră poate deveni o bună prietenă și îndrumător pentru nora ei. Sunt câteva tipuri de soacre, pe care practic nu ai cum să nu te superi. Vezi mai jos niște sfaturi care te vor ajuta să eviți vreun conflict cu mama soțului tău.

separator
Cum-reușești-să-nu-te-superi-pe-soacră

Tratează cele întâmplate cu umor. Imaginează-ți, că tot ce se întâmplă între tine și soacră este doar o scenă dintr-o comedie, în care aveți rolurile principale. Amuză-te, în gând, pe seama ei și a ta.

Dacă soacra fără acordul tău a făcut careva schimbări în apartamentul vostru sau a recălcat toate hainele soțului – minunat! Nu o percepe ca pe o încercare din partea ei de a-ți invada teritoriul. Relaxează-te și primește plăcere de la ajutorul primit.

Dacă soacra începe să te critice, încearcă să-i distragi atenția cu altceva. De exemplu, cheamă-ți copii să-i recite poezia ce au învățat-o pentru ea. Răspunde la atacurile ei cu un zâmbet prietenesc.

Ține minte, certurile și confruntarea directă nu vor duce la nimic bun. Soacra, mai mult ca sigur îi va povesti băiatului ei că tu o superi. Prin urmare varsă-ți nemulțumirile acumulate undeva în altă parte. Apucă-te de sport, spre exemplu.

Încearcă să petreci cât mai mult timp cu soacra. Mergeți la plimbare prin parc, la teatru sau la magazin. Dă-i de înțeles că puteți fi prietene.

683746394606141

Dacă, totuși, soacră este pornită cu răutate, întreab-o direct ce o nemulțumește. Explică-i că îl iubești pe fiul ei și-i dorești tot binele din lume. Important să o faci cu mult calm, fără agresiune pentru a nu o provoca, înrăutățind astfel și mai mult situația.

Ai răbdare și nu aștepta rezultate peste noapte. Uneori, pentru a-ți cuceri soacra va fi nevoie de mult timp.

Ține minte, în decursul multor ani soțul tău a fost totul pentru o altă femeie – mama sa. Tot ce e posibil când vei avea proprii tăi copii, vei înțege ce simte soacra ta, frica acesteia, știind că în viața lui a apărut o altă femeie care poate reduce la minim comunicarea lui cu mama. De aceea, n-ar trebui să te superi pe ea. Nu intra cu aceasta în conflict, s-ar putea să afecteze relația ta cu soțul. Nu ai de unde să știi de partea cui va fi el în asemenea situații.

Carla Bruni – detalii picante din viața ei!
Articolul anterior
Tania Cerga și Natan și-au amânat plecarea la mare! (VIDEO)
Articolul următor
Alte articole interesante