Cum se manifestă depresia? Povestea tristă a unei tinere

Katelyn Marie Todd şi-a făcut un selfie în timp ce se pieptăna, apoi a postat fotografia pe Facebook. Mesajul pe care l-a scris în dreptul fotografiei a devenit viral în scurt timp. În spatele acestei fotografii se ascunde lupta ei teribilă cu depresia și care o stoarce de energie. Faptul că se piaptănă pentru prima dată, după patru săptămâni reprezintă un efort major pentru tânăra care suferă de depresie, iar această fotografie demonstrează că face tot ce-i stă în putere să depăşească aceste stări apăsătoare.

separator
depresia


„Mi-am pieptănat părul astăzi, lucru care s-a întâmplat pentru prima dată în ultimele patru săptămâni. Era tot încurcat, s-a rupt şi am plâns în timp ce-l spălam şi-l dădeam cu balsam, pentru că uitasem deja cum este să-ţi treci mâinile prin păr. M-am spălat şi pe dinţi, prima dată după o săptămână. Gingiile mele au sângerat şi am plâns în timp ce mă clăteam văzând apa sângerie. După ce am ieşit din duş mi-am mirosit întruna părul şi braţele. Am evitat o perioadă să mă apropiu foarte mult de oameni, deoarece niciodată nu miroseam plăcut. Nu am haine curate pentru că sunt mult prea obosită şi prea tristă ca să le mai spăl.

Depresia nu este frumoasă. Depresia este asociată cu o igienă deficitară, vase murdare şi un corp rigid din cauza faptului că dormi prea mult. Depresia înseamnă să ai doar 3 prieteni care îţi mai sunt alături pentru că au răbdare şi mă iubesc. Depresia înseamnă să plângi până când nu-ţi mai rămân lacrimi şi abia mai respiri. Depresia înseamnă să priveşti tavanul până când te ard ochii pentru că ai uitat să mai clipeşti.
Depresia înseamnă să-ţi faci familia să plângă pentru că ajung să creadă că nu-i mai iubeşti din moment ce eşti mereu distant şi distras. Depresia înseamnă un gol imens pe care îl resimţi fizic.

Vă rog să aveţi răbdare cu prietenii sau cei din familie care suferă de depresie şi nu reuşesc să se adune ca să facă curăţenie, să se spele, să se întâlească cu prietenii sau pur şi simplu să aibă grijă de ei. Şi vă mai rog din suflet să-i luaţi în serios dacă vorbesc despre probleme lor. Credeţi-ne că ne dăm silinţa să depăşim aceste stări. Vă jur că încercăm acest lucru! Vedeţi? Am reuşit să-mi pieptăn părul astăzi”, scrie tânăra pe pagina ei de Facebook, primind o mulţime de mesaje de încurajări.

Depresia trebuie luată în serios şi combătută cu toate forţele. Chiar şi în cele mai negre situaţii, există o rază de speranţă, iar ea poate lua cele mai neaşteptate forme. Dacă te confrunţi cu un episod depresiv, există mai multe soluţii la care poţi recurge.

Pe lângă sprijinul unui terapeut, bazează-te şi pe ajutorul familiei şi al prietenilor, adoptă un regim alimentar sănătos şi un stil de viaţă activ (s-a dovedit că sportul favorizează starea de bine), dormi suficient, implică-te într-un proiect/hobby nou care îţi face multă plăcere, deprinde tehnici de relaxare (meditaţia, yoga pot ajuta) şi, nu în ultimul rand, dă o fugă la doctor.

În cel din urmă caz, pe de-o parte, anumite deficienţe pot cauza sau agrava simptomele de depresie, iar un set de analize ar trebui să le identifice pentru ca tu să poţi urma apoi tratamentele adecvate. Pe de altă parte, antidepresivele te pot ajuta să gestionezi episoadele de depresie majoră, spre exemplu, de aceea nu ezita să ceri sfatul unui specialist care ţi-ar putea recomanda şi această soluţie.
Sursa

Noutate în Moldova! A fost deschis primul magazin cu detergenţi la kilogram

Luând în considerare că în ultima perioadă tot mai multe persoane se străduie să reducă consumul de plastic inutil, să reutilizeze recipientele și să folosească produse cât mai calitative dar la un preț atractiv: în Chișinău a fost deschis primul magazin atipic. Este unul mai deosebit și care a căpătat o încredere în rândul multora datorită faptului că poți găsi produse de curăţenie în sistem vrac și mai și ești încurajat să îți aduci propriile recipiente. Este un concept răspândit din Italia, de unde a și venit idee de a deschide așa magazin. În reportaj poți vedea varietatea de produse și plusul de ce să ajungi la ei!

,,Nu mai există iubire în cuplu?”. Marina Cârnaț dezvăluie cum reînviază relația cu partenerul de viață

Se știe că orice relație de cuplu nu este numai unt și miere, iar o relație împlinită și fericită nu are o rețetă exactă. Există însă câteva lucruri pe care le poți face ca să îți îmbunătățești relația cu partenerul de viaţă. Ce este de făcut atunci când soții nu mai simt dragoste unul pentru celălalt de mult timp? Vloggerița Marina Cârnaț, una dintre cele mai cunoscute și apreciate femei de la noi în mediul online, dezvăluie cum reaprinde flacăra iubirii în cuplu.

„CE SĂ FAC DACĂ NU MAI EXISTĂ IUBIRE?
Ce e de făcut atunci când soții nu mai simt dragoste unul pentru celălalt de mult timp?
Fetelor, dragostea nu are termen de valabilitate, aceasta e nemuritoare, e necondiționată, e veșnică!

