De ce femeile părăsesc bărbații pe care încă îi mai iubesc

“Nu întotdeauna dragostea învinge. Nu întotdeauna emoțiile sincere sunt peste impresii de moment. Deși sunt multe situații, sunt complexe și variază de la o relație la alta, bărbații  trebuie să înțeleagă un lucru elementar, și anume că femeile pot să îi părăsească, chiar dacă îi iubesc.”, scrie pe novapost.ro.

separator
De-ce-femeile-se-pierd-pe-ele-atunci-cand-barbatul-iubit-le-paraseste

Când fac asta, ele se simt teribil. Simt că pierd o parte din tot ce reprezintă dragostea. Și totuși o fac. Își adună curajul și resursele și o fac. Femeile părăsesc bărbații chiar dacă au cu ei copii, case și o viață comună. Femeile pleacă din diferite motive, dar există unul care predomină peste tot, unul pe care bărbații trebuie să-l înțeleagă:

Femeile pleacă pentru că bărbatul lor nu e prezent. Lucrează, joacă golf sau jocuri video, se uită la TV, pescuiește… și așa mai departe. Ei nu sunt bărbați răi. Ei sunt bărbați buni. Tați buni. Își susțin familia. Sunt persoane plăcute. Dar își consideră femeile drept garantat. Ei nu sunt prezenți. Femeile câteodată spun: “Cineva m-ar putea cuceri, chiar în fața soțului meu”. Înțelegerea acestui fapt le sperie. Câteodată plâng.

Nu zic că asta e bine sau e rău. Vă zic ce văd. Vă puteți supăra sau indigna pe acest fapt. Soția voastră nu e proprietatea voastră. Sufletul ei nu e proprietata ta. Trebuie să-l meriți, în fiecare zi, în fiecare moment. Îl câștigi în primul rând cu prezența ta, cu faptul că ești viu. Trebuie să simtă asta. Vrea să vorbească cu tine despre ce contează pentru ea și să simtă că o asculți. Nu să dai din cap politicos.

Vrea s-o simți. Nu vrea îmbrățișare lejeră sau sex rapid. Vrea să-ți simtă pasiunea. Poți să-ți simți propria pasiune? Poți să i-o arăți? Nu doar pasiunea pentru ea sau sex, ci pasiunea de a fi în viață. O ai? E cel mai atractiv lucru pe care-l poți avea. Dacă ai pierdut-o, ar trebui să te întrebi: de ce? Unde a dispărut? Află. Găsește-o.

Dacă crezi că ești prezent, încearcă să o asculți. Mintea ta începe să bată câmpii? Ar trebui să observi asta. Când o privești, cât de bine o vezi? Mai uită-te odată, mai adânc. Întâlnește-i privirea și menține-o mai mult decât de obicei, mai mult decât e confortabil. Dacă te întreabă ce faci, spune-i. ”Privesc în sufletul tău. Vreau să te văd mai bine. Sunt curios cine ești. După toți acești ani, vreau să te descopăr din nou”. Dar spune-o doar dacă ești sincer, dacă chiar vrei s-o faci.

Dar ești ocupat. Nu ai timp pentru asta. Ce zici de cinci minute? Cinci minute în fiecare zi. Nu e vorba despre cine extravagante sau călătorii prin magazine. E vorba despre cinci minute în fiecare zi în care să fii prezent lângă femeia vieții tale. Să fii complet deschis – să auzi și să privești fără critică.

Vei face asta? Pun pariu că odată ce începi, odată ce prinzi gustul, n-o să te poți opri.

Și acest lucru este interdependent. Bărbați, fiți prezenți cu femeile voastre. Femei, fiți prezente cu bărbații voștri.

Specialiștii nu doar i-au schimbat look-ul, ci au făcut-o să-și recapete încrederea în ea!
Articolul anterior
8 sfaturi pentru un păr sănătos
Articolul următor