Horoscop: Cum va fi această săptămână pentru tine, în funcție de zodia ta

A început o nouă săptămână în calendar. Cu siguranță ești curioasă cum va fi aceasta și ce evenimente te așteaptă în funcție de zodia ta!

separator
BERBEC

Începutul săptămânii îți aduce multă energie, fapt pentru care stările tale de spirit vor fluctua mult. Ești entuziast şi încrezător în forţele proprii, dar totuși fii prudent și nu forța nota. Sănătatea este foarte vulnerabilă, bine fiind să te îngrijești în continuare cu ajutorul unor specialiști. Intervin cheltuieli cotidiene, dar și aspecte legate de salarizarea locului de muncă. Există multe necunoscute în plan profesional, unele dezagreabile. Evită discuțiile contradictorii cu persoanele din anturajul profesional. În urma evenimentelor și discuțiilor din această săptămână îți vei schimba atitudinea față de unii. Unele relații se pot finaliza. Este spre binele tuturor să pui capăt unor situații trenante și relații păguboase. Călătorii pe distanțe scurte și discuții importante cu membrii familiei.

TAUR

Începutul săptămânii îți aduce stări interioare confuze. Sunt momente bune pentru a sta de vorbă cu tine însuți și a-ți reorganiza planurile personale și profesionale. Informațiile obținute pe căi neobișnuite sunt foarte importante și valabile pe termen lung. Sănătatea este vulnerabilă, deci nu forța nota și odihnește-te. Te vei simți mai bine la mijlocul săptămânii, revenind în prim-planul vieții cotidiene cu elan și voie bună. A doua parte a săptămânii evidențiază situația financiară de la locul de muncă. Este vorba despre un final de câștig din munca proprie. Prudență, deoarece persoanele din anturajul apropiat îți pot pune bețe în roatele agoniselilor tale. Evită cheltuielile majore și investițiile pe termen lung.

GEMENI

Săptămâna debutează pentru tine împreună cu prietenii, dar și cu persoanele care te susțin plan profesional. Sunt posibile turnuri de situație spectaculoase, fie că unii te susțin și mai mult în continuare, fie că te desprinzi definitiv de alții. Este vremea marilor schimbări pentru tine, mai ales în ceea ce privește personalitatea ta și felul de a te raporta la ceilalți și la evenimentele înconjurătoare. Chiar dacă, de-a lungul săptămânii, stările tale de spirit vor fluctua mult, este vorba despre trecerea la o nouă etapă de viață. Cum va fi această nouă etapă depinde numai de tine. Sunt zile bune petnu a te ocupa de tine și de activitățile dragi sufletului tău. Se conturează noutăți financiare deosebit de importante. Poți primi cadouri, recompense originale sau favoruri speciale.

RAC

O săptămână care te ajută să-ți remodelezi gândirea, sistemul valorilor morale și spirituale și comunicarea cu ceilalți. Foarte active sunt relațiile socio-profesionale, iar ce derivă de aici nici cu gândul nu gândești. Poate fi vorba despre finalul unor etape profesionale, despre revizuirea unor proiecte personale și profesionale, dar poate intra în discuție și finalul unor relații cu persoane cunoscute demult. Desprinde-te rapid de tot ce îți obstrucționează progresul. Chiar dacă, pe moment, pare că rămâi cu puțini susținători, ai încredere că la momentul potrivit vor veni alții mult mai utili. A doua parte a săptămânii evidențiază oboseală acumulată, dar și niscai afecțiuni ale sistemului respirator sau ale ficatului. Odihnește-te și îngrijește-te pe îndelete!

