Istoria celei mai vechi meserii din lume

Prostituţia pare să fie una din „relele necesare” civilizaţiei umane, pentru că a fost menţionată încă din cele mai vechi documente istorice. Primele menţionări ale aceste meserii apar în documentele din Babilon, Sumeria şi Fenicia, unde prostituţia nu era stigmatizată, dimpotrivă, era considerată o profesie sacră.

separator

În acest caz vorbim de oferirea trupului pentru plăceri sexuale ca formă de ritual religios, nu pentru obţinerea unui câştig financiar.

În Babilon, de exemplu, fiecare femeie era obligată ca o dată în viaţă să se ofere unui străin, în sanctuarul zeiţei iubirii şi fertilităţii.

Istoria celei mai vechi meserii din lume

Grecii antici nu condamnau prostituţia nici atunci când nu era vorba de forma ei „sacră”.

În Atena existau bordeluri legale, controlate de stat, cu preţuri stabilite oficial, unde lucrau nu doar femei, ci şi adolescenţi.

În acelaşi timp, legea îl condamna la moarte pe autorul unui viol sau al unui adulter, dacă acesta era prins în flagrant delict.

Prostituate „low-cost” şi curtezane de lux

În Grecia antică prostituatele aveau o ierarhie clar stabilită, în funcţie de pretenţiile şi banii de care dispunea clientul. Cele de „joasă speţă” erau numite pornai şi lucrau sub coordonarea unui proxenet, care le oferea doar o parte din banii câştigaţi. De obicei acestea erau sclave sau fete abandonate, respinse de familie.

bordelo-2

Pe următoarea treaptă erau prostituatele care lucrau pe cont propriu, fiind obligate să achite o taxă autorităţilor locale din oraşul în care lucrau. De multe ori, ele îşi găseau clienţi printre bărbaţii pentru care dansau sau cântau la petrecerile private.

În vârful ierarhiei sociale al acestei profesii erau hetairele, care aveau un statut similar celebrelor gheişe din Japonia. Erau foarte educate şi uneori aveau chiar afaceri pe cont propriu.

Un mod similar de organizare şi control al prostituţiei apare şi în Roma antică. Existau bordeluri mari, numite lupanare, în special în Pompei, unde s-au păstrat inscripţii şi fresce cu scene erotice.

În Islam, prostituţia este interzisă şi considerată un mare păcat. Totuşi, bărbaţii bogaţi aveau dreptul să cumpere oricâte femei doreau pentru haremul lor, de asemenea puteau vinde sclavele sau concubinele.

Şi în Asia există menţiuni despre curtezane, care deservesc diferite categorii de clienţi. Unele din ele erau educate, ştiau să cânte şi să danseze, principalul lor rol fiind să distreze bărbaţii la petreceri, asemeni gheişelor. Sexul nu era inclus în contract, deşi deseori se ajungea şi la acest fel de relaţie. În Japonia erau numite oiran, iar în Asia de Sud tawaif.

crucea

În secolul al XVI-lea, bordeluri oficiale din Europa au fost închise, în urma unei epidemii devastatoare de sifilis, care era pe atunci o boală mortală, dar această măsură nu a rezolvat problema, femeile alungate din bordeluri continuând să-şi practice meseria pe stradă.

Deşi religia islamică interzice orice formă de prostituţiedocumentele otomane din secolul al XVIII-lea menţionează că maseuri care lucrau în băile turceşti, de obicei adolescenţi, care îi ajutau pe clienţi să se spele, le ofereau acestora şi diferite serviciii sexuale, la cerere.

Existau chiar menţiuni depre tarifele cerute, date personale despre băieţi, plus practicile sexuale oferite clienţilor şi succesul de care se bucura fiecare angajat în parte.

bordelo2

O industrie ilegală, cu un profit anual de 32 de miliarde de dolari

În prezent, prostituţia este privită foarte diferit de guvernele lumii, unele state fiind foarte permisive, în timp ce altele pedepsesc aspru practicarea acestei activităţi.

Prostituţia este legală în Canada şi în câteva ţări din Europa, cele mai cunsocute exemple fiind Olanda (din anul 2000) şi Belgia, dar şi Germania (din anul 2002).

Aici, femeile care lucrează în industria sexului au un sindicat al lor, plătesc şi beneficiază de asigurare medicală şi de şomaj. Mai mult, prostituatele din Germania au dreptul să semneze un contract special, prin care au dreptul să-şi aleagă singure clienţii şi serviciile pe care le vor presta pentru aceştia.

Sursa 

Care orgasm este mai lung: al bărbaţilor sau al femeilor?

Sexualitatea este parte importantă din viaţa oamenilor sau ar trebui să fie. Viaţa sexuală regulată are şi numeroase beneficii asupra sănătăţii fizice şi psihice.

Cercetătorii explică: Ce se întâmplă în organism în timpul orgasmului -  Exquis

Orgasmul este un moment de eliberare, care duce la un sentiment de plăcere intensă în timpul actului sexual. Produce efecte plăcute în corp, care pot dura câteva secunde. La bărbați, orgasmul este, de obicei, urmat de ejaculare. La femei, această plăcere supremă poate induce contracții repetate ale vaginului, care oferă o senzație de extaz.

Potrivit Alain Heril, sexolog, această stare de liniște care apare după orgasm este corelată cu hormonii. În timpul orgasmului, creierul produce hormoni, dopamină, oxitocină și adrenalină, lucru care induce senzaţii şi plăcere intense.

Însă există diferenţe între bărbaţi şi femei când vine vorba despre orgasm. Plăcerea sexuală a bărbaţilor este considerată “mecanică”, iar ei ajung mai repede la orgasm decât femeile, se ştie. Se consideră că orgasmul masculin este corelat cu creierul reptilian sau primitiv. Aceasta înseamnă că sub efectul stimulării erotice și în timpul intensificării orgasmului, bărbaţii intră într-o fază care generează ejaculare. Urmează etapa refractară, care îl obligă să ia o pauză mai mult sau mai puțin lungă.

În cazul femeilor, creierul limbic sau emoţional controlează plăcerea sexuală. Emoțiile, gândurile, mediul, sentimentele și fanteziile sunt elemente-cheie în apariţia orgasmului la femei. Chiar şi în momentele de dinaintea orgasmului, femeia poate fi perturbată de un zgomot, de o imagine sau de un gând, care o pot împiedica să ajungă la orgasm. Cu cât o femeie are o relaţie mai armonioasă cu partenerul, cu atât are şanse mai mari să ajungă la orgasm.

Totuşi, cine are un orgasm mai lung?

Într-un videoclip publicat pe canalul de Youtube Asap SCIENCE, Mitchell Moffit și omul de știință Gregory Brown au încercat să obţină un răspuns la această întrebare.

Ei au descoperit că mai mulți factori ar putea influența gradul de plăcere resimțit de bărbați și femei. Femeile s-ar bucura de orgasme mai lungi, care durează aproximativ 20 de secunde sau mai mult, în timp ce plăcerea masculină ar dura doar 3-10 secunde. Cu toate acestea, studiile arată că bărbații pot ajunge cu ușurință la orgasm, 95% dintre ei atingând punctul suprem în timpul sexului. În cazul femeilor, 69% dintre ele ajung la orgasm în timpul unui contact sexual.

sursa

Vrei să o ceri în căsătorie de Valentine’s Day? Află cum să o faci mai bine!

Dacă ți-ai propus să îți ceri iubita în căsătorie chiar de Valentine’s Day, pentru început, descoperă ce detalii îți garantează un „DA‟ hotărât! 

Fancy Quad City Restaurants Perfect For Valentine's Day

Poate că ai ales deja inelul, te-ai gândit la buchetul de flori pe care i-l vei oferi și ai organizat cina romantică la care veți participa. Și dacă intenționezi să o ceri la masă, s-ar putea să te întrebi, când este mai bine să o faci, înainte sau după cină? Poate că acesta este cel mai important aspect al propunerii…

Cererea în căsătorie – înainte sau după cină? 

Un lucru este cert: cererea în căsătorie trebuie să fie punctul culminant al serii, însă nu există o regulă fixă care să spună dacă este bine să o ceri înainte sau după cină. În schimb, avem o listă cu argumente pro și contra pentru fiecare situație. 

Vei fi avantajat dacă o vei cere înainte de cină, deoarece scapi de stres, însă s-ar putea să nu mai fiți tentați să serviți preparatele alese, din cauza emoțiilor. De asemenea, dacă reacția partenerei nu va fi cea dorită, va trebui să participi la o cină incomodă. Dacă alegi să o ceri după cină, ai mai mult timp la dispoziție pentru ajutări (să presupunem că fotograful întârzie), însă și nivelul tău de anxietate poate să crească.

Specialistul în organizari de nunți, Donnie Brown, spune că este ideal ca bărbatul să se așeze pe genunchi, înainte de a servi desertul. Ea nu recomandă ideea de a pune inelul în șampanie sau în prăjitură, deoarece există riscul de sufocare. 