Consider că e foarte important să înțelegi ce înseamnă pentru tine, de fapt, a iubi. Personal, atunci când iubesc, o fac necondiționat, chiar dacă persoana greșește, dragostea mea este acolo și eu o demonstrez prin acțiunile mele. Cum îmi demonstrez dragostea? Corect, dăruind tot ce am mai de preț pentru persoana pe care o iubesc (părinți, soț, copii…).

Dragostea nu poate exista fără respect. Când iubești, automat îți onorezi soțul. Lipsa de respect este împotriva dragostei! Sunt convinsă, cu cât mai mult respect arăt soțului, cu atât se aprinde mai mult flacăra iubirii. Așadar, cu timpul dragostea nu dispare sau nu se schimbă în alt sentiment, ci datorită acțiunilor mele specifice, aceasta este mereu încălzită și devine tot mai mare!

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 306354225_393651269578047_999227850790030428_n.jpg

CÂTEVA IDEI PENTRU TINE care ne ajută să înțelegem cum să reaprindem flacăra iubirii:

Mulțumește-ți soțul nu doar pentru rezultatul final, ci pentru toate eforturile sale!
Admiră-l, nu tăcea, ci complimentează-l și observă doar ce e mai bun în el! Apreciază-l…Fă partea ta cea dreaptă și bună!
Povestiți-vă unul altuia despre dorințele voastre cele mai profunde și cele mai ciudate vise!
Pentru ca relația voastră intimă să nu se plictisească, adaugă puțină romantică și spontaneitate!
Aveți un restaurant preferat, unde v-ați cunoscut sau unde aveți amintiri plăcute? Nu căutați date speciale, mergeți acolo acum.
Începe să te uiți la virtuțile soțului tău și nu atrage atenția la defectele lui!
Sunați-vă unul pe celălalt pentru a afla cum decurge ziua și scrieți mesaje palpitante!
Înlocuiește monotonia cu ceva impulsiv: micul dejun într-o cafenea, weekend-uri în afara orașului împreună, copiii la bunici etc.
Ce faci azi pentru a trezi dragostea în căsnicia ta? Ieri a fost frumos, dar astăzi este o nouă zi!
 Întreabă-ți soțul tău cum înțelege el că îl respecți și îl iubești? „, a scris Marina Cârnaț, pe pagina sa de Instagram.

Cum să faci dragoste ca el să nu te mai uite niciodată. Tot ce trebuie să ştii

Iată ce trebuie să faci în pat pentru ca el să nu te mai uite niciodată!

Simte-te bine în pielea ta!

Este normal să ai emoții înainte să te culci cu un bărbat, mai ales dacă te afli la primele partide de sex, însă este extrem de important ca tu să te simți bine în pielea ta. Ce înseamnă acest lucru? În primul rând, uită de toate complexele fizice pe care le ai și gustă din plin momentele erotice petrecute alături de el. În al doilea rând, nu face anumite lucruri din obligație, altfel nu te vei simți confortabil încercându-le, iar el își va da seama că nu ești prea încântată. Bărbatul cu care faci acest pas trebuie să fie unul care te respectă și care te face să te simți în siguranță alături de el.

Stabilește o conexiune specială!

Nu trata momentul respectiv ca pe o simplă partidă de sex, chiar dacă așa pare inițial, ci fă tot ce îți stă în putință pentru ca el să se simtă legat de tine și după aceea. Fii atentă la nevoile lui, privește-l mereu pasional în ochi și ascultă-i respirația. Citește pe corpul lui ceea ce îi place să îi faci, fără ca el să îți spună. Astfel, va simți că tu ești femeia de care are nevoie lângă el pentru totdeauna. Nu te neglija în timp ce faci dragoste, dar nici nu îți concentra atenția doar asupra orgasmului. Poate că el te va dezamăgi în anumite momente, dar ai grijă să fii blândă cu el. Încurajează-l, fii seducătoare, caldă și deschisă. Își va da repede seama că nu va mai găsi altă femeie ca tine.

Atinge-l cu senzualitate!

Cucerește fiecare centimetru de pe corpul lui. Contactul fizic joacă un rol important în relațiile intime, așa că ar trebui să ții cont de acest lucru. Mângâie-l mult, strânge-l de mână și fă-l să uite de toate femeile cu care a mai fost înaintea ta. Corpurile voastre trebuie să se atingă în permanență, pentru a crește nivelul de intimitate și pentru a crea o legătură specială.

Vorbește cu el despre ceea ce simți!

Ultimul sfat, dar nu cel din urmă, îl reprezintă comunicarea. Momentul vostru intim nu trebuie să fie un act mecanic, ci unul în care te dăruiești trup și suflet. Spune-i ce simți atunci când ești cu el, ce senzații îți oferă, folosindu-te de senzualitatea șoaptelor. Încurajează-l și pe el să facă același lucru. Lasă-l să se deschidă în fața ta. Dacă nu îi este ușor să facă acest lucru, cere-i să te strângă de corp în funcție de intensitatea plăcerii pe care o simte. Acest truc va face minuni.

sursa: www.realitatea.net

Festivalul „DeVin&DeGust”: ce trebuie să știi despre vinurile produse în regiunea cu indicație geografică protejată „Ștefan Vodă”?
Articolul anterior
Video. Șase moldovence bănuite de practicarea prostituției au fost reținute de polițiști
Articolul următor