Cum reușești să trăiești toată viața cu o singură persoană?!

Majoritatea poveștilor se încheie cu: ”și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți, și au murit în aceeași zi”. Acultând din copilărie asemenea povești, ne  dorim și noi să trăim această dragoste adevărată care rezistă rutinei, neajunsurilor și problemelor cotidiene. Pentru a putea realiza o astfel de performanță vei avea nevoie de mult optimism, umor, echilibru, toleranță și înțelepciune.

separator
Cum reușești să trăiești toată viața cu o singură persoană

Înțelegerea reciprocă – este cheie unei relații de durată.

Ține minte că jumătatea ta are dreptul la propriile gânduri, opinii, sentimente și pasiuni. Încearcă să-l înțelegi și să-l accepți așa cum este el. Nu încerca să-l schimbi după bunul plac. Fii critică cu tine și neajusurile proprii, iar pe măsura posibilităților corectează-le.

sfatulparintilor.ro-cearta-cuplu-430x286Critica– doar cea constructivă și doar în doze mici. Nu încerca să presezi bărbatul de lângă tine sau să-l critici nejustificat, astfel nu vei reuși să construiești o relație pe termen lung. Cui îi este plăcut să primească la adresa sa doar critici și nemulțumiri?

Interese și pasiuni comune. Încearcă să găsești cât mai multe puncte comune cu soțul tău. Aceasta nu înseamnă că trebuie să renunți la propriile pasiuni, dar nici interesele jumătății tale nu le poți neglija. Cel mai bine e să le accepți și pe măsura posibilităților să-l susții.

femei_fotbal-300x336Păstrează dragostea și căldura în relația voastră. Să nu crezi că peste 20-30 de ani săruturile, mângâierile și cuvintele dulci nu-i vor mai trebui soțului tău. Ar putea fi chiar invers, să și le dorească mai mult ca în tinerețe. De aceea, nu-ți ascunde sentimentele. Nu scăpa niciun moment potrivit de a-i arăta cât de mult îl iubești.

Anteție! Încercările de a-ți ține iubitul în relație doar cu ajutorul copiilor sau recurgând la vreo metodă de șantaj, nu vor întări niciodată o relație, ba dimpotrivă, o vor distruge.

Nu uita că răbdarea și simțul umorului ajută la soluționarea oricărei situații de conflict.

Poze celebre ale legendarei reviste ”Life”
Articolul anterior
A slăbit enorm și este mândră de reușita ei
Articolul următor
Alte articole interesante