Plante ”ginseng” îmbunătățesc viața sexuală

Continuare la articolul despre stimulente sexuale.

separator


Valentin Pescaru,
Psiholog, psihoterapeut, sexolog

În lume există un număr important de varietăți ale unei plante denumite generic „ginseng”. Deși toate acestea au cam aceleași efecte în energizarea organismului, îmbunătățirea funcțiilor vitale, diferențele fac să fie recomandate combinații ale plantelor. Le prezentăm pe cele mai importante dintre ele:

Chinese Ginseng (Panax Ginseng – radacina) – cea mai cunoscută plantă medicinală din China, Panax Ginseng, sau rădăcina vieții, este folosită pentru efectele de revitalizare mentală și fizică. Aceste efecte anti-oboseală ajută la refacerea energiei și la îmbunătățirea stării de spirit. Ginseng combate pe toate planurile lipsa de vitalitate și dă un plus de energie. Îmbunătățește funcția glandelor endocrine și sexuale. Utilizată pentru a combate impotența fără cauză medicală și ejacularea prematură prin normalizarea presiunii sanguine. Participând și la mărirea performanțelor atletice, Panax Ginseng întinerește și contribuie la longevitate. Stimulează de asemenea regenerarea celulelor nervoase. Ginsengul este originar din estul Asiei, Siberia și America de Nord și este utilizat în nutriția și terapia umană de peste 5.000 de ani. Chinezii consideră această plantă perena un panaceu universal datorită multelor sale efecte curