La 9 ani după ce a fost violată, a scris o carte împreună cu bărbatul care a agresat-o. Video!

Această poveste este cât se poate de reală, chiar dacă îți pare bizară și imposbilă o colaborare între cei doi protagoniști, după o conjunctură atât de tristă, dar și marcantă. Totul a început în 1996, când australianul Tom Stanger în vârstă  de 18 ani, mergea în Islanda la studii. Acolo a cunoscut-o pe Thordis Elva, care la vremea aceea avea 16 ani. Adolescenții s-au împrietenit rapid și chiar au început să aibă o relație amoroasă.

separator


O lună mai târziu, în timp ce Tom o conducea acasă pe Thordis, după petrecerea de Crăciun de la școală, acesta a violat-o, chiar în camera ei. Amândoi erau intoxicați cu alcool, iar fata și-a dat cu greu seama de ceea ce se întâmplase. Nu îi venea să creadă că iubitul ei i-ar fi făcut așa ceva.

Tom a dat vina pe alcool, apoi cei doi nu și-au mai vorbit și, la scurt timp după acest moment, băiatul s-a întors în Australia.

Nouă ani mai târziu, la vârsta de 25 de ani, Thordis i-a scris un email violatorului ei. Femeia nu reușea să scape de trauma din adolescență, așa că s-a hotărât să își înfrunte temerile și să-l revadă pe cel care o violase. S-au întâlnit în Cape Town, Africa de Sud, și, timp de o săptămână, au stat împreună și au discutat despre ceea ce se întâmplase între ei, în trecut.

Pentru Thordis abia acest moment a fost începutul recuperării. Nu numai că a reușit să accepte ceea ce i se întâmplase în urmă cu nouă ani, dar l-a și iertat pe violatorul ei.

În acea săptămână pe care au petrecut-o împreună, la nouă ani de la viol, Tom Stanger și Thordis Elva au scris împreună o carte – “Sudul Iertării”/ “South of Forgiveness”.

În prezent, Tom Stanger și Thordis Elva susțin împreună prezentări, de jur împrejurul lumii, în care vorbesc despre traume și reconciliere.

Sursa

alte Articole interesante