Cum să-ți păstrezi vaginul tânăr

Nu doar tenul este afectat de semnele îmbătrânirii, ci și părțile tale feminine. Află ce poți face pentru a-ți păstra vaginul tânăr.

separator

Ginecologii nu le spun femeilor că organele lor sexuale vor fi afectate de îmbătrânire, iar când acest lucru devine vizibil, multe au un șoc, potrivit dr. Karen Boyle, expertă în sănătate sexuală.

femeie-in-lenjerie-intima

Încă de la 20 de ani, labiile exterioare și muntele Venus încep să piardă din grăsime și să se lase, așa cum se întâmplă și cu sânii sau cu pielea de pe față. Aceste modificări sunt însoțite și de schimbări în interior, iar pe măsură ce ajungi la menopauză, membrana vaginului se subțiază, fluxul de sânge din zonă scade, iar mușchii se slăbesc.

Psihologii atrag atenția că îmbătrânirea vaginului afectează serios viața sexuală. Un studiu recent, apărut în publicația trimestrială „Psihologia femeilor”, a constatat că femeile care nu erau mulțumite de cum arătau organele lor sexuale nu erau satisfăcute în pat și nu aveau încredere în ele.

Îți poți întineri vaginul apelând la chirurgie, dar sunt și câteva metode tradiționale, care te vor ajuta să încetinești procesul de îmbătrânire.

Metode care îți vor păstra vaginul tânăr

Fluctuațiile de greutate sunt un motiv pentru care vaginul tău își pierde din elasticitate, iar pielea de la exterior se lasă. Nici dacă ești foarte slabă nu ești mai avantajată, pentru că părțile tale intime vor arăta trase și uscate, pe măsură ce îmbătrânești. Încearcă să îți păstrezi o greutate normală cât mai mult timp.

Exercițiile Kegel nu îți îmbunătățesc doar viața sexuală, ci și aspectul vaginului tău. Este important, însă, să le faci bine. Specialiștii recomandă să îți contracți mușchii vaginali pentru 5 secunde, să te relaxezi și să repeți procesul de 100 de ori pe zi.

Fii activă sexual! Dacă nu ai parte de suficientă stimulare și dacă nu crești fluxul de sânge din zonă, țesutul și mușchii se schimbă în dezavantajul tău. Fluxul de sânge este foarte important pentru lubrifiere, care oricum scade pe măsură ce îmbătrânești. Dacă nu îți faci griji de o sarcină, este bine să știi că sperma are efect anti-îmbătrânire pentru vagin, datorită hormonilor și acizilor grași pe care îi conține.

Mersul pe bicicletă nu este bun doar pentru inimă, ci și pentru aspectul organelor sexuale.

Nu folosi prea multe produse de curățare intimă! Nu sunt necesare și îți vor irita și usca pielea în zonă. Apa și un săpun intim fără parfum sunt de ajuns pentru curățarea organelor sexuale.

Este importantă și poziția în care faci sex. Când stai dedesubt, de exemplu, vaginul tău suportă prea multă presiune, pe când dacă stai deasupra, tu deții controlul și reușești să îți contractezi mușchii mai ușor.

Sursa 

 

Steven Seagal, acuzat de hărțuire sexuală!
Articolul anterior
Ioana Căpraru a făcut-o și pe asta! Mai bine mai târziu decât niciodată!
Articolul următor
Alte articole interesante