LEU

Începi săptămâna preocupat de laturile spirituale ale vieţii, de călătorii în străinătate sau de studii universitare. Zilele de 21 şi 22 Noiembrie aduc în atenţia ta aspecte legate de carieră şi de imagine în societate. Sănătatea şi locul de muncă se află de ceva vreme sub lupa atentă a razelor astrale. Finalul săptămânii evidențiează relațiile cu prietenii sau cu persoanele care te susțin plan socio-profesional. Însă se pot ivi neînţelegeri în relaţiile cu aceştia, fapt pentru care prudenţa ar trebui să fie la cote înalte. Pentru că stările tale interioare sunt fluctuante, plus  nelinişti destul de fondate este bine să te odihnești și să meditezi în tihnă și în taină la cele petecute de-a lungul săptămânii.

FECIOARĂ

Săpămâna începe pentru tine cu posibile veşti secrete sau informaţii legate de o moştenire. Miercuri și Joi te preocupă laturile spirituale ale vieții, călătoriile în străinătate sau studiile pe termen lung. Se va accentua dorința de a-ți rafina atât sufletul, cât şi mediul în care trăiești. De mare folos îți este acum desfășurarea unor activități culturale sau dialogurile cu oameni erudiți. În a doua parte a săptămânii apar noutăți în plan socio-profesional. Sunt posibile situaţii dinamice, vin șefi noi, pleacă șefii vechi. Ochii celor din jur vor fi asupra ta, deci tratează totul cu prudenţă şi discernământ. Sfârşitul săptămânii te înconjoară de prieteni, alături de care vei petrece momente minunate.

BALANȚA

Situații foarte dinamice la începutul săptămânii în planul relațiilor parteneriale. Turnuri deosebite de situații, atât într-o relație de cuplu, o relație matrimonială, cât și în relațiile profesionale care presupun parteneriate. Reține cele discutate și petrecute în aceste relații, deoarece lucrurile se vor amplifica mai târziu. Miercuri și Joi intervin chestiuni financiare comune cu alții, de genul achitarea facturilor, serviciilor sau ești nevoit să te ocupi de moșteniri și partaje. În urma situațiilor în care ai tot fost implicat în ultima vreme îți vei remodela filozofia de viață și relațiile cu ceilalți. Sunt momente favorabile pentru activități culturale și pentru dialoguri pe teme spirituale. Ceva legat de străinătate, de călătorii sau de studii se va finaliza definitiv.

SCORPION

Ești foarte preocupat de locul de muncă, deoarece se tot reiau situații și discuții profesionale pe care le considerai lămurite sau rezolvate demult. Se recomandă prudență, deoarece situația se află pe un bulgăre de dinamită. Răsturnări de situație bulversante. Fii prudent și în privința sănătății. Tumult din segmentul profesional, acompaniat și de aspectele familiale te pot obosi sau chiar pot duce la evidențierea unor afecțiuni mai vechi sau mai noi. În zilele de 21 şi 22 Noiembrie, sfera relaţiilor se activează mult. Anumite conflicte rămase nerezolvate se redeschid, tocmai pentru a fi înţelese şi soluţionate. Sfârşitul săptămânii îți aduce preocupări spirituale, planuri legate de călătorii în străinătate sau de studii universitare. Chiar dacă aceste planuri nu se pot concretiza acum, cu siguranţă va veni şi vremea lor.

SĂGETĂTOR

Segmentul sentimental îți deschide săptămâna. Revin în atenție aspecte legate de relația cu o persoană iubită și, în funcție de caz, aspecte legate de relațiile cu copiii. Prudență și răbdare, deoarece sunt posibile răsturnări de situație spectaculoase. Miercuri și Joi ai foarte multe de făcut la serviciu, dar și acasă în plan personal te așteaptă treburi restante. Selectează prioritățile și nu te amesteca în treburile altora. O problemă de sănătate se poate ameliora destul de mult, însă nu forța nota. A doua parte a săptămânii evidențiază relațiile parteneriale. Este vorba despre finalul unei etape, atât în relația de cuplu, cât și în relațiile profesionale de colaborare. Vei fi implicat și în dezbateri legate de segmentul financiar comun cu alții.

