La ce vârstă trăiesc cel mai intens plăcerea sexuală femeile?

Dezvoltarea relațiilor sexuale și intensificarea plăcerii sexuale începe cu vârsta adolescenței și continuă de-a lungul anilor. Un studiu realizat de Universitatea din Indiana, de Alfred Kinsey, afirmă că bărbații și femeile au comportamente diferite când vine vorba de plăcerea sexuală.

separator
mila-kunis-este-cea-mai-sexy-femeie-in-viata-pe-2012-15355

Kinsey este fondatorul Kinsey Institute for Research in Sex și afirmă, potrivit cercetărilor efectuate, că vârsta la care bărbații trăiesc cel mai intens plăcerea sexuală este de 18 ani, în timp ce femeile ating acest climax la 30 de ani. Despre același subiect a făcut un studiu și David Buss, de la Universitatea din Texas, care a ajuns la concluzia că femeile ating apogeul de plăcere sexuală undeva între 30 și 40 de ani.

Motivul, susțin specialiștii, este apropierea de menopauză, etapă în care ovulele sunt în proces de îmbătrânire și au nevoie de mai mult sex pentru procreare, cu toate că nu este și dorința mamelor. O altă concluzie a studiilor realizate de cercetătorii americani este că între 27 și 45 de ani, femeile sunt cele mai dispuse să încerce o serie de experimente sexuale.

Kinsey susține că între 27 și 45 de ani, femeile au cele mai multe orgasme decât în restul vieții. O altă cifră interesantă este cea a fertilității. Aceasta se ridică de la 3% la 5%, după vârsta de 30 de ani. Specialistul Margarita Murillo susține că motivul pentru care femeile trăiesc mai libere aventurile sexuale după o anumită vârstă este maturitatea emoțională care se construiește cu timpul. Dacă bărbații rămân niște copii de-a lungul vieții, atingând o oarecare maturitate la 40-45 de ani, în cazul femeilor acest proces de maturizare crește, începând chiar din perioada adolescentină.

Sursa 

Testul care îți spune dacă vei face infarct
Articolul anterior
Xenia Deli îl sărută pasional pe Justin Bieber!
Articolul următor
Alte articole interesante