Îngrijorător! La ce vârstă își încep viața sexuală tinerii din Moldova

Majoritatea tinerilor își încep viața sexuală la o vârstă mult prea fragedă. Potrivit Președintei Centrului Național de Prevenire a Abuzului față de Copii, Daniela Simboteanu, 45% din tineri au prima experiență sexuală în jurul vârstei de 16 ani.

separator

liga-studentilor-660x441

”Este mult prea târziu să vorbești cu un copil despre prevenirea abuzului și despre riscurile din mediul offline, online la vârsta de 14-15 ani. În țările vecine, vârsta când tinerii încep viața sexuală este similară, dar această vârstă se micșorează și este o tendință în concordanță cu dezvoltarea copiilor”, a povestit Daniela Simboteanu în cadrul emisiunii Alb și Negru de la Unimedia.info.


Potrivit președintei CNPAC, problema majoră o reprezintă partenerii sexuali ai adolescenților.

”Dacă ambii sunt adolescenți, atunci se impune doar o educație sexuală. Dar problema cea mare este când copiii de 14-15 ani sunt implicați în relații sexuale de către adulți, aici este deja abuz. Întotdeauna o relație sexuală între un minor și un adult este calificată ca fiind abuz sexual, chiar dacă ei spun că s-au îndrăgosit și se iubesc. Deseori așa zisa iubire, atenție nu este decât o manipulare a copilului cu acele emoții sensibile ale copilului”, a explicat psihologul.

659b633c73fa75b9f907409caacd2cab_XL

Statisticile arată că infracțiunile cu caracter sexual față de copii au crescut, în ultimii 5 ani, de la 170 la 400 de cazuri pe ani. Vorbim despre toate formele de infracțiuni, inclusiv trafic al copiilor în scopuri sexuale.

alte Articole interesante