De ce e important să vorbești despre sex în timp ce faci sex?!

Cu cât partenerii se simt mai confortabil vorbind despre sex cu atât mai mare plăcerea primesc ei de la actul în sine – la această concluzie au ajuns cercetătorii americani.

separator
De ce e important să vorbești despre sex în timp ce faci sex

”Dacă doar de la simplul gând la asemenea discuții simțiți un mic disconfort sau jenă, aceasta se va răsfrânge asupra plăcerii voastre și nu contează dacă vorbiți sau nu pe acest subiect” – afirmă Elizabeth Babin (Cleveland State University).

S-a  ajuns la această concluzie în urma unui studiu efectuat pe un eșantion de 207 de persoane cu vârsta medie de 29 ani, 88 dintre ei – stundenți, iar restul respondențior fiind  selectați de pe site-urile de socializare.

Întrebările se refereau la discuțiile despre sex, placere, orgasm, dar și despre comunicarea verbală și non-verbală în timpul actului sexual.

646x404Spre exemplu, participanților li s-a propus să confirme sau să dezmintă afirmația: ”eu am emoții cand doar mă gândesc să vorbesc cu partenerul meu despre latura sexuală a relației noastre” sau ” mi-e jenă să-i spun partenerului ce nu-mi place în timp ce facem sex”.

Respondenții au mai raspuns, de asemenea, și la întrebarea cât de buni și experimentați parteneri sexuali se consideră ei singuri.

Rezultatul studiului a arătat că persoanele care nu-și permit să vorbească despre sex, primesc mai puțină plăcere în timpul actului. În schimb, cu cât persoana se consideră a fi un partener mai bun cu atât mai ușor discută pe asemenea subiecte, inclusiv în timp ce face sex.

3844_afrodiziace-naturale-rzO mare parte din cei intervievați au dat preferință comunicării non-verbale.

”O astfel de modalitate este percepută  ca fiind mai inofensivă – explică Elizabeth Babin. Multora le vine mai ușor să exprime că le place sau nu, doar cu ajutorul sunetelor, atingerilor  și a mișcărilor corpului”.

Cum antrenezi corect abdomenul?!
Articolul anterior
Vezi cum își alintă Maria Iliuț nepoțica!
Articolul următor
Alte articole interesante