Cum și de ce femeile înșeală?

Infidelitatea de-a lungul timpului a devenit o chestiune întâlnită în multe cupluri, practicată  de ambii parteneri: femei și bărbați deopotrivă. Un studiu recent arată faptul că bărbaţii înşală pentru că sunt nesatisfăcuţi emoțional, iar femeile deoarece  nu sunt deschise în a discuta cu partenerul despre problemele care le frământă și preferă să acorde încredere altui bărbat.

separator
Cum-și-de-ce-femeile-înșeală

În două sondaje realizate de AskMen.com, s-a descoperit faptul că 5% dintre cele 1.500 de participante şi-au înşelat partenerul.

Motivele pentru care femeile înșeală!

amantaSunt plictisite de relaţie. Femeile au nevoie de romantism, surprize și spontaneitate, deoarece toate acestea le fac să se simtă speciale. Când bărbatul de lângă ele nu le mai face să se simtă dorite, ele vor căuta alt partener care să le satisfacă dorințele.

Totul este o strategie. Pentru ele, aventura este calea cea mai uşoară de a părăsi o relaţie. Această „strategie” are o strânsă legătură cu lipsa de comunicare din relaţie.

Din lipsă de încredere în sine. Pentru că sunt neglijate de parteneri, unele femei ajung să-şi piardă încrederea în sine, iar pentru a o recăpăta, pleacă în căutarea altor bărbaţi.

COPYRIGHT 2009: PAUL BUCIUTA/ ARTISTA / TANGOUneori este vorba despre sex. Dacă o femeie are probleme cu atingerea orgasmului și oricât de iubitor ar fi partenerul ei, ar putea căuta „Marele OOO” în patul altui bărbat. Exită multe femei care au un partener pe care îl pot apela oricând, pentru a avea grijă de apetitul lor sexual.

Din egoism sau pentru că pot. Unele femei înşală pentru că aşa este firea lor: calcă strâmb chiar dacă au o relaţie împlinită cu partenerul. Egoismul te poate împinge să acţionezi destul de bizar, uneori.

Din răzbunare. Dacă au fost înşelate de partener, există femei care plătesc cu aceeaşi monedă. Este modalitatea lor de a spune iubitului: „Pot şi eu să-ţi fac asta. Eu pot să te fac să suferi chiar mai mult!”.

Psihologii din domeniu au demostrat că există IV stadii, care le fac pe femei să înșele.

Stadiul I

60595373În acest stadiu femeile simt că ceva lipsește din viața lor. Deși au tot ce și-ar dori majoritatea femeilor: o familie, un soț bun sau un statut social, simt că ar trebui să fie mai fericite. Multe femei în acest stadiu încep să-și piardă interesul față de sex și evită frecvent să meargă la aceeași oră în pat cu soții lor. Acestea văd actul sexual ca un job și se plâng că se simt violate când le ating soții. Corpul lor îngheață și simt o apăsare în piept. Majoritatea femeilor în stadiul I cred că se întâmpla ceva rău cu ele. Iar unele din dorința de a se înțelege, încep să înșele. Și asta pentru a realiza dacă acest lucru este o problemă psihologică sau pur și simplu nu își mai iubesc partenerul.

Stadiul II

sapte-semne-ca-partenerul-te-inseala-1Femeile în acest stadiu experimentează dorința unei întâlniri în afara relației matrimoniale. Indiferent dacă această întâlnire cu un nou bărbat rămâne platonică sau implică sexul, femeile îi vor da o importantă semnificație emoțională.

Acestea își vor justifica acțiunile din cauza unor nevoi neîmplinite de soții lor. Multe femei vor deveni negative și sarcastice, când vor vorbi despre soții și mariajul lor.

Stadiul III

imagesFemeile în acest stadiu sunt implicate în aventuri, în terminarea uneia sau se gândesc la divorț. Cele care au aventuri se simt vii din nou și cred că și-au găsit sufletul pereche. Aceste femei au sentimente asociate cu – iubirea.

Ele se află într-o continuă controversă, de a alege între soț și noul amant. Deși consideră că ceea ce fac este greșit și nedrept, nu se pot opri. Și chiar dacă înainte de a se întâlni cu amanții își vor spune că este pentru ultima dată, nu vor fi capabile să ramână la această decizie.

66376736719752440429Alt motiv care le fac pe femei să înșele, este că vor să se elibereze de restricțiile căsătoriei și să petreacă mai mult timp pentru ele. Și astfel multe cred că separarea le va permite să se bucure de noua relație fără a renunța la securitatea mariajului.

Însă dacă totuși femeile renunță la aventuri  și se întorc în familie, pot deveni depresive și furioase față de soții lor. Și asta deoarece vor simți că au pierdut șansa la fericire din cauza indeciziei.

femeie-care-insala2Stadiul IV

Acest stadiu cuprinde femeile care aleg să stea măritate, dar să-și continue aventurile. Unele chiar spun că după ce au înșelat, sexul marital s-a ameliorat. Și aproape toate femeile din această categorie au avut aventuri cu bărbăți căsătoriți.

text: Iulia Arnaut

Iubita lui Arnold Schwarzenegger îi poate fi fiică
Articolul anterior
Cum a aflat fiica lui Teo Trandafir că este adoptată
Articolul următor
Alte articole interesante