În spatele oricărui bădăran stă o proastă care râde și e mândră de idiotul ei.

„Când aud pe cineva invocând mult prea folosita formulă ”în spatele fiecărui bărbat de succes stă o femeie puternică” îmi vine să vărs și să îi trag, în același timp, două perechi de palme emițătorului. Hai să ne strecurăm și noi cumva în succesul omului, hai că noi suntem femei și fără noi nu se învârte lumea, bleah.”, scrie pe sereniti.ro.

separator

Aș accepta cu drag să pervertesc formula indigestă de mai sus în contrară ei: ”în spatele oricărui bădăran stă o proastă care râde și e mândră de idiotul ei”.

Studiu de caz. Locuiesc într-un cartier civilizat al Bucureștiului, atât cât poate fi el de civilizat la nivelul unui astfel de oraș. Adică ne salutăm parțial vecinii, 80% din gunoiul menajer sfârșește în ghenă, restul pe jos, doar două persoane, din aproape 40, dau zăpada an după an, administratorul e simpatic atunci când e treaz, vecinii nu parchează unul pe locul altuia. Minimum de confort și civilizație, aproape occidental aș zice. Cât să te simți în siguranță. Dar într-o bună zi, o Skoda neagră intră pe contrasens și merge fără nicio jenă, fără privirea aia vinovată care cere un soi de scuze pentru o ilegalitate acceptabilă. Îl claxonez când trece pe lângă mine. Dă mașina înapoi și îi văd, un cuplu de cam 30 de ani. Îmi face semn să deschid geamul. Două degete, din precauție:

– De ce mă claxonezi, mă?

– Erați pe interzis?

– Și ce te f**e grija pe tine?

– De ce vorbești urât? Nu ți-a spus mama ta că nu e frumos să te porți așa?

– Hăi fă, marș de aici, că poate îți mut m**a aia la spate.

Închide geamul și pleacă râzând. Prietena lui hohotea de râs pe scaunul din dreapta.

Și atunci mi-am dat seama că degeaba mă supăr pe el, degeaba sun la poliție, degeaba aștepți să se întâmple ceva în România, o țară plină de proaste. NU de proști, de proaste. Băiatul ăla avea lângă el o iubită care râdea și se simțea bine când el se purta ca o maimuță. Ce spun eu, maimuțele nu au nicio vină că el e un idiot. Dar el are și o mamă, care nu a reușit să îl învețe absolut nimic, nici cum să se poarte, nici cine e el, nici cine ar trebui să fie. Mai mult, are și o bunică, aia care nu a știut să o educe pe mama lui și care nu a știut să îi spună nici lui, atunci când era mic, în ce fel trebuie să se poarte. Așa că unul ca el are cel puțin trei femei în viața lui care îl acceptă cum e, un bădăran. Mai mult, după reacția iubitei lui, pare că pe lângă faptul că îl acceptă e foarte probabil să îl și aprecieze pentru primitivismul a la Gigi Becali.

Așa că repet: în spatele oricărui bădăran stă o proastă care râde și e mândră de idiotul ei!!!

Citește continuarea pe sereniti.ro.

Vedetă cu burtică și modele care au aterizat nereușit, la prezentarea Givenchy!
Articolul anterior
Video! Iaurt cu mucegai cumpărat de la un supermarket din Capitală
Articolul următor