Lucruri despre căsătorie pe care nu ți le spune nimeni înainte de nuntă!

Când nunta la care ai avut rolul principal – acela de mireasă se încheie, și toată lumea pleacă acasă… începe viața unui cuplu. Cu bune, cu rele – sunt însă unele lucruri care ar trebuie să le știi. Și anume ce greșeli să nu faci în viața de cuplu.

separator

Lucruri despre căsătorie pe care nu ți le spune nimeni înainte de nuntă!


Orice femeie inteligentă știe că viața nu este o poveste cu zâne.  Să recunoaștem, căsătoria nu este pentru cei slabi de înger. Ne place să credem că dragostea curată pe care o împărtășim ne va face să mergem înainte. Da, este adevărat că ne împinge înainte. Dar nu toate lucrurile cu care ne confruntăm în căsnicie sunt așa plăcute.

Asta poate suna cumplit. Dar iată care este secretul: uneori părțile cele mai puțin romantice ale căsniciei sunt cele care te pot învăța cele mai multe lucruri despre tine, despre partenerul tău și despre natura iubirii dintre voi. Iată niște adevăruri simple care îți deschid calea către comorile și plăcerile surprinzătoare ale adevăratei vieți amoroase pe care o ai: imperfectă și diferită de poveștile cu zâne.

1. Te vei uita la cel de lângă tine și te vei întreba: „Asta-i tot? Pentru totdeauna?”

Când te căsătorești, crezi că fiindcă ai făcut alegerea potrivită – sufletul tău pereche – veți fi fericiți împreună până la moarte. Apoi te trezești într-o dimineață și îți dai seama că oricât de grozav este el, nu te face fericită în orice moment al fiecărei zile. De fapt, în unele zile te vei întreba chiar de ce te-ai grăbit așa de tare să te măriți. Și probabil te gândești că nu asta căutai…
De fapt, chiar pe el l-ai vrut. Însă, în acea zi minunată în care tu și iubitul tău tăiați împreună tortul, ciocneați pahare de șampanie și dansați valsul miresei, nu ți-ai dat seama că „la bine și la rau“ nu se aplică numai atunci când în viață apare o tragedie.

Puterea relației voastre este de fapt pusă la încercare zi de zi, când monotonia îngrozitoare a conviețuirii te poate face să vrei să-ți iei câmpii. Atunci se strecoară dezamagirea în sufletul tău, poate împreună cu un sentiment foarte palpabil de sigurătate și suferință. NU ESTE VINA LUI. Este vorba despre tine, despre faptul că renunți la fanteziile legate de căsnicie care dansau în ochii tăi în ziua în care voi doi ați pozat pentru albumul de nuntă. Abia acum afli că mariajul nu este o destinație; este o călătorie plină de exaltare și plictiseală în egală măsură.

A te trezi dintr-un vis frumos și a vedea lumina cruda a dimineții poate să nu-ți pară motiv de sărbătoare. Dar este. Fiindcă după ce ai renunțat la acele povești ale extazului etern, vei vedea că realitatea căsătoriei este mult mai bogată și mai plină de satisfacții decât ți-ai imaginat vreodată. Este greu, da. Este și frustrant. Dar această realitate este în egală măsură plină de farmec plăcut și intens și este mult mai bună decât toate poveștile cu zâne.

2

2.Vei munci mai mult decât ți-ai imaginat vreodată

La început, când oamenii spuneau „Căsnicia înseamnă muncă“, credeai că munca se referă la a avea răbdare cu soțul atunci când uită să coboare capacul toaletei. În naivitatea ta, crezi că te vei lupta să te obișnuiești cu vreun obicei supărător, ca faptul că el iși pocneste încheieturile sau cu râgâielile.

Ce bine era să fi fost așa simplu! Însă după cum ai observat, oamenii nu sunt deloc simpli. Bărbatul tău are profunzimi misterioase și întortocheate – iar din punctul lui de vedere și tu pari destul de complicată. Trebuie să învățați să vă cunoașteți unul pe altul la fel cum ați învățat la școală geografia sau fizica. Iar dacă v-ați căsătorit nu înseamnă că s-a terminat, ci că ați promovat la studii aprofundate. Asta se întâmplă fiindcă de fiecare dată când crezi că stăpânești bine materia, aceasta se schimbă. La fel se întâmplă și cu tine.

Pe măsură ce doi oameni cresc și evoluează, adevărata muncă din căsnicie este găsirea unui mod de a comunica unul cu altul și de a vă educa unul pe altul în acest proces.