CAPRICORN

La începutul săptămânii ești preocupat de activităţile domestice și de relațiile cu membrii familiei. Sunt posibile suprize de proporții, discuții aprinse, reluarea unor teme patrimoniale și familiale vechi. Fii prudent și înțelegător cu ceilalți. Ai nevoie atât de prezența, cât și de sfaturile lor. Pe 21 şi 22 Noiembrie îți vine cheful de petrecere, aventuri amoroase și distracții. Însă apar piedici din partea altora și astfel dispare toată veselia. Ziua de 22 este foarte răscolitoare pentru planul sentimental. Se pot redeschide conflicte vechi. A doua parte a săptămânii activează sectorul sănătăţii şi al locului de muncă. Se finalizează o etapă profesională, o formă de terapie sau desfășurarea unui plan care a dus la îmbunătățirea stării tale generale de sănătate. Odihnește-te, detașează-te de tot și toate!

VĂRSĂTOR

Ești foarte guraliv la începutul săptămânii. Dialogurile în care te implici sunt interesante, provocatoare, iar ideile vehiculate, atât de către tine, cât și de ceilalți, vor aduce mai târziu situații deosebite în plan socio-profesional. De fapt se reiau secvențe din conversații vechi și  te vei implica în acțiuni comune cu persoanele din anturajul apropiat, acțiuni propuse mai demult. Miercuri și Joi este nevoie de tine în plan familial și domestic. Reparații, curățenii, îmbunătățirea spațiului locativ. Fii prudent în relațiile cu membrii familiei, deoarece este rost de conflict. A doua parte a săptămânii aduc dorinţă de iubire, aventuri sau de petreceri. Sunt multe provocări în acest sens, dar în primul rând este vorba despre un final de etapă sentimentală. Unele relații se pot destrăma în mod spectaculos.

PEȘTI

Aspectele financiare legate de un loc de muncă revin în atenția ta în această săptămână. Este vorba de remedierea unor probleme vechi. Șefii vor provoca discuții și acțiuni necesare îmbunătățirii performanțelor profesionale, dar și a salarizării. Cheltuieli deosebite se conturează la orizont, deci fii prudent și evită investițiile întâmplătoare sau la îndemnul altora. Pe 21 şi 22 Noiembrie astrele îți activează zona gândirii concrete şi a comunicării. Vor intra în sfera ta de interes planurile legate de călătorii sau de studii pe termen scurt. Relaţiile cu persoanele apropiate vor cunoaşte turnuri noi. În plan familial se conturează un final de etapă. Poate fi vorba despre finalizarea unor treburi domestice de anvergură, însă și în relațiile cu membrii familiei se petrec schimbări ireversibile, unele mai puțin plăcute.

Sursa

Studiu: Fotbaliștii fac cel mai puțin sex într-o lună. Cele mai populare 8 sporturi și cum influențează ele viața sexuală

Un nou studiu sexual susține că a reușit să afle care sunt sportivii care se bucură cel mai mult de sex. Studiul realizat de un brand de nutriție sportivă susține că fotbaliștii ajung cel mai puțin la finalul fericit”. De asemenea, experții în sex spun că persoanele care joacă golf au parte de cele mai multe partide de sex.

Masa musculara - dezvoltarea masei musculare

Potrivit datelor, jucătorii de golf fac sex în medie de 12 ori pe lună – de peste trei ori pe săptămână. Urmați îndeaproape de dansatori, care au ajuns la 12 ori pe lună, și de halterofili, de 11 ori pe lună. Pe de altă parte, fotbaliștii au cele mai puține orgasme, doar de 3 ori pe lună, și s-au dovedit a fi și cei mai puțin încrezători în dormitor.

Sportivii care fac cel mai mult sex: Jucătorii de golf (de 12 ori pe lună, dansatorii (de 12 ori pe lună), halterofilii (de 12 ori), jucătorii de tenis (de 11 ori), fotbaliști (de 11 ori).

