De ce încă nu ești căsătorită?

De obicei, această întrebare îi frământă cel mai mult pe mama și bunica ta, după care urmează colegii curioși și toți cunoscuții. Uneori, chiar și noi, uitându-ne în oglindă, ne întrebăm: Oare de ce încă nu m-am măritat? 

separator

Nu vom analiza situația în care măritișul nu face parte din prioritățile tale…  poate nu te vezi în rol de mireasă sau soție și involuntar alegi independența și libertatea. Dar dacă visezi la soț și familie, însă mult-dorita cerere în căsătorie nu se prevede în curând, trebuie să clarifici care sunt motivele și cauzele determinante. Nu este exclus că te vei regăsi în unele din punctele din lista de mai jos!

 1. Te temi de atașare

Acesta este motivul de bază al singurătății femeilor moderne. Multe dintre ele au parteneri, dar totuși nu se grăbesc să se despartă de statutul single. Este evident că în spatele naivei idei se ascunde banala frică de a te trezi singură și trădată. Într-adevăr, relațiile apropiate sau de cuplu sunt imposibile fără atașament și dependență și riscul că îți va fi inima rănită persistă mereu. În același timp, refuzând riscul, parcă din timp îți programezi înfrângerea, lipsindu-te de posibilitatea de a fi cu adevărat fericită.

2. Ești prea inaccesibilă

Vrei sau nu, în comunicarea cu bărbații îmbraci masca de Regină a Zăpezilor, promovând inaccesibilitatea și respectând sever distanța. O periodă de timp aceste acțiuni intrigă bărbații, dar treptat chiar și cei mai perseverenți bărbați se plictisesc și cedează, crezând că nu prezintă interes pentru tine. Fără îndoială, masca severei prințese este superbă, dar ar trebui să fii mai simplă și mai realistă, făcând pași în întâmpinarea prințului care-ți caută atenția.

 3. Nu poți uita trecutul

Dorul și nostalgia după dragostea pierdută și amintirile fierbinți cu fostul sunt extrem de normale, dar dacă fantomele trecutului te deranjează mereu, mai ales în clipele în care ești cu un nou partener, riști să nu ai viitor și să trăiești cu trecutul. Încearcă să apelezi la ajutorul psihologului și folosește practica meditației pentru a pune punct unei etape a vieții tale și pentru a deschide inima unei noi relații.

4. Nu ai curajul să pui capăt relațiilor fără viitor

Nu este exclus că departe de căsătorie te ține relația care nu are viitor. Psihologul american Amir Levine a găsit un termen exact pentru așa cazuri: “situationship” (de la cuvintele “situation” și “relationship”) – relațiile fără viitor care sunt greu de rupt, chiar dacă este necesar să o faci pentru a-ți recăpăta fericirea.

5. Prea multă actorie

Dacă în relația ta mereu apar certurile intense, cu lacrimi în pernă, agresivitate, singurătate, citirea poeziilor triste, iar după aceasta sms-uri lungi, promisiuni, împăcări și iar certuri, atunci trebuie să încerci să-ți răspunzi onest la întrebarea: “Ție chiar îți place atât de mult acest “tobogan american”?… sau poate de vină este temperamentul.

Cel mai trist este că în timp ce tu pierzi timpul pe nervi și lacrimi pentru a alimenta acest spectacol, bărbatul devine invizibil, iar el are nevoie de relații sincere, pasionale și pline de dragoste.

Noutate în Moldova! A fost deschis primul magazin cu detergenţi la kilogram

Luând în considerare că în ultima perioadă tot mai multe persoane se străduie să reducă consumul de plastic inutil, să reutilizeze recipientele și să folosească produse cât mai calitative dar la un preț atractiv: în Chișinău a fost deschis primul magazin atipic. Este unul mai deosebit și care a căpătat o încredere în rândul multora datorită faptului că poți găsi produse de curăţenie în sistem vrac și mai și ești încurajat să îți aduci propriile recipiente. Este un concept răspândit din Italia, de unde a și venit idee de a deschide așa magazin. În reportaj poți vedea varietatea de produse și plusul de ce să ajungi la ei!

Viața de cuplu are 7 etape: „Dacă am fi știut cu toții de ele, divorțuri ar fi fost cu 80% mai puține”

Ne alegem singuri soțul sau soția. Însă pentru a avea parte de o adevărată dragoste, trebuie să ne cunoaștem reciproc, să ne împrietenim și abia după asta să ne iubim. Unii consideră că soții se iubesc doar la începutul relației. Ulterior ochelarii roz sunt dați jos și aceștia se confruntă cu primele provocări și probleme de familie. Și de foarte multe ori așa se întâmplă că anume atunci dragostea dispare, scrie pe www.fasingur.ro.

Fidelitatea și răbdarea sunt cele mai mari virtuți ale iubirii. Dacă considerați că iubirea voastră a luat sfârșit, atunci trebuie să știți că ea nici măcar nu a început.

