I-am spus: ” Vreau să divorţăm” . Ea, dezgustată, a întrebat încet: ”De ce?”

Un bărbat și-a făcut curaj să publice istoria cu final tragic pe care a trăit-o alături de soția lui. Citind-o, vei înțelege ce înseamnă, de fapt, o căsnicie fericită și care sunt detaliile care contează într-o relație.

separator
Close up of young couple fighting

“În timp ce soţia mea servea cina, i-am luat mâna şi i-am spus: ”Trebuie să-ţi vorbesc”. Ea a dat din cap şi a mâncat calmă. Am văzut durerea în ochii ei… acea tristeţe care îmi blochează gura. Mi-am facut curaj şi i-am spus: ” Vreau să divorţăm” . Ea, dezgustată ,a spus încet: ”De ce?”.

În acea noapte, nu am vorbit şi ea a plâns toată noaptea. Știam că ea voia să înţeleagă ce se întâmplă cu relația noastră, dar nu am putut răspunde. Îmi pierduse inima din cauza altei femei, Ana. N-o mai iubeam așa de mult pe soţia mea. Eram aşa de trist…

M-am simțit vinovat, motiv pentru care am semnat actul de separare, care spunea că soției mele i-ar rămâne casa, mașina și 30% din magazin. Atunci când a văzut actul de separare, l-a rupt într-o mie de bucăţi: “Cum, am petrecut zece ani din viața noastră împreună și acum mă lași pentru alta?!”.

“Mă simt aşa de rău pentru tot acest timp pierdut cu mine, pentru toate energiile, dar nu am putut face altceva… acum o iubesc pe Ana.” Dintr-o data, soția mea a început să urle şi a plâns încontinuu. Era furioasă şi dezamăgită. Ideea de divorţ a început să devină realitate.

Ziua următoare, m-am întors acasă şi am găsit-o stând la biroul ei în dormitor, scria. Nu am mâncat nimic la cină și m-am dus la culcare. Eram foarte obosit după o zi petrecută cu Ana. Noaptea m-am trezit şi am văzut-o pe soţia mea tot acolo la birou. M-am întors şi am continuat să dorm.

Dimineaţa următoare soţia mea s-a prezentat la mine cu niște condiţii pentru a accepta divorţul. Nu a vrut casa, nu a dorit nici mașina și nici magazinul. Mâine începea o nouă lună. În acea lună ar trebui să trăim ca şi cum nimic nu s-a întâmplat. Raţionamentul său a fost simplu:” Fiul nostru are examene în această lună și nu trebuie să-l îngrijorăm cu problemele noastre.” Am fost de acord. Cu toate acestea, ea a făcut o a doua cerere: ” Trebuie să ne amintim de ziua în care ne-am căsătoriți. Atunci când m-ai luat în braţe şi m-ai dus în dormitorul nostru pentru prima dată. În această lună, în fiecare dimineaţă trebuie să mă iei în brațe până la ușa de ieșire”.

Am crezut că și-a pierdut mințile, dar am fost de acord. I-am povestit Anei. Ana a început să râdă spunând: ”Indiferent ce trucuri a inventat soţia ta, spune-i că ești al meu”.

De mult timp eu și sotia mea nu am mai avut o lungă “confidenţialitate”. Aşa că, atunci când am luat-o prima zi în braţe, am fost atât de jenat… dar fiul nostru era în urma noastră și ne aplauda spunând : ”Tata ești tare, ai luat-o pe mama în braţe”. Cuvintele lui erau ca un cuţit în inima mea. Am mers zece metri cu soţia mea în braţele. Ea a închis ochii şi a spus încet: ”Nu-i spune nimic despre divorţ, te rog” . Am fost de acord. Am lăsat-o la uşă şi ea a ieşit şi a plecat să ia autobuzul pentru a merge la muncă.

A doua zi am fost mai relaxat. Ea se sprijinea pe pieptul meu. Am simțit parfumul ei pe bluza mea. Mi-am dat seama că a trecut mult timp de când nu m-am mai uitat la ea… am realizat că nu mai e atât de tânără… câteva riduri pe față, fire de păr albe…! M-am întrebat: “Ce am făcut de am transformat-o, astfel?”

