Greșelile pe care le fac femeile într-o relație

Se spune că nebunia înseamnă să faci același lucru la nesfârșit și să aștepți rezultate diferite… Dacă repeți aceleași atitudini și comportamente de fiecare dată și aștepți ca noua ta relație să fie diferită de celelalte, e timpul să te oprești.

separator
Greșelile pe care le fac femeile într-o relație

Dorința ta de a iubi și a fi iubită, din frica de a nu-l pierde, din neștiință, combinată cu trecutul tău emoțional, te poate determina să faci nenumărate greșeli într-o relație.

1. Femeia greșește încercând să își schimbe partenerul.

La început  ești atrasă de niște calități esențiale pe care le are partenerul, pe parcurs, însă, vezi multe detalii pe care crezi că le vei schimba cu timpul.

Dacă vrei o pisică, nu îți lua un cățel pe care să îl dresezi să fie pisică.  Nu intra într-o relație sperând că el se va schimba. De cele mai multe ori acest lucru nu se întâmplă.

Suntem astfel construiți încât fericirea nu te impulsionează către schimbare. Câți se trezesc dimineața întrebându-se: ce-aș putea astăzi să îmbunătățesc la mine?… Nu, schimbarea vine de obicei în urma unei suferințe profunde, din confruntarea cu stresul și neînțelegerea de sine, de ceilalți sau a vieții.

Învață să iubești sau să tolerezi aspectele ce ai vrea să le schimbi. Stai la o discuție foarte sinceră cu tine însăți și întreabă-te dacă îți este suficient ceea ce iubești la el ca să poți tolera aspectele pe care nu le vei schimba, cel mai probabil, niciodată.

Reproșurile pe care i le vei face, chiar dacă întemeiate, vor eroda romantismul și pasiunea. Treptat, dezvolți o relație de dragoste/ură din care îți va fi foarte greu să ieși.

2Femeia greșește într-o relație întrebându-se prea timpuriu încotro se îndreaptă acea relație.

O relație are fazele ei de dezvoltare. Datorită nevoii de securitate a femeii, ea își va dori un plan ascendent al relației. Sau datorită unui plan motivat nu de dragoste, ci de alte coordonate, femeia va vrea mult prea curând un plan de viitor.

Lasă relația să înflorească de la sine, nu îl forța să facă un plan de viitor prea curând. Atunci când o femeie are ea însăși un plan pentru viața ei, nu se mai simte atât de dependentă și nu are o nevoie atât de mare ca bărbatul să îi propună un plan.

Nimic nu este mai sexy și mai atrăgător ca stima de sine. Când o femeie se respectă și se iubește pe ea însăși, această stare se traduce în acțiuni și atitudini care impun de la sine respect și admirație. Respectul se impune întotdeauna prin ceea ce ești, nu trebuie cerut sau cerșit.

3. Femeia greșește într-o relație  renunțând la ea însăși, la pasiunile ei, la sursele ei de energie și de bogăție.

Tentația este foarte mare să devii total absorbită într-o relație, mai ales la început. Să vrei să faci totul cu celălalt, să renunți la pasiunile tale, chiar și la prieteni, pentru a petrece timp cu el. Pe de o parte, este necesară această perioadă de sudare a cuplului. Pe de altă parte, el poate fi sufocat de atenția excesivă.

Dacă o femeie renunță la activitățile sale în afara cuplului, își pierde cumva identitatea. Nu trebuie să renunți la ceea ce pe tine te face fericită chiar dacă el îți cere asta, din gelozie sau din nevoia de control. Păstrează-ți resursele, creează-ți o identitate în afara cuplului. A fi o ființă complexă, cu hobby-uri și preocupări diverse, îți conferă verticalitate într-o relație.

O femeie, de multe ori, va tinde să se împlinească prin bărbatul ei. Iar bărbații au acest talent de a induce în femei ideea că este datoria lor, a femeilor, să îi susțină tot timpul, necondiționat.

Construiește-ți propriul imperiu în care să fii regină. Independența de oricare fel – emoțională, materială, intelectuală  – este foarte seducătoare pentru celălalt.