3. Uneori te vei duce la culcare furioasă (și te vei trezi și mai furioasă)

Cine a inventat sfatul dat tinerelor cupluri „Să nu vă duceți la culcare supărați“ nu știe cum se desfășoară lucrurile în dormitor, când lacrimile și acuzele zboară de colo-colo între soții năuci de somn, până în zori. Dacă scenariul ți se pare cunoscut, ține minte trei cuvinte: întâi dormiți, apoi luați o decizie – sunt mai mult de trei cuvinte, dar ai prins idea.

Trebuie să vă calmați amândoi. Trebuie să priviți lucrurile mai în perspectivă. Trebuie pur și simplu să luați o pauză. O dispută de orice fel, ca și un vin bun, are nevoie de timp ca să respire. O pauză te va ajuta să-ți dai seama dacă ești furioasă, dacă ți-au fost rănite sentimentele sau ambele, apoi să identifici cauza precisă. Poate că cearta care stă să izbucnească – despre gunoiul care dă pe dinafară și nu-l duce nimeni – se referă de fapt la sentimentul tău că te simți subapreciată.

Poate că de fapt sunteți amândoi foarte stresați la serviciu și simțiți nevoia să vă descărcați pe cineva. Luând o pauză aveți ocazia să înțelegeți astfel de lucruri și să treceți mai departe. Sau poate să vă dați seama că aveți o neînțelegere reală pe care trebuie să o lămuriți. Fără o astfel de pauză, uneori o dispută cu un subiect precis și concret se poate transforma într-un cerc fără sfârșit de certuri, în care sunt repuse pe tapet greșeli vechi și irelevante ale fiecăruia dintre voi, pe măsură ce spiritele se încing.

Chiar dacă reușiți să mențineți discuția la obiect, sunt unele certuri care se încăpățânează să nu se termine la culcare. Și dacă vă înăbușiți sentimentele pentru a respecta un termen arbitrar (ora de culcare, în acest caz), căsnicia voastră sigur nu se va îmbunătăți.

4. Vei sta fără sex – uneori chiar perioade îndelungate – dar e în regulă

Perioadele fără sex sunt o parte naturală a căsniciei. „Seceta“ nu este un semn ca ți-ai pierdut nurii sau că nu veți mai face sex din nou. Poate însemna numai că, de exemplu, săptămâna asta somnul este mai important decât sexul. (Nu știu ce credeți voi, dar între serviciu, alăptatul de la 3 dimineața, ședința cu părinții, meciurile de fotbal de la televizor și toate celelalte, uneori tânjim după somn la fel de mult.

cuplu_72646700

Și nu te lăsa amăgită; nimeni nu face sex așa de des cum cultura populară ar vrea să ne facă să credem. În loc de a-ți face griji despre cât de mult sex ar „trebui“ să faci, concentrează-te asupra scopului de a vă regăsi ritmul.

Cheia este să aveți grijă ca, chiar dacă nu faceți sex, să faceți totuși ceva – să vă atingeți, sărutați, îmbrățișați. Aceste momente de atingere și atenție vă mențin conectați unul la altul chiar dacă nu aveți acea activitate sexuală care ți-ar da fiori pe spinare.

5. O căsnicie grozavă nu înseamnă lipsa conflictelor, ci doar că soții încearcă în permanență să facă ce este bine

Pe cât este de important să faceți compromisuri, este important și să aveți câte o mare ceartă din când în când. Fiindcă atunci când vă certați nu se întâmplă numai să ridicați vocea, ci și să ridicați probleme reale – uneori îngropate – iar discutarea lor vă provoacă să vă înțelegeți mai bine ca persoane, unul pe altul și relația voastră.

5

6. Îți vei da seama că singura persoană pe care o poți schimba ești tu
Există un pic de fantezie creatoare în fiecare dintre noi – ceva ce ne face să credem că putem schimba persoana iubită, pentru a o aduce mai aproape de perfectiune. Putem folosi suportul și empatia sau strigătele și ultimatumurile, dar ne asumăm această responsabilitate cu convingere perseverentă, crezând că facem ceea ce trebuie.

