Cum se manifestă și ce este Crygasmul!

Nu toate femeile sunt fericite după partidele de sex. Unele, din contra, izbucnesc în plâns. Acest fenomen este numit Crygasm și se manifestă prin plâns în urma unei emoţii foarte puternice, provocate de orgasm şi de legătura emoţională cu partenerul.

separator

De multe ori, orgasmul feminin duce la o stare de instabilitate emoţională, provocată de eliberarea unei mari doze de hormoni. În timpul unei partide de sex, corpurile celor doi parteneri eliberează multă dopamină şi testosteron, hormoni care sunt responsabili cu starea de excitare şi de plăcere.

Femeile însă eliberează o mare cantitate şi din alţi hormoni, care asigură o legătură emoţională cu partenerul: oxitocină şi prolactină. Prolactina ajută la obţinerea orgasmului, dar poate avea şi un alt efect: le face pe femei să plângă şi le sporeşte senzaţia de vulnerabilitate.

Mai mult, experimentele au demonstrat că în timpul orgasmului unei femei, activitatea undelor electrice din creier poate bloca anumite regiuni cerebrale, cum este cortexul frontal, care controlează emoţiile. Prin urmare, emoţiile scapă un timp de sub control.

Studiile arată că există şi o predispoziţie genetică la această stare de tristeţe după sex. Unele femei sunt mai predispuse să aibă o scădere bruscă a hormonului plăcerii, dopamina, explică psihoterapeutul Claire Rutherford. De asemenea, senzaţia de depresie este cu atât mai puternică cu cât femeia se simte mai ataşată de partenerul ei.
Multe femei caută să-şi ascundă aceste stări, ca să nu-l supere pe bărbatul iubit, dar este o mare greşeală să facă asta, spune psihoterapeutul Raymond Francis. El le sfătuieşte pe femei să discute deschis cu partenerul lor despre aceste manifestări şi eventual să caute sprijin într-un grup de terapie, pentru a-şi putea exprima sentimentele.

sursa

O super rețetă de post! Gata în 10 minute
Articolul anterior
Cristina și Sergiu Beznițchi provocați la sinceritate și experimente! Primul interviu de cuplu
Articolul următor
Alte articole interesante