Este seducătoare în același timp și patologia absorbției totale în celălalt, acel egoism în doi augmentat de pasiune și exclusivitate. Astfel de relații însă, de cele mai multe ori, nu fac față testului realității, iar faptul că intri în astfel de relații arată o extremă a ființei tale pe care trebuie să o echilibrezi.

4. Femeia greșește într-o relație proiectând în viitor.

Ce înseamnă asta? Să speri că lucrurile se vor rezolva de la sine. Să speri că viitorul va aduce o miraculoasă rezolvare a problemelor. Speranța că el se va schimba de la sine face o femeie să trăiască în viitor, ignorând nemulțumirea prezentă în virtutea unei împliniri viitoare.

Dacă  nu există un plan asumat de cei doi, de schimbare și îmbunătățire a relației, șansa de îmbunătățire este zero. Ce poți spera este să te anesteziezi cu timpul, să devii indiferentă, să uiți de nemulțumiri prin alți stimuli care îți aduc plăcere – astfel apar excesele alimentare, de stimulanți, aventuri și alte comportamente compensatorii.

A te rupe dintr-o relație care implică dragoste și ură în același timp, este extrem de dificil, dar… decât o agonie fără sfârșit, mai bine un sfârșit agonizant. Întotdeauna este vorba de o negociere de compromisuri, doar că trebuie să alegi compromisul cel mai mic.

cuplu4_66296400

5. Femeia greșește într-o relație mințindu-se pe sine.

Nu mima orgasmul, nu mima fericirea, nu mima indiferența față de unele comportamente care te deranjează la el. Căci până la urmă, îți vei mima propriul destin. Uneori diferențele dintre voi doi sunt prea mari. Chiar dacă sunteți compatibili pe anumite nivele, lipsesc alte comuniuni la nivel profund.

Nu uita că ingredientele unei relații fabuloase sunt:

1. valori comune, aspirații comune, interese similare
2. viziuni pragmatice de viitor asemănătoare
3. ritm energetic similar
4. senzualitate și pasiune împărtășite

Când unul din aceste aspecte lipsește, relația va intra în criză la un moment dat. Nu te minți că relația ta e ok. O poți face doar pe perioade scurte de timp. Conflictul din tine va răbufni însă la un moment dat, fie printr-o criză psihică fie prin psihosomatizare – te poți îmbolnăvi fizic cu adevărat.

6. Femeia greșește criticându-i prietenii și alegerile lui în materie de relaționare.

Este imposibil să fii de acord cu toate alegerile lui. În același timp, să știi să reproșezi este o artă.  Decât să reproșezi direct, creează contexte și situații care să îi arate că ar putea face alegeri mai bune. Prezintă-i tu altfel de oameni, arată-i satisfacția unor altfel de relaționări.

Nu or să vă placă tot timpul aceleași lucruri, aceleași locuri, aceiași oameni. Similaritățile sunt baza unei relații dar diferențele sunt condimentele necesare pasiunii dintre cei doi.

Fericirea este o datorie personală, nu a partenerului. Ceea ce partenerul îți aduce este o altfel de fericire, o altă dimensiune a lui “a fi”, o bogăție de senzații, trăiri și înțelegeri posibile numai prin comuniunea cu o altă existență.

Atâta timp cât o femeie are surse multiple de împlinire și validare în afara relației de cuplu, ea își va aparține și va atrage admirația continuă a partenerului. Capacitatea de a-ți admira partenerul pentru ceea ce este ca om, ca existență, este un afrodisiac esențial într-o relație de iubire.

Există relații formate pe baza unor frici  comune, a unor traume complementare, precum și relații formate pe baza admirației reciproce, pe dorința de a împărtăși fericirea, înțelegerea și împlinirea propriului destin cu cineva asemănător ție.

Tu ce fel de relație îți dorești?…

Sursa

Trucuri pentru o casă cât mai organizată!
Articolul anterior
Ținute spectaculoase de la “НОВАЯ ВОЛНА 2013”
Articolul următor
Alte articole interesante