Masa de Paște – o terapie de familie!

Sărbătorile Pascale sunt zilele care, conform psihologilor, unesc familia și revigorează relația.

separator
Masa-de-Paște-unește-familia

Cel mai important beneficiu pe care îl aduce masa de Paște luată în familie, este hrănirea sufletească. Ouăle roșii, pasca, drobul sau friptura de miel, nu ne hrănesc doar fiziologic, ci ne asigură și hrana spirituală.

2Dincolo de obiceiul de a mânca împreună, emoțiile, trăirile, starea de mulțumire, relaxarea sau energia pozitivă pe care le resimțim când petrecem Paștele în familie, sunt printre cele mai importante. Astfel reunirea copiilor, a părinților, a bunicilor sau a rudelor în jurul mesei de Paște, este un obicei prin care se păstrează și se transmit tradițiile, originile și cultura unei familii.

Petrecerea Sărbătorilor Pascale în familie mai este și un bun prilej de a le vorbi celor ce te înconjoară despre semnificația Învierii Domnului.

1Masa în familie mai înseamnă un permanent schimb de opinii. Este unul dintre momentele când membrii familiei ar trebui să comunice foarte mult. De obicei, în timpul acestor discuții pot apărea contradicții, însă la o masă specială, ele pot avea loc într-un ritm mai calm.

Psihologii mai recomandă să încercăm pe cât posibil să dedicăm câteva minute fiecărei persoane din familie, să ne jucăm cu cei mici, să îi ascultăm pe cei mari, pentru a face masa de Paște un moment plăcut pe care dorim să-l repetăm ori de câte ori avem ocazia.

text: Iulia Arnaut

Principesa Marina Sturdza: “Nu am atât de mulţi bani precum îmi sunt preferinţele. Îmi cumpăr hainele la reduceri!”
Articolul anterior
Inspiră-te de la vedete! Poartă rochii gri!
Articolul următor
Alte articole interesante