Cele mai populare 10 sporturi și cum influențează ele viața sexuală:

Antonia Hall, educator în domeniul sănătății sexuale, spune: Golful oferă beneficii hormonale, reducerea stresului și claritate mentală, toate asociate cu o performanță sexuală mai bună”.

Mai mult de jumătate (51%) dintre fotbaliști consideră că le-a îmbunătățit abilitățile sexuale. Fotbalul oferă un antrenament cardio grozav care crește forța și echilibrul benefic în dormitor”, a declarat Tina, M. Penhollow, profesor de știința exercițiilor fizice la Florida Atlantic University. Cercetările sugerează că femeile consideră că fotbalul este unul dintre cele mai atractive sporturi de urmărit.”

Alergare

Două treimi (66%) dintre alergători au declarat că acest sport i-a făcut să aibă orgasme mai bune. Tina adaugă: „Alergarea crește nivelul de testosteron și libidoul, ceea ce duce la un apetit sexual mai mare și la orgasme mai intense. Studiile au relevat că cuplurile care aleargă împreună fac sex mai des.”

Ciclism

Aproape jumătate (48%) dintre bicicliști spun că ciclismul le-a crescut capacitatea sexuală. „Cicliștii își dezvoltă forța părții inferioare a corpului, ceea ce le permite să exploreze multe poziții sexuale. De asemenea, mersul pe bicicletă oferă beneficii hormonale și claritate mentală cunoscute pentru creșterea plăcerii sexuale”, a adăugat Tina.

Yoga/Pilates

Practicarea regulată a yoga crește echilibrul și flexibilitatea, ceea ce poate extinde potențialul sexual, ajutând în același timp la prevenirea rănilor”, explică Antonia. „Practicanții de yoga sunt adesea confortabili și mai prezenți în corpul lor, ceea ce poate crește, de asemenea, apetitul sexual și senzualitatea.”

S-a demonstrat că yoga sporește flexibilitatea mai mult decât orice alt sport, după cum adaugă Tina: „Yoga poate crește cu adevărat conștientizarea corpului, vibrațiile, forța fizică și flexibilitatea.”

Tenis

Între timp, 38% dintre jucătorii de tenis spun că jocul le-a crescut libidoul, cel mai mare procent dintre toate sporturile. Antonia explică: Tenisul vă oferă toate beneficiile de care aveți nevoie pentru a fi la cel mai bun nivel sexual. Dezvoltă forța, echilibrul, cardio și crește în mod natural hormonii de bine.”

Plimbare / Drumeții

„Mersul pe jos sau drumețiile eliberează un sentiment de independență și un sentiment de realizare. Explorarea unor locuri noi poate ajuta la construirea încrederii, sporind fericirea și satisfacția.”

Înot

„Un program regulat de înot construiește mușchi puternici și duce la rezistență, la reducerea stresului și la o claritate mentală care îți sporește capacitatea de a rămâne prezent și de a te bucura în timpul intimității.”

Dans/Aerobic

Dansatorii au unele dintre cele mai active vieți sexuale, bucurându-se în medie de 12 ori pe lună și simțindu-se foarte încrezători și flexibili. Tina spune: S-a demonstrat că dansul favorizează sentimentele de poftă, senzualitate și senzualitate. Acest lucru se datorează faptului că îndemânarea și coordonarea necesare sporesc încrederea în propriile abilități și aptitudini, precum și consolidarea încrederii în cadrul unei relații.”

sursa

Cele mai frecvente greșeli pe care le fac bărbații în timpul sexului

Fiecare persoană are o idee diferită despre ce înseamnă sexul reușit. Din acest motiv, dacă nu există o bună comunicare între cei doi parteneri, este normal ca lucrurile să nu funcționeze, conform specialiștilor.