Oricare ne sunt motivele, efortul este epuizant. Transformarea unui bărbat adult – dezbărându-l de niște obiceiuri, convingeri vechi de decenii, este într-adevăr o misiune imposibilă. Și vei ajunge să-ți dai seama, relativ devreme dacă ai noroc, că este mult mai ușor să schimbi modul în care reacționezi la comportamentul lui.

cuplu-shutterstock

7. Căsătoria este plină de momente dificile și lecții dure

Aceasta este frumusețea ciudată a căsătoriei: este plină de momente dificile și de lecții dure, pentru care nu te pregătește nimeni. Dar până la urmă, tocmai acestea sunt lucrurile care îmbogățesc viața voastră împreună – făcând ca dragostea voastră să devină mai profundă și mai puternică decât la început.

Sursa

Studiu: Fotbaliștii fac cel mai puțin sex într-o lună. Cele mai populare 8 sporturi și cum influențează ele viața sexuală

Un nou studiu sexual susține că a reușit să afle care sunt sportivii care se bucură cel mai mult de sex. Studiul realizat de un brand de nutriție sportivă susține că fotbaliștii ajung cel mai puțin la finalul fericit”. De asemenea, experții în sex spun că persoanele care joacă golf au parte de cele mai multe partide de sex.

Masa musculara - dezvoltarea masei musculare

Potrivit datelor, jucătorii de golf fac sex în medie de 12 ori pe lună – de peste trei ori pe săptămână. Urmați îndeaproape de dansatori, care au ajuns la 12 ori pe lună, și de halterofili, de 11 ori pe lună. Pe de altă parte, fotbaliștii au cele mai puține orgasme, doar de 3 ori pe lună, și s-au dovedit a fi și cei mai puțin încrezători în dormitor.

Sportivii care fac cel mai mult sex: Jucătorii de golf (de 12 ori pe lună, dansatorii (de 12 ori pe lună), halterofilii (de 12 ori), jucătorii de tenis (de 11 ori), fotbaliști (de 11 ori).

Cele mai populare 10 sporturi și cum influențează ele viața sexuală:

Antonia Hall, educator în domeniul sănătății sexuale, spune: Golful oferă beneficii hormonale, reducerea stresului și claritate mentală, toate asociate cu o performanță sexuală mai bună”.

Mai mult de jumătate (51%) dintre fotbaliști consideră că le-a îmbunătățit abilitățile sexuale. Fotbalul oferă un antrenament cardio grozav care crește forța și echilibrul benefic în dormitor”, a declarat Tina, M. Penhollow, profesor de știința exercițiilor fizice la Florida Atlantic University. Cercetările sugerează că femeile consideră că fotbalul este unul dintre cele mai atractive sporturi de urmărit.”

Alergare

Două treimi (66%) dintre alergători au declarat că acest sport i-a făcut să aibă orgasme mai bune. Tina adaugă: „Alergarea crește nivelul de testosteron și libidoul, ceea ce duce la un apetit sexual mai mare și la orgasme mai intense. Studiile au relevat că cuplurile care aleargă împreună fac sex mai des.”

Ciclism

Aproape jumătate (48%) dintre bicicliști spun că ciclismul le-a crescut capacitatea sexuală. „Cicliștii își dezvoltă forța părții inferioare a corpului, ceea ce le permite să exploreze multe poziții sexuale. De asemenea, mersul pe bicicletă oferă beneficii hormonale și claritate mentală cunoscute pentru creșterea plăcerii sexuale”, a adăugat Tina.

Yoga/Pilates

Practicarea regulată a yoga crește echilibrul și flexibilitatea, ceea ce poate extinde potențialul sexual, ajutând în același timp la prevenirea rănilor”, explică Antonia. „Practicanții de yoga sunt adesea confortabili și mai prezenți în corpul lor, ceea ce poate crește, de asemenea, apetitul sexual și senzualitatea.”

S-a demonstrat că yoga sporește flexibilitatea mai mult decât orice alt sport, după cum adaugă Tina: „Yoga poate crește cu adevărat conștientizarea corpului, vibrațiile, forța fizică și flexibilitatea.”

Tenis

Între timp, 38% dintre jucătorii de tenis spun că jocul le-a crescut libidoul, cel mai mare procent dintre toate sporturile. Antonia explică: Tenisul vă oferă toate beneficiile de care aveți nevoie pentru a fi la cel mai bun nivel sexual. Dezvoltă forța, echilibrul, cardio și crește în mod natural hormonii de bine.”

Plimbare / Drumeții

„Mersul pe jos sau drumețiile eliberează un sentiment de independență și un sentiment de realizare. Explorarea unor locuri noi poate ajuta la construirea încrederii, sporind fericirea și satisfacția.”