A patra zi, luând-o în braţe cum se întâmpla în fiecare dimineaţă, am simţit că intimitatea s-a întors la noi. Aceasta a fost femeia care mi-a dat zece ani din viaţa si tinereţea ei, un copil… Simțeam că urma să ne apropiem mai mult şi mai mult. Nu am spus nimic din respect pentru Ana.

În fiecare zi mi-a fost mult mai uşor să o ridic și luna a trecut repede. Credeam că am fost obișnuit să o ridic pentru că în fiecare zi care a trecut o simțeam mai lejeră. Într-o dimineaţă, ea a fost indecisă cu ceea ce să poarte. A încercat totul şi a zis: ”Hainele îmi sunt mari”. Mi-am dat seama că ea a pierdut în greutate. Deci, de aceea era așa de uşoară. Am realizat brusc că a fost în depresie… prea multă durere şi suferinţă. Fară să îmi dau seama, am atins părul ei. Fiul nostru a intrat brusc în cameră şi a spus: ”Tati e timpul pentru a o duce pe mama în braţe” (pentru el a devenit un moment fundamental al vieţii sale). Am luat-o pe soţia mea în brate și am simțit un fior care a schimbat modul în care vedeam divorțul. Am început să o iau ca prima dată când am luat-o acasă, atunci când ne-am căsătorit. Am vrut să plâng. Ultima zi am făcut același lucru și a spus:” Nu mi-am dat seama că mi-am pierdut intimitatea cu tine”.

Fiul nostru a trebuit să meargă la şcoală şi l-am însoţit eu cu mașina. Soția mea a rămas acasă. M-am dus la muncă, dar la un moment dat am trecut prin fața casei Anei. M-am oprit şi am fugit în sus pe scări, ea mi-a deschis uşa şi i-am spus: ”Iartă-mă, dar nu vreau să divorţez de soţia mea.” S-a uitat la mine şi a spus: ”Eşti nebun? ” I-am răspuns:” Nu, doar îmi iubesc soţia. A fost un moment de plictiseală și rutină în care ne-am îndepărtat, dar acum mi-am dat seama de adevăratele valori ale vieţii. Azi am dus-o în braţe, mi-am dat seama că trebuie să o fac pentru tot restul vieții mele!”

Ana mi-a dat o palmă și mi-a închis ușa în față. Am plecat repede, am condus şi m-am oprit la un magazin de flori. I-am cumpărat un buchet de trandafiri și fata de la magazin m-a întrebat: ”Ce vreți să scrieți pe bilet? ”. „ Nu îmi pasă de nimic, dar o să te iau în braţe în fiecare zi din viaţa mea, până ce moartea ne va despărți! ”

Am venit degrabă acasă, am urcat scările şi am fugit sus în cameră, fericit şi cu un zâmbet pe buze. Dar soţia mea era întinsă pe jos… moartă. Ea luptase cu o boală crtuntă  –  cancerul, iar eu, în loc să îmi dau seama ce se întâmplă, am fost ocupat cu Ana.

Soția mea îmi ceruse acea perioadă de timp pentru că ştia că era pe moarte. Însă, pentru ca fiul nostru să nu sufere, trebuia să-i rămână imprimat în memorie că are un tată minunat şi o mamă iubitoare.

Acestea sunt detaliile care contează într-o relaţie… nu casă… nu mașină… nu bani. Acestea sunt lucruri trecătoare, care par să creeze o viață frumoasă și o căsnicie perfectă. Să încercăm întotdeauna să ne păstram căsnicia fericită. Întotdeauna să ne amintim prima zi a acestei frumoase povești de dragoste. Uneori nu ne dăm seama de ceea ce avem până când nu pierdem…”

Care orgasm este mai lung: al bărbaţilor sau al femeilor?

Sexualitatea este parte importantă din viaţa oamenilor sau ar trebui să fie. Viaţa sexuală regulată are şi numeroase beneficii asupra sănătăţii fizice şi psihice.

Cercetătorii explică: Ce se întâmplă în organism în timpul orgasmului -  Exquis

Orgasmul este un moment de eliberare, care duce la un sentiment de plăcere intensă în timpul actului sexual. Produce efecte plăcute în corp, care pot dura câteva secunde. La bărbați, orgasmul este, de obicei, urmat de ejaculare. La femei, această plăcere supremă poate induce contracții repetate ale vaginului, care oferă o senzație de extaz.

