Monotonia în cuplu apare după doi ani de relație? Mit sau adevăr

Potrivit psihologilor, să menții flacăra plăpândă într-o relație este una dintre cele mai dificile încercări la care cuplurile sunt supuse pe parcursul vieții. Din moment ce 50% dintre căsătorii eșuează, iar multe dintre celelalte 50% supraviețuiesc din considerente de genul obișnuința, teama de nou sau copiii, cred că putem spune că, puțini dintre noi reușim să păstram pasiunea într-o relație de lungă durată.Oamenii de știință și-au propus să afle ce-i determină pe aceștia să facă pasul infidelității.

separator

Astfel, s-a constatat că în majoritatea cazurilor plictiseală în relație, dar mai ales cea sexuală intervine după doi ani de relație. Femeile sunt tentate să-și înșele partenerul când nu mai sunt mulțumite de partener sau când încep să aibă dubii în privința compatibilității cu acesta. În asemenea situații dacă femeia depinde finaciar de acest bărbat are șanse mari să devină infidelă, realizâdu-se pe seama amantului. Iar dacă ea e în stare să-și rezolve problemele financiare, părăsește un astfel de partener.La bărbați lucrurile stau un pic altfel. Pentru ei o relație extraconjugală  este o aventură sexuală, un fel de doping. Pentru ca bărbatul să fie mulțumit de viața de cuplu, sexul pentru el trebuie să fie cât mai variat. Interesant este faptul că, bărbații care nu sunt siguri pe sexualitatea lor, înșeală mult mai ușor. O simplă bănuială asupra potenței sale ridică riscul infidelității masculine cu 6 la sută.

În principiu, bărbații cad mai ușor pradă infidelității când au probleme la serviciu. Cercetătorii consideră că o asemenea reacție are o justificare logică. Subconșitentul omului tinde spre procreare, iar în situațiile de criză el este predispus către acțiuni care i-ar mări șansa de a-și lăsa urmași.

Moldoveanca Anastasia Iacub și-a etalat silueta pe plajele din Seychelles
Articolul anterior
Rusalina Russu i-a dedicat un mesaj emoționant mamei sale, care astăzi este omagiată!
Articolul următor
Alte articole interesante