Mă înşeală sau nu? Trucuri cum ții un bărbat lângă tine

E frumos să iubeşti, să te dăruieşti şi îndeosebi să ai încredere în persoana iubită. Iar cât de unică şi irezistibilă nu ar fi dragostea voastră… cu siguranţă îţi mai pui câteodată întrebarea: dar oare o să mă înşele vreodată? Poate că da… poate că nu, dar cel mai bine e să fii înțeleaptă şi să ştii cum să deţii controlul relaţiei, asfel încât partenerul să fie doar al tău.

separator
Vezi mai jos, care sunt secretele unei vieţi de cuplu fericite!

1. Fii  sexy şi cochetă
Orice bărbat adoră să aibă lângă el o femeie frumoasă, îngrijită, care să ţină atât la aspectul ei interior, cât şi la cel exterior. Dacă în ultimul timp nu prea ai reuşit să ai grijă de tine… e timpul să-ţi împrospătezi imaginea. Încearcă o tunsoare diferită, alt stil vestimentar, un machiaj cât mai natural… orice te-ar face să arăţi impecabil. Fii mereu plină de suprize… fii atât iubita, cât şi prietena lui. Asculă-l, sfătuieşte-l… vorbeşte cu el şi vei vedea că nu va avea niciun motiv să plece la alta.

2. Evită să-l ţii din scurt
Într-o relaţie atât tu, cât şi el aveţi nevoie de o doză de libertate, îndeosebi partea masculină. Cel mai bine ar fi să nu-ţi ţii din scurt iubitul şi să nu-i controlezi zilnic apelurile şi mesajele de pe telefon. Dacă la început nu va reacţiona la micile tale crize de gelozie şi va accepta să-i faci o sumedenie de observaţii, cu timpul se va plictisi de pornirile tale bănuitoare şi va încerca să se “consoleze” în braţele alteia. De ce? Pentru că odată ce îl vei sufoca cu neîncrederea ta, şansele să plece la alta sunt din ce în ce mai mari… pentru că îşi va dori să evadeze, să revină la libertatea pe care o avea, când era singur.

Fii deșteaptă, atâta timp cât nu dă semne evidente că te înşală, nu încerca să-ţi creezi în minte tot felul de scenarii.

3. Nu refuza să faci sex cu el
Sexul este ca şi aerul, fără de care viaţa de cuplu nu poate trăi. La începutul relaţiei sexul este acea dragoste pasională care se descoperă în timp. Însă odată cu trecerea  anilor… actul sexual devine acel mic dejun, prânz sau cină care nu poate lipsi din meniul zilnic. Aşa că nu refuza să-i îndeplineşti poftele… o poţi face o dată, de două ori, dar vezi să nu-ţi intre sub piele. Odată ce refuzurile devin tot mai frecvente, se va sătura să-ţi ceară un lucru de care ar trebui să beneficieze oricum. Dacă nu îi vei satisface poftele, va pleca de lânga tine şi nu ai niciun motiv să îl consideri vinovat.

4. Nu-l ameninţa
Pe lângă multe alte lucruri… bărbaţii urăsc ameninţarea. Dacă vrei ca partenerul tău să nu fugă la alta, cel mai bine ar fi să te stăpâneşti şi să nu-l mai ameninţi cu fraze precum: “dacă mai faci asta…, îmi iau bagajele şi plec” sau “rămâi fară cină dacă te-ai reţinut la serviciu”. Când apare vreo problemă încearcă să nu-l îndepărtezi de tine, ci învaţă să-l atragi, să-i menţii viu interesul faţă de tine.

5. Fii pozitivă şi plină de viaţă!
Niciun bărbat nu vrea lângă el o femeie pesimistă, care mareu are o viziune negativă asupra tuturor lucrurilor ce vă înconjoară. Sexul tare adoră femeia plină de viaţă de la care mereu să primească energie pozitivă şi susţinere continuă. Dacă partenerul tău are planuri de afaceri sau îi vine vreo idee genială, nu-i tăia elanul. Susţinerea morală este vitală într-o relaţie, aşa că fii înțeleaptă şi învaţă cum să-l ţii cât mai aproape.

Ai grijă de relația ta!

Viața de cuplu are 7 etape: „Dacă am fi știut cu toții de ele, divorțuri ar fi fost cu 80% mai puține”

Ne alegem singuri soțul sau soția. Însă pentru a avea parte de o adevărată dragoste, trebuie să ne cunoaștem reciproc, să ne împrietenim și abia după asta să ne iubim. Unii consideră că soții se iubesc doar la începutul relației. Ulterior ochelarii roz sunt dați jos și aceștia se confruntă cu primele provocări și probleme de familie. Și de foarte multe ori așa se întâmplă că anume atunci dragostea dispare, scrie pe www.fasingur.ro.

Fidelitatea și răbdarea sunt cele mai mari virtuți ale iubirii. Dacă considerați că iubirea voastră a luat sfârșit, atunci trebuie să știți că ea nici măcar nu a început.

1. Etapa buchetelor de flori și a bomboanelor de ciocolată

Această etapă durează în jur de 18 luni. Atunci când bărbații și femeile să îndrăgostesc, câțiva hormoni specifici se activează și îi fac pe parteneri să vadă lumea în culori aprinse. La această etapă partenerii sunt vrăjiți reciproc. Ei se află într-o stare asemănătoare cu a persoanelor care folosesc droguri. Nici într-un caz în această perioadă nu trebuie luate decizii importante, pentru că în scurt timp ”hormonul dragostei” nu va mai funcționa și lucrurile vor părea așa cum sunt ele în realitate.

2. Etapa de saturație

La această etapă începi să privești relația voastră cu capul lucid. Multe sentimente dispar, în schimb te deprinzi să fii alături de perechea ta. Drept urmare comportamentul tău se schimbă și te simți mult mai liber în apropierea ei/lui.

3. Etapa de respingere

Asta se întâmplă cu toți. Încep să apar certuri și se fac vizibile anumite trăsături negative de caracter. La această etapă crezi că cel mai simplu este să vă despărțiți sau divorțați. Însă după ce faci asta începi altă relație și iarăși intervin etapele 1 și 2 după care din nou 3 și acest cerc vicios poate continua până la nesfârșit.

4. Etapa răbdării

Dacă iubiții au trecut cu bine de etapa de respingere, ei au devenit automat mai înțelepți. Cercurile nu mai sunt la fel de dramatice și ambii înțeleg că deși certurile apar și dispar, relația trebuie să continue. Ambii știu că este nevoie pur și simplu de răbdare.

5. Etapa respectului

Este prima etapă a iubirii veritabile, pentru că până acum iubire ca atare nu a fost. Partenerii încep să-și conștientizeze obligațiile, gândindu-se nu la ceea ce vor pentru sine, ci la ceea ce pot face pentru persoana dragă.

6. Etapa prieteniei

Acum partenerii au devenit persoane foarte apropiate. Ei au încredere unul în altul sută la sută, asemenea unor prieteni. Iar prietenia deschide calea spre adevărata dragoste.

7. Etapa iubirii veritabile

Pentru a ajunge aici este nevoie de făcut o cale foarte grea, pline de dificultăți și provocări. Iubirea nu este ceva cade ca din cer cum cred unii. Iubirea apare doar atunci când omul devine matur în interior, încetează să mai fie egoist și respinge preconcepțiile.

Milioane de oameni fac o greșeală mare. Ce să nu faci niciodată imediat după sex

Ceea ce fac toți după o partidă de amor este la fel de important ca ceea ce se face înainte de ea sau în timpul ei. În general, este bine de luat în seamă lucrurile care îl deranjează sau îl face să sufere pe cel pe care nu am vrea decât să îl vedem fericit.

Aşadar, când vrei să te bucuri de tot ce implică sexul, NU te ridica imediat şi NU te îndrepta în goana luminii spre baie unde să îţi faci igiena imperios necesară.

Ai face bine dacă l-ai flata (ai flata-o) în continuare, i-ai atinge corpul, i-ai atinge părul în timp ce ai mai sta la poveşti cu el/ea sau dacă, pur şi simplu, i-ai respira în piept în timp ce vă ţineţi în braţe.

Dacă te-ai ridica imediat de lângă el, e acelaşi lucru cu a-i spune că vrei să scapi de orice urmă ți-a lăsat-o pe corp – o ofensă greu de descris.

Nu te lăsa pradă unei discuţii telefonice lungi (indiferent cine e sau ce importanţă are persoana care se află de partea cealaltă a firului) – deconectarea bruscă de partener şi atenţia îndreptată către altceva, care nu are nicio legătură cu el, trădează în primul rând superficialitatea sentimentelor sau chiar superficialitatea ta în general, ca om.

Deşi este foarte indicat să discutaţi după terminarea partidei de sex, e bine să îţi cerni cu atenţie subiectele alese – cele mai constructive sunt cele care vă ajută să vă descoperiţi unul în faţa celuilalt şi cele care vă ajută să vă apreciaţi unul pe celălalt şi mai mult.

E frumos şi sănătos să precizaţi, mai în glumă sau mai în serios, ce v-a plăcut, ce v-a făcut să vă depăşiţi limitele, ce v-a intimidat în sens pozitiv.

În acelaşi timp, nu e bine nici să cazi într-o euforie copilărească ca şi cum ai fi câştigat o mare victorie.

Nu vă certaţi, chiar dacă se ivesc motive faceţi orice ca să schimbaţi subiectul sau să îl amânaţi pentru mai târziu pentru că o ceartă în astfel de situaţii va face să dispară tot farmecul partidei de sex şi, în contextul dezamăgirii resimţită multiplicat, a deznădejdii că nimic din ce e frumos nu rezistă, veţi duce relaţia pe un teren extrem de alunecos şi, implicit, primejdios.

sursa: www.realitatea.net

Cele mai importante lucruri pe care să le știi înainte de a doua căsătorie

În a doua căsătorie poți fi fericit, însă trebuie să iei în considerare mai multe lucruri, după cum arată psihologii. Care sunt acele provocări, dar și cum pot fi ele depășite.

Prima căsătorie nu rezistă mereu pentru totdeauna, însă, conform studiilor, a doua căsătorie are o rată de succes mai mare decât prima.

Al doilea mariaj se bucură de beneficiile experienţei. Persoanele aflate la a doua căsătorie cunosc deja mare parte din responsabilităţile unei căsnicii.

A doua căsătorie culege recompensele primei căsătorii. E vorba de reflecţie şi evoluţie personală. Oamenii au învăţat să nu mai repete greşelile din trecut, iar asta îi conduce către un al doilea mariaj mai fericit.

Partenerii la o a doua căsătorie sunt toţi marcaţi de ideea de a face lucrurile să funcţioneze de această dată. Asta nu înseamnă că prima căsătorie e lipsită de această dorinţă, dar oamenii recăsătoriţi privesc această uniune la un alt nivel.

Printre obstacolele cu care se poate confrunta a doua căsătorie se numără:

– resentimente care persistă față de fostul partener

– sentimente de atașament față de fostul partener

-un simț al independenței crescut

– obligații financiare comune cu fostul partener

– copil din relația anterioară

Pentru ca a doua căsătorie să funcționeze bine, partenerii nu trebuie să presupună că lucrurile se vor așeza de la sine. Din contră, ei trebuie să analizeze ce nu a mers bine în prima căsnicie, mărturisește Ioana Marinescu, consilier acreditat pentru dezvoltare personală și trainer, pentru Libertatea.

Deși multe persoane au tendința de a da vina pe fostul partener pentru ce nu a mers bine în relație, este bine să analizeze și propriul rol în situație.

Eșecul unei prime căsătorii îi poate face pe oameni să simtă anxietate cu privire la viitoarele relații. Ei pot aduce cu ei un bagaj de furie, resentimente și sentimente de trădare, pe care îl „varsă” în noua relație, îngreunând conexiunea cu noul partener.

Cum poate să funcționeze mai bine a doua căsătorie?

Pentru ca a doua căsătorie să prospere, psihologul are mai multe sfaturi:

-fă din mariaj o prioritate

-eliberează-te de resentimentele și furia fostei relații

– păstrează comunicarea onestă cu jumătatea ta

– vorbește despre probleme înainte să se transforme în resentimente

– construiește relații pozitive cu copiii vitregi

Un lucru important când te recăsătorești este disponibilitatea de a fi adaptabil. O a doua căsătorie vine cu schimbări majore de viață, cu schimbări pe plan financiar, dar și pe planul relațiilor cu familia și prietenii.

Cum îți dai seama că nu ești gata pentru a doua căsătorie?

Există câteva semnale care pot sugera că nu ești gata de o a doua căsătorie, potrivit expertului, iar acestea sunt:

– visele de a te împăca cu fostul partener

-stările de supărare create de divorț

-senzația că nu poți fi sincer cu noul partener

-incompatibilitatea de valori sau obiective cu noul partener

Însă nu trebuie să renunți automat la ideea de a te căsători din nou, dacă simți că ceva nu merge bine. Un terapeut sau un consilier de relații te poate ajuta să îți pui prioritățile în ordine și să te împaci cu trecutul.

Cum arată Pippa Middleton, în costum de baie, la 3 luni de când a născut
Articolul anterior
Irina Kovalsky a pozat doar în lenjerie intimă. Artista are un corp superb!
Articolul următor