Potrivit Alain Heril, sexolog, această stare de liniște care apare după orgasm este corelată cu hormonii. În timpul orgasmului, creierul produce hormoni, dopamină, oxitocină și adrenalină, lucru care induce senzaţii şi plăcere intense.

Însă există diferenţe între bărbaţi şi femei când vine vorba despre orgasm. Plăcerea sexuală a bărbaţilor este considerată “mecanică”, iar ei ajung mai repede la orgasm decât femeile, se ştie. Se consideră că orgasmul masculin este corelat cu creierul reptilian sau primitiv. Aceasta înseamnă că sub efectul stimulării erotice și în timpul intensificării orgasmului, bărbaţii intră într-o fază care generează ejaculare. Urmează etapa refractară, care îl obligă să ia o pauză mai mult sau mai puțin lungă.

În cazul femeilor, creierul limbic sau emoţional controlează plăcerea sexuală. Emoțiile, gândurile, mediul, sentimentele și fanteziile sunt elemente-cheie în apariţia orgasmului la femei. Chiar şi în momentele de dinaintea orgasmului, femeia poate fi perturbată de un zgomot, de o imagine sau de un gând, care o pot împiedica să ajungă la orgasm. Cu cât o femeie are o relaţie mai armonioasă cu partenerul, cu atât are şanse mai mari să ajungă la orgasm.

Totuşi, cine are un orgasm mai lung?

Într-un videoclip publicat pe canalul de Youtube Asap SCIENCE, Mitchell Moffit și omul de știință Gregory Brown au încercat să obţină un răspuns la această întrebare.

Ei au descoperit că mai mulți factori ar putea influența gradul de plăcere resimțit de bărbați și femei. Femeile s-ar bucura de orgasme mai lungi, care durează aproximativ 20 de secunde sau mai mult, în timp ce plăcerea masculină ar dura doar 3-10 secunde. Cu toate acestea, studiile arată că bărbații pot ajunge cu ușurință la orgasm, 95% dintre ei atingând punctul suprem în timpul sexului. În cazul femeilor, 69% dintre ele ajung la orgasm în timpul unui contact sexual.

sursa

Vrei să o ceri în căsătorie de Valentine’s Day? Află cum să o faci mai bine!

Dacă ți-ai propus să îți ceri iubita în căsătorie chiar de Valentine’s Day, pentru început, descoperă ce detalii îți garantează un „DA‟ hotărât! 

Fancy Quad City Restaurants Perfect For Valentine's Day

Poate că ai ales deja inelul, te-ai gândit la buchetul de flori pe care i-l vei oferi și ai organizat cina romantică la care veți participa. Și dacă intenționezi să o ceri la masă, s-ar putea să te întrebi, când este mai bine să o faci, înainte sau după cină? Poate că acesta este cel mai important aspect al propunerii…

Cererea în căsătorie – înainte sau după cină? 

Un lucru este cert: cererea în căsătorie trebuie să fie punctul culminant al serii, însă nu există o regulă fixă care să spună dacă este bine să o ceri înainte sau după cină. În schimb, avem o listă cu argumente pro și contra pentru fiecare situație. 

Vei fi avantajat dacă o vei cere înainte de cină, deoarece scapi de stres, însă s-ar putea să nu mai fiți tentați să serviți preparatele alese, din cauza emoțiilor. De asemenea, dacă reacția partenerei nu va fi cea dorită, va trebui să participi la o cină incomodă. Dacă alegi să o ceri după cină, ai mai mult timp la dispoziție pentru ajutări (să presupunem că fotograful întârzie), însă și nivelul tău de anxietate poate să crească.

Specialistul în organizari de nunți, Donnie Brown, spune că este ideal ca bărbatul să se așeze pe genunchi, înainte de a servi desertul. Ea nu recomandă ideea de a pune inelul în șampanie sau în prăjitură, deoarece există riscul de sufocare. 