1. Etapa buchetelor de flori și a bomboanelor de ciocolată

Această etapă durează în jur de 18 luni. Atunci când bărbații și femeile să îndrăgostesc, câțiva hormoni specifici se activează și îi fac pe parteneri să vadă lumea în culori aprinse. La această etapă partenerii sunt vrăjiți reciproc. Ei se află într-o stare asemănătoare cu a persoanelor care folosesc droguri. Nici într-un caz în această perioadă nu trebuie luate decizii importante, pentru că în scurt timp ”hormonul dragostei” nu va mai funcționa și lucrurile vor părea așa cum sunt ele în realitate.

2. Etapa de saturație

La această etapă începi să privești relația voastră cu capul lucid. Multe sentimente dispar, în schimb te deprinzi să fii alături de perechea ta. Drept urmare comportamentul tău se schimbă și te simți mult mai liber în apropierea ei/lui.

3. Etapa de respingere

Asta se întâmplă cu toți. Încep să apar certuri și se fac vizibile anumite trăsături negative de caracter. La această etapă crezi că cel mai simplu este să vă despărțiți sau divorțați. Însă după ce faci asta începi altă relație și iarăși intervin etapele 1 și 2 după care din nou 3 și acest cerc vicios poate continua până la nesfârșit.

4. Etapa răbdării

Dacă iubiții au trecut cu bine de etapa de respingere, ei au devenit automat mai înțelepți. Cercurile nu mai sunt la fel de dramatice și ambii înțeleg că deși certurile apar și dispar, relația trebuie să continue. Ambii știu că este nevoie pur și simplu de răbdare.

5. Etapa respectului

Este prima etapă a iubirii veritabile, pentru că până acum iubire ca atare nu a fost. Partenerii încep să-și conștientizeze obligațiile, gândindu-se nu la ceea ce vor pentru sine, ci la ceea ce pot face pentru persoana dragă.

6. Etapa prieteniei

Acum partenerii au devenit persoane foarte apropiate. Ei au încredere unul în altul sută la sută, asemenea unor prieteni. Iar prietenia deschide calea spre adevărata dragoste.

7. Etapa iubirii veritabile

Pentru a ajunge aici este nevoie de făcut o cale foarte grea, pline de dificultăți și provocări. Iubirea nu este ceva cade ca din cer cum cred unii. Iubirea apare doar atunci când omul devine matur în interior, încetează să mai fie egoist și respinge preconcepțiile.

Milioane de oameni fac o greșeală mare. Ce să nu faci niciodată imediat după sex

Ceea ce fac toți după o partidă de amor este la fel de important ca ceea ce se face înainte de ea sau în timpul ei. În general, este bine de luat în seamă lucrurile care îl deranjează sau îl face să sufere pe cel pe care nu am vrea decât să îl vedem fericit.

Aşadar, când vrei să te bucuri de tot ce implică sexul, NU te ridica imediat şi NU te îndrepta în goana luminii spre baie unde să îţi faci igiena imperios necesară.

Ai face bine dacă l-ai flata (ai flata-o) în continuare, i-ai atinge corpul, i-ai atinge părul în timp ce ai mai sta la poveşti cu el/ea sau dacă, pur şi simplu, i-ai respira în piept în timp ce vă ţineţi în braţe.

Dacă te-ai ridica imediat de lângă el, e acelaşi lucru cu a-i spune că vrei să scapi de orice urmă ți-a lăsat-o pe corp – o ofensă greu de descris.

Nu te lăsa pradă unei discuţii telefonice lungi (indiferent cine e sau ce importanţă are persoana care se află de partea cealaltă a firului) – deconectarea bruscă de partener şi atenţia îndreptată către altceva, care nu are nicio legătură cu el, trădează în primul rând superficialitatea sentimentelor sau chiar superficialitatea ta în general, ca om.

Deşi este foarte indicat să discutaţi după terminarea partidei de sex, e bine să îţi cerni cu atenţie subiectele alese – cele mai constructive sunt cele care vă ajută să vă descoperiţi unul în faţa celuilalt şi cele care vă ajută să vă apreciaţi unul pe celălalt şi mai mult.

E frumos şi sănătos să precizaţi, mai în glumă sau mai în serios, ce v-a plăcut, ce v-a făcut să vă depăşiţi limitele, ce v-a intimidat în sens pozitiv.

În acelaşi timp, nu e bine nici să cazi într-o euforie copilărească ca şi cum ai fi câştigat o mare victorie.

Nu vă certaţi, chiar dacă se ivesc motive faceţi orice ca să schimbaţi subiectul sau să îl amânaţi pentru mai târziu pentru că o ceartă în astfel de situaţii va face să dispară tot farmecul partidei de sex şi, în contextul dezamăgirii resimţită multiplicat, a deznădejdii că nimic din ce e frumos nu rezistă, veţi duce relaţia pe un teren extrem de alunecos şi, implicit, primejdios.

sursa: www.realitatea.net

Ghid de întreţinere a lenjeriei intime
Articolul anterior
Ce să faci cu bradul de Crăciun după Sărbători!
Articolul următor