Cum să regăsești pasiunea erotică după ce ai născut

După naștere, majoritatea femeilor nu au chef de relații sexuale. Indiferent dacă ai născut natural sau prin cezariană, corpul tău are nevoie de timp pentru recuperare. Majoritatea medicilor recomandă mămicilor să aştepte o perioadă de şase săptămâni înainte de a-şi reîncepe viaţa sexuală. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să regăseşti pasiunea erotică după ce ai născut.

separator

Acceptă-ţi noile forme şi iubeşte-ţi trupul!

Sarcina îţi va lăsa câteva kilograme în plus şi forme noi. Asta nu înseamnă că eşti mai puţin atrăgătoare în ochii partenerului. Nu te simţi presată să slăbeşti rapid şi cumpără-ţi haine noi în care să arăţi şi să te simţi bine. Poţi încerca şi lenjerie modelatoare care să-ţi redea încrederea în tine.

Poartă lenjerie sexy

Renunţă la hainele pe care le-ai purtat în timpul sarcinii şi treci la articole care să te ajute să te simţi sexy. Nu uita nici de hainele purtate în timpul nopţii. Alege pijamale care să-ţi pună în valoare trupul.

Rezervă timp doar pentru tine

Să fii mamă este un job de 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. Asta nu înseamnă că trebuie să te ocupi doar de copil. Pentru a fi o mamă şi o parteneră bună, trebuie să ai grijă de tine. Păstrează câteva momente doar pentru tine, în care să te răsfeţi cu un masaj sau cu un tratament corporal, în timp ce altcineva are grijă de copil. Astfel îţi vei face plinul de energie necesar pentru a fi o mamă bună.

Transformă-ţi dormitorul într-un spaţiu romantic

Evită să aduci în dormitor, sau măcar în pat, jucării sau alte lucruri pentru copii pentru a nu diminua libidoul. Nu uita că decorul şi atmosfera din dormitor contribuie la întreţinerea pasiunii.

Exploraţi-vă trupurile prin atingeri

Actul sexual nu trebuie să se întâmple prima dată când te simţi excitată. Ia în calcul şi varianta îmbrăţişărilor şi, treptat, să te reobişnuieşti să fii atinsă.

Alegeţi poziţiile potrivite

În timpul actului sexual, alege o poziţie care să nu exercite o presiune prea mare în zonele care sunt mai sensibile. Recomandată este poziţia linguriţa pentru că nu pune presiune pe zona genitală.

Nu uita de exerciţiile Kegel

După naşterea naturală, diminuarea tonusului muscular al vaginului poate reduce plăcerea din timpul actului sexual. Pentru tonifierea muşchilor pelvieni încearcă exerciţiile Kegel. Efectuează simple mişcari de încordare a muşchilor pelvieni, ca şi cum ai opri fluxul de urină.

Foloseşte lubrifiant

Dacă partidele de sex sunt dureroase, cauza poate fi vaginul uscat şi sensibil. Pentru a evita disconfortul, nu te grăbi. Poţi începe cu dezmierdări, săruturi sau masaje şi poţi creşte treptat intensitatea stimulării. De asemenea, poţi încerca diferite creme şi geluri lubrifiante.

Prea obosită pentru sex?

Să ai grijă de un nou născut poate fi epuizant. Dacă înainte de culcare te simţi mult prea obosită pentru sex, comunică acest lucru partenerului tău. Poţi programa partidele de amor dimineaţa sau în timp ce micuţul tău doarme. Hrăneşte-ţi copilul înainte, pentru a avea mai mult timp doar pentru voi.

sursa

O viitoare mamă nevăzătoare merge la o ecografie de rutină, dar priviţi ce face doctorul…
Articolul anterior
Cu această băutură își începe Jennifer Lopez fiecare dimineață
Articolul următor
Alte articole interesante