De asemenea, specialistul punctează că este bine să alegi un loc unde să fiți doar voi doi, pentru a vă putea bucura de moment. Oricât de tentant ar fi, evită să o ceri la un alt eveniment mare, cum ar fi nunta unui frate sau o reuniune de familie! Nici farsele nu se mai poartă, deoarece o pot pune pe parteneră într-o ipostază neplăcută. 

sursa

Un expert în limbajul corpului explică cum să îți dai seama dacă o persoană te place sau nu la o întâlnire

Un expert în limbajul trupului a dezvăluit semnele care arată că îi dai cuiva fiori” și îl faci să nu te mai invite la o altă întâlnire. Dacă o persoană mută un obiect, cum ar fi un meniu, în fața ei pentru a crea o barieră, atunci este un semn că nu este interesată de tine. Un alt semn revelator că o întâlnire merge bine este contactul vizual bun, dar nu prea insistent.

Un expert în limbajul trupului a dezvăluit semnele care arată că îi dai cuiva „fiori” și îl faci să nu te mai invite la o altă întâlnire. Adrianne Carter, în vârstă de 53 de ani, a declarat că o persoană care se întâlnește cu tine poate arăta că nu este interesată de tine – sau că se poate răzgândi – încrucișând brațele sau păstrând o distanță între voi doi.

Ea a afirmat chiar că ar putea muta un obiect, cum ar fi un meniu, în fața lor pentru a crea o barieră în cazul în care nu sunt interesați. Adrianne a spus că o întâlnire ar putea merge bine și este posibil să te placă dacă păstrează contactul vizual, se apleacă spre tine, își ridică sprâncenele sau își suflecă mânecile. Expertul, din Lichfield, Staffordshire, a spus că atunci când cineva se apropie de tine, în general, înseamnă că întâlnirea merge bine.

Ea a spus: „Atunci când o persoană care nu place pe cineva sau este dezgustată – vei vedea că își strâmbă nasul de dispreț. Vor fi o mulțime de expresii de acest gen, dacă veți căuta semne, le veți găsi. Când suntem interesați de cineva, ne aplecăm. Dacă cineva nu te place, este mai probabil să facă mai mult spațiu între tine și el. De asemenea, folosește-l ca pe un avertisment din partea corpului.”

Un alt semn revelator că o întâlnire merge bine este contactul vizual bun, dar nu prea insistent. Adrianne a spus că menținerea unui contact vizual de durată este important. Expertul a spus că unele persoane fac peacocking”, în care cineva poartă sau face ceva pentru a se face remarcat sau pentru a încerca să atragă atenția.

Adrianne a spus: Momentul în care oamenii încep să se joace cu părul lor, concentrându-și atenția asupra lui. De fapt, ei încearcă să vă atragă atenția, dacă se agită sau se joacă cu părul lor, acesta fiind un semn că vor să arate bine pentru dvs și vor să îi observați. Când unii bărbați își suflecă mânecile, vrea să îi vezi antebrațele pentru a le vedea puterea. Dacă își suflecă mânecile, este interesat și gata de acțiune.”

Adrianne a mai spus că unii oameni vor ridica bariere – fie că își vor încrucișa brațele, fie că vor pune obiecte în fața lor.

Dacă sunteți la o întâlnire, s-ar putea să mute ceva în fața lor sau, nu-mi place să spun asta, să-și încrucișeze brațele, dar unii oameni o fac pentru confort”, a adăugat ea. Adrianne a menționat că o persoană poate, de asemenea, să-și ridice sprâncenele dacă este interesată de tine. Acesta poate fi un semn foarte revelator”, deoarece înseamnă că persoana este mai mult decât interesată.

Arianne a continuat: Arcuirea sprâncenelor nu este doar pentru întâlniri – o vei vedea pe tot parcursul vieții tale. Dacă cineva este interesat de ceea ce ai de spus, va strâmba adesea o sprânceană cu un mic zâmbet.”

Cele mai utile sfaturi ale lui Adrianne care arată că cineva este interesat de tine: aplecarea în față, un anumit contact vizual, o sclipire în ochi, o privire specială, suflecarea mânecilor, dezvăluirea gâtului.

sursa

Au fost inventați pantofii cu toc detașabil!
Articolul anterior
Cum poţi să faci singură mărturiile de nuntă!
Articolul următor