De asemenea, specialistul punctează că este bine să alegi un loc unde să fiți doar voi doi, pentru a vă putea bucura de moment. Oricât de tentant ar fi, evită să o ceri la un alt eveniment mare, cum ar fi nunta unui frate sau o reuniune de familie! Nici farsele nu se mai poartă, deoarece o pot pune pe parteneră într-o ipostază neplăcută. 

sursa

Un expert în limbajul corpului explică cum să îți dai seama dacă o persoană te place sau nu la o întâlnire

Un expert în limbajul trupului a dezvăluit semnele care arată că îi dai cuiva fiori” și îl faci să nu te mai invite la o altă întâlnire. Dacă o persoană mută un obiect, cum ar fi un meniu, în fața ei pentru a crea o barieră, atunci este un semn că nu este interesată de tine. Un alt semn revelator că o întâlnire merge bine este contactul vizual bun, dar nu prea insistent.

Un expert în limbajul trupului a dezvăluit semnele care arată că îi dai cuiva „fiori” și îl faci să nu te mai invite la o altă întâlnire. Adrianne Carter, în vârstă de 53 de ani, a declarat că o persoană care se întâlnește cu tine poate arăta că nu este interesată de tine – sau că se poate răzgândi – încrucișând brațele sau păstrând o distanță între voi doi.

Ea a afirmat chiar că ar putea muta un obiect, cum ar fi un meniu, în fața lor pentru a crea o barieră în cazul în care nu sunt interesați. Adrianne a spus că o întâlnire ar putea merge bine și este posibil să te placă dacă păstrează contactul vizual, se apleacă spre tine, își ridică sprâncenele sau își suflecă mânecile. Expertul, din Lichfield, Staffordshire, a spus că atunci când cineva se apropie de tine, în general, înseamnă că întâlnirea merge bine.

Ea a spus: „Atunci când o persoană care nu place pe cineva sau este dezgustată – vei vedea că își strâmbă nasul de dispreț. Vor fi o mulțime de expresii de acest gen, dacă veți căuta semne, le veți găsi. Când suntem interesați de cineva, ne aplecăm. Dacă cineva nu te place, este mai probabil să facă mai mult spațiu între tine și el. De asemenea, folosește-l ca pe un avertisment din partea corpului.”

Un alt semn revelator că o întâlnire merge bine este contactul vizual bun, dar nu prea insistent. Adrianne a spus că menținerea unui contact vizual de durată este important. Expertul a spus că unele persoane fac peacocking”, în care cineva poartă sau face ceva pentru a se face remarcat sau pentru a încerca să atragă atenția.

Adrianne a spus: Momentul în care oamenii încep să se joace cu părul lor, concentrându-și atenția asupra lui. De fapt, ei încearcă să vă atragă atenția, dacă se agită sau se joacă cu părul lor, acesta fiind un semn că vor să arate bine pentru dvs și vor să îi observați. Când unii bărbați își suflecă mânecile, vrea să îi vezi antebrațele pentru a le vedea puterea. Dacă își suflecă mânecile, este interesat și gata de acțiune.”

Adrianne a mai spus că unii oameni vor ridica bariere – fie că își vor încrucișa brațele, fie că vor pune obiecte în fața lor.

Dacă sunteți la o întâlnire, s-ar putea să mute ceva în fața lor sau, nu-mi place să spun asta, să-și încrucișeze brațele, dar unii oameni o fac pentru confort”, a adăugat ea. Adrianne a menționat că o persoană poate, de asemenea, să-și ridice sprâncenele dacă este interesată de tine. Acesta poate fi un semn foarte revelator”, deoarece înseamnă că persoana este mai mult decât interesată.

Arianne a continuat: Arcuirea sprâncenelor nu este doar pentru întâlniri – o vei vedea pe tot parcursul vieții tale. Dacă cineva este interesat de ceea ce ai de spus, va strâmba adesea o sprânceană cu un mic zâmbet.”

Cele mai utile sfaturi ale lui Adrianne care arată că cineva este interesat de tine: aplecarea în față, un anumit contact vizual, o sclipire în ochi, o privire specială, suflecarea mânecilor, dezvăluirea gâtului.

sursa

70% dintre oameni sunt infectaţi şi nici măcar nu ştiu!
Articolul anterior
Victoria Lungu și Geta Burlacu, în aceeași rochie!
Articolul următor