Înot

„Un program regulat de înot construiește mușchi puternici și duce la rezistență, la reducerea stresului și la o claritate mentală care îți sporește capacitatea de a rămâne prezent și de a te bucura în timpul intimității.”

Dans/Aerobic

Dansatorii au unele dintre cele mai active vieți sexuale, bucurându-se în medie de 12 ori pe lună și simțindu-se foarte încrezători și flexibili. Tina spune: S-a demonstrat că dansul favorizează sentimentele de poftă, senzualitate și senzualitate. Acest lucru se datorează faptului că îndemânarea și coordonarea necesare sporesc încrederea în propriile abilități și aptitudini, precum și consolidarea încrederii în cadrul unei relații.”

sursa

Cele mai frecvente greșeli pe care le fac bărbații în timpul sexului

Fiecare persoană are o idee diferită despre ce înseamnă sexul reușit. Din acest motiv, dacă nu există o bună comunicare între cei doi parteneri, este normal ca lucrurile să nu funcționeze, conform specialiștilor.

Este mult mai greu pentru o femeie să fie satisfăcută din punct de vedere sexual, iar lipsa unei conștientizări și a unor abilități suficiente din partea bărbaților face ca lucrurile să fie și mai dificile. Iată câteva dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac bărbații în timpul sexului:

Crezi că tuturor femeilor le place același lucru

Fiecare bărbat are o idee diferită despre sexul ideal. Din acest motiv, a crede că fiecare femeie poate fi mulțumită cu aceeași tactică este considerată o greșeală majoră. Nu este. Adevărul este că anumite lucruri pot să atragă unele femei și să le respingă pe altele. Soluția este simplă – trebuie să vorbești despre acest subiect, să vă cunoașteți mai bine și să o rogi pe femeia respectivă să îți spună ce îi place.

Crezi că totul ar trebui să fie ca un film erotic

În filmele erotice sexul este prezentat într-un mod distorsionat. Ele sunt produsul unei acțiuni, nu ceva real. Prin urmare, ele nu sunt un profesor” de încredere în materie de sex. Filmele erotice prezintă, de obicei, scene care vizează în principal satisfacția masculină, motiv pentru care, probabil, multe femei rămân nesatisfăcute în realitate. De aceea, una dintre cele mai frecvente greșeli sexuale este aceea de a crede că sexul din filme este sexul ideal.

Te grăbești prea mult

Dintre toate greșelile sexuale ale bărbaților, aceasta este cu siguranță cea mai frecventă. Mulți bărbați cred că scopul sexului este pur și simplu actul în sine și orgasmul. Pentru ca sexul să fie cu adevărat satisfăcător pentru ambii parteneri, sunt necesare preludiul, mângâierile, îmbrățișările și sărutările. Acestea sunt la fel de importante ca și sexul în sine. Bărbații nu trebuie să se grăbească.

Schimbă-ți comportamentul după sex

Oricât de importante ar fi preludiul, momentele de după sex contează la fel de mult. O atitudine rece sau distantă după actul sexual poate avea un efect negativ și poate afecta nivelul de satisfacție al femeii. Ar fi frumos să ne bucurăm de niște momente de îmbrățișare după ce se termină totul.

Întrebi: S-a terminat?”

Pentru femei, atingerea orgasmului este diferită și mai dificilă. În plus, sexul înseamnă mult mai mult decât orgasmul. De fapt, sexul în care nu există orgasm poate fi, de asemenea, satisfăcător. Nu a eșuat dacă unul dintre cei doi nu a atins punctul culminant. Așadar, întrebarea tipică s-a terminat?” duce la două lucruri. Unu, că femeia se simte jenată să răspundă și sfârșește prin a spune ceea ce bărbatul vrea să audă, iar doi, dezvăluie nesiguranța bărbatului în pat.

sursa

Cele mai frecvente motive de divorţ

La început, orice relaţie este frumoasă, însă, din diverse motive, poate ajunge să se deterioreze, nemaiputând fi salvată. Chiar dacă fiecare cuplu este diferit, există câteva motive des invocate pentru solicitarea divorţului.