Este mult mai greu pentru o femeie să fie satisfăcută din punct de vedere sexual, iar lipsa unei conștientizări și a unor abilități suficiente din partea bărbaților face ca lucrurile să fie și mai dificile. Iată câteva dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac bărbații în timpul sexului:

Crezi că tuturor femeilor le place același lucru

Fiecare bărbat are o idee diferită despre sexul ideal. Din acest motiv, a crede că fiecare femeie poate fi mulțumită cu aceeași tactică este considerată o greșeală majoră. Nu este. Adevărul este că anumite lucruri pot să atragă unele femei și să le respingă pe altele. Soluția este simplă – trebuie să vorbești despre acest subiect, să vă cunoașteți mai bine și să o rogi pe femeia respectivă să îți spună ce îi place.

Crezi că totul ar trebui să fie ca un film erotic

În filmele erotice sexul este prezentat într-un mod distorsionat. Ele sunt produsul unei acțiuni, nu ceva real. Prin urmare, ele nu sunt un profesor” de încredere în materie de sex. Filmele erotice prezintă, de obicei, scene care vizează în principal satisfacția masculină, motiv pentru care, probabil, multe femei rămân nesatisfăcute în realitate. De aceea, una dintre cele mai frecvente greșeli sexuale este aceea de a crede că sexul din filme este sexul ideal.

Te grăbești prea mult

Dintre toate greșelile sexuale ale bărbaților, aceasta este cu siguranță cea mai frecventă. Mulți bărbați cred că scopul sexului este pur și simplu actul în sine și orgasmul. Pentru ca sexul să fie cu adevărat satisfăcător pentru ambii parteneri, sunt necesare preludiul, mângâierile, îmbrățișările și sărutările. Acestea sunt la fel de importante ca și sexul în sine. Bărbații nu trebuie să se grăbească.

Schimbă-ți comportamentul după sex

Oricât de importante ar fi preludiul, momentele de după sex contează la fel de mult. O atitudine rece sau distantă după actul sexual poate avea un efect negativ și poate afecta nivelul de satisfacție al femeii. Ar fi frumos să ne bucurăm de niște momente de îmbrățișare după ce se termină totul.

Întrebi: S-a terminat?”

Pentru femei, atingerea orgasmului este diferită și mai dificilă. În plus, sexul înseamnă mult mai mult decât orgasmul. De fapt, sexul în care nu există orgasm poate fi, de asemenea, satisfăcător. Nu a eșuat dacă unul dintre cei doi nu a atins punctul culminant. Așadar, întrebarea tipică s-a terminat?” duce la două lucruri. Unu, că femeia se simte jenată să răspundă și sfârșește prin a spune ceea ce bărbatul vrea să audă, iar doi, dezvăluie nesiguranța bărbatului în pat.

sursa

Cele mai frecvente motive de divorţ

La început, orice relaţie este frumoasă, însă, din diverse motive, poate ajunge să se deterioreze, nemaiputând fi salvată. Chiar dacă fiecare cuplu este diferit, există câteva motive des invocate pentru solicitarea divorţului.

Comunicarea deficitară

Deşi ai putea crede că adulterul este cea mai întâlnită cauză care duce la divorţ, problemele de comunicare reprezintă motivul pentru care multe cupluri se despart, deoarece aceasta este un factor crucial în cadrul unui cuplu. De aceea, partenerii care nu sunt capabili să comunice eficient ajung să acumuleze resentimente şi frustrare, care vor afecta în mod negativ mariajul. Tonul ridicat al vocii, lipsa ascultării celuilalt, jignirile sau imposibilitatea de a dialoga  ̶  căci te loveşti de un zid pot declanşa imediat un conflict. Pentru a îmbunătăţi comunicarea, partenerilor li se recomandă să se asculte cu atenţie, să aibă un ton calm şi să încerce să înţeleagă şi punctul celuilalt de vedere. „Comunicarea este importantă în orice tip de relaţie, dar cu atât mai mult în cadrul unei căsnicii. Dacă aceasta lipseşte, toate transformările, bucuriile, evenimentele pe care partenerii le trăiesc individual nu mai sunt împărtăşite, îi fac să se îndepărteze şi, în timp, toate acestea duc la nemulţumiri şi reproşuri“, afirmă psihologul Mădălina Mihaela Ţiriac.

Abuzurile

Acestea sunt de mai multe tipuri. De exemplu, o formă de abuz mascată, care are loc la nivel psihologic, este cea în care unul dintre parteneri este mereu tras la răspundere, chiar dacă nu există un motiv plauzibil, motivul fiind dorinţa de a domina şi de a controla totul. O altă formă de abuz este cea de ordin fizic, care nu ar trebui niciodată trecută cu vederea. În acest caz, singura soluţie este reclamarea cazului de violenţă domestică şi separarea de partener. „Când unul dintre parteneri are un comportament abuziv, relaţia nu mai este una de egalitate, iar partenerul abuzat va căuta resursele necesare pentru a ieşi din relaţie“, este de părere psihologul Mădălina Mihaela Ţiriac.

Neînţelegerile în privinţa banilor

Poate că zicala potrivit căreia „dragostea trece prin stomac“ nu se aplică în toate cazurile, însă discuţiile care apar pe seama banilor pot provoca, la un moment dat, ruptura în cuplu. Fie că este vorba de cum cheltuiţi banii, cum îi împărţiţi în casă sau cine câştigă mai mult, dacă acestea nu sunt gestionate la timp, consecinţele nu vor întârzia să apară. „Dacă partenerii nu au o perspectivă comună asupra stabilităţii financiare, tensiunile apărute, în timp, duc la distrugerea unei relaţii“, susţine specialistul. Pentru a soluţiona problemele, este indicat să se discute deschis şi cu calm despre acest subiect, pentru a găsiţi o variantă care să mulţumească ambii parteneri.

Lipsa intimităţii

În momentul în care intimitatea dispare, începe să apară separarea. Partenerii care nu mai au aceeaşi conexiune ca la început şi se simt, mai degrabă, ca doi străini, se pot distanţa atât de mult, încât şansele de a ajunge la divorţ cresc considerabil. Intimitatea nu se referă doar la cea fizică, ci la toate momentele care apropie un cuplu. „Deşi la începutul relaţiei partenerii sunt atraşi ca un magnet unul de celălalt, după ani de zile pot ajunge ca doi străini  ̶  evită să îşi mai vorbească direct, să se mai atingă, să se mai bucure împreună sau să mai facă sex pentru că au pierdut conexiunea. Astfel apar insatisfacţia sexuală, incompatibilitatea şi respingerea partenerului care vor duce, în cele mai multe cazuri, la infidelitate“, menţionează psihologul Mădălina Ţiriac. În această situaţie, soluţia constă în implicarea activă a celor doi parteneri şi în încercarea de a se reapropia  ̶  un exerciţiu care trebuie practicat zilnic.

Alegerea greşită a partenerului poate duce la divorţ, mai devreme sau mai târziu

Pentru a diminua, pe cât posibil, şansele ruinării mariajului trebuie să ţinem cont de anumite criterii când ne alegem partenerul. Este nevoie să îl cunoaştem bine înainte de a intra într-o relaţie, să ne identificăm nevoile şi să alegem din iubire, nu din teamă, o persoană matură, empatică, independentă, disponibilă emoţional şi responsabilă, cu care împărtăşim aceleaşi valori. Dacă, în timp, îți dai seama că relaţia nu merge în direcţia bună  ̶  dispar comunicarea, afecţiunea, te simţi neglijat, dorinţele şi nevoile nu îţi sunt respectate şi de fiecare dată tu eşti cel care lasă cel mai mult de la el, acestea sunt semne clare că separarea poate fi o soluţie.

sursa

Un autocar cu moldoveni care se întorcea din Italia, s-a răsturnat în Vrancea. O persoană a decedat
Articolul anterior
Trei microbuze cu pasageri s-au răsturnat, astăzi, din cauza ninsorii abundente
Articolul următor