Personalitatea soţiei poate influenţa succesul la muncă al bărbatului

Un studiu recent, realizat de Universitatea Washington, demonstrează  că personalitatea bărbatului la locul de muncă  depinde de personalitatea soţiei.

separator
ce-doresc-femeile-de-la-barbati-dar-barbatii-de-la-femei-rezultatele-unui-sondaj-1414665524

O soţie conştiincioasă are o influenţă pozitivă asupra performanţei la muncă a partenerului ei, consideră coordonatorii de proiect Brittany Solomon şi Joshua Jackson.

În cadrul studiului au fost chestionate 4.544 persoane căsătorite, dintre care 75% erau cupluri cu două venituri, ambii soţi având un serviciu.

Voluntarii au completat un chestionar care le-a măsurat 5 trăsături de personalitate: extrovertirea, agreabilitatea, conştiinciozitatea, anxietatea şi deschiderea.

Apoi, timp de 5 ani, participanţii la studiu au prezentat succesul lor profesional, declarând creşterii de salariu, promovările şi gradul de satisfacţie la muncă. De asemenea, fiecare a oferit detalii despre relaţia cu partenera.

Bărbaţii care aveau soţii mai conştiincioase, erau promovaţi mai des şi aveau salarii mai mari, a demonstrat studiul.

Asta deoarece persoanele conştiincioase sunt organizate şi oferă un sprijin important partenerului, ştiind cum trebuie să-şi planifice cât mai bine diferitele aspecte ale vieţii.

În cazul familiilor cu un singur venit, importanţa conştiinciozităţii soţiei este şi mai evidentă.

Sursa 

Eduard Mușuc și soția au împlinit 20 de ani de căsnicie!
Articolul anterior
Glukoza, însărcinată cu al treilea copil!
Articolul următor