Comunicarea deficitară

Deşi ai putea crede că adulterul este cea mai întâlnită cauză care duce la divorţ, problemele de comunicare reprezintă motivul pentru care multe cupluri se despart, deoarece aceasta este un factor crucial în cadrul unui cuplu. De aceea, partenerii care nu sunt capabili să comunice eficient ajung să acumuleze resentimente şi frustrare, care vor afecta în mod negativ mariajul. Tonul ridicat al vocii, lipsa ascultării celuilalt, jignirile sau imposibilitatea de a dialoga  ̶  căci te loveşti de un zid pot declanşa imediat un conflict. Pentru a îmbunătăţi comunicarea, partenerilor li se recomandă să se asculte cu atenţie, să aibă un ton calm şi să încerce să înţeleagă şi punctul celuilalt de vedere. „Comunicarea este importantă în orice tip de relaţie, dar cu atât mai mult în cadrul unei căsnicii. Dacă aceasta lipseşte, toate transformările, bucuriile, evenimentele pe care partenerii le trăiesc individual nu mai sunt împărtăşite, îi fac să se îndepărteze şi, în timp, toate acestea duc la nemulţumiri şi reproşuri“, afirmă psihologul Mădălina Mihaela Ţiriac.

Abuzurile

Acestea sunt de mai multe tipuri. De exemplu, o formă de abuz mascată, care are loc la nivel psihologic, este cea în care unul dintre parteneri este mereu tras la răspundere, chiar dacă nu există un motiv plauzibil, motivul fiind dorinţa de a domina şi de a controla totul. O altă formă de abuz este cea de ordin fizic, care nu ar trebui niciodată trecută cu vederea. În acest caz, singura soluţie este reclamarea cazului de violenţă domestică şi separarea de partener. „Când unul dintre parteneri are un comportament abuziv, relaţia nu mai este una de egalitate, iar partenerul abuzat va căuta resursele necesare pentru a ieşi din relaţie“, este de părere psihologul Mădălina Mihaela Ţiriac.

Neînţelegerile în privinţa banilor

Poate că zicala potrivit căreia „dragostea trece prin stomac“ nu se aplică în toate cazurile, însă discuţiile care apar pe seama banilor pot provoca, la un moment dat, ruptura în cuplu. Fie că este vorba de cum cheltuiţi banii, cum îi împărţiţi în casă sau cine câştigă mai mult, dacă acestea nu sunt gestionate la timp, consecinţele nu vor întârzia să apară. „Dacă partenerii nu au o perspectivă comună asupra stabilităţii financiare, tensiunile apărute, în timp, duc la distrugerea unei relaţii“, susţine specialistul. Pentru a soluţiona problemele, este indicat să se discute deschis şi cu calm despre acest subiect, pentru a găsiţi o variantă care să mulţumească ambii parteneri.

Lipsa intimităţii

În momentul în care intimitatea dispare, începe să apară separarea. Partenerii care nu mai au aceeaşi conexiune ca la început şi se simt, mai degrabă, ca doi străini, se pot distanţa atât de mult, încât şansele de a ajunge la divorţ cresc considerabil. Intimitatea nu se referă doar la cea fizică, ci la toate momentele care apropie un cuplu. „Deşi la începutul relaţiei partenerii sunt atraşi ca un magnet unul de celălalt, după ani de zile pot ajunge ca doi străini  ̶  evită să îşi mai vorbească direct, să se mai atingă, să se mai bucure împreună sau să mai facă sex pentru că au pierdut conexiunea. Astfel apar insatisfacţia sexuală, incompatibilitatea şi respingerea partenerului care vor duce, în cele mai multe cazuri, la infidelitate“, menţionează psihologul Mădălina Ţiriac. În această situaţie, soluţia constă în implicarea activă a celor doi parteneri şi în încercarea de a se reapropia  ̶  un exerciţiu care trebuie practicat zilnic.

Alegerea greşită a partenerului poate duce la divorţ, mai devreme sau mai târziu

Pentru a diminua, pe cât posibil, şansele ruinării mariajului trebuie să ţinem cont de anumite criterii când ne alegem partenerul. Este nevoie să îl cunoaştem bine înainte de a intra într-o relaţie, să ne identificăm nevoile şi să alegem din iubire, nu din teamă, o persoană matură, empatică, independentă, disponibilă emoţional şi responsabilă, cu care împărtăşim aceleaşi valori. Dacă, în timp, îți dai seama că relaţia nu merge în direcţia bună  ̶  dispar comunicarea, afecţiunea, te simţi neglijat, dorinţele şi nevoile nu îţi sunt respectate şi de fiecare dată tu eşti cel care lasă cel mai mult de la el, acestea sunt semne clare că separarea poate fi o soluţie.

sursa

Nu știi cum să faci o detoxifiere? Vino la seminarul Galinei Tomaș
Articolul anterior
Polițiștii au depistat condițiile sanitare-igienice necorespunzătoare la o întreprindere din Chișinău
Articolul următor