Persoanele cu chip perfect sunt egoiste!

Persoanele înzestrate de natură cu trăsături perfecte sunt invidiate de o planetă întreagă, însă nu sunt cea mai buna alegere pentru o viaţă în doi, susţin cele mai recente studii.

separator


George Clooney, Kate Moss, Natalie Portman sau Brad Pitt ar putea părea partenerii ideali, însă în realitate lucrurile nu stau deloc aşa.

colaj-1_03_e28e4520a9 RTEmagicC_colaj-2_01.jpg

Potrivit unei cercetări privind simetria trăsăturilor faciale, o calitate pe care mulţi dintre noi o consideră atractivă, oamenii cu trăsături perfecte sunt cei mai egoişti dintre muritori.

tumblr_mja2fg3Ift1qbq492o1_500_largePosesorii unui chip de vis sunt mai puţin predispuşi să acţioneze în virtutea binelui comun şi mai concentrati în a-şi satisface propriile nevoi, fără să ţină cont de ceilalţi.

Cum s-a ajuns la această concluzie

Iniţiatorii proiectului stiinţific au ţinut cont de atracţiile principale ale chipului omenesc, printre care poziţionarea ochilor, a nasului, gurii şi urechilor, ca mai apoi să compare gradul de simetrie rezultat pentru fiecare participant în parte.

Persoanele cu chip asimetric au dezvăluit tendinţe mai pronuntate spre o sănătate firavă şi experienţe traumatizante în copilărie.

UglyMan (1)Neatractiv, deci bolnav?

Foarte posibil, spun specialiştii. Factori precum malnutriţia, boli diverse, expunerea la fumul de ţigară şi poluarea şi-au pus amprenta pe imaginea exterioară şi interioară a subiecţilor mai puţin atractivi.

Ridurile vizibile şi pielea afectată de vânt au fost indicii clare despre viaţa grea pe care au dus-o aceştia.

summer-time-86wgnyfrn-94758-500-516Cât despre subiecţii cu un aspect fizic plăcut, aceştia au o sănătate mai bună şi un psihic mai echilibrat, însă prezintă un grad ridicat de egoism şi sunt mai puţin dispuşi să colaboreze cu ceilalţi şi să le ceară ajutorul.

Frumuseţea, un dar genetic

Profesorul în psihologie Ian Deary consideră că simetria facială este un indicator al stabilităţii în dezvoltarea individului, iar aceasta calitate este transmisă din generaţie în generaţie, prin codul genetic.

01Cu alte cuvinte, strămoşii persoanelor frumoase au transmis generaţiilor viitoare gena rezistenţei împotriva factorilor externi nocivi, adică abilitatea organismului de a nu se lăsa afectat de influenţele dăunătoare ale mediului.

De asemenea, s-a demonstrat ca există o strânsă legătură între simetria feţei şi clasa socială în cazul bărbaţilor, în timp ce pentru femei această conexiune a rămas irelevantă.

 

Sursa

O nouă modă: chinezoaicele nu ies pe plajă fără mască pe faţă
Articolul anterior
3 mișcări simple pentru un abdomen plat!
Articolul următor
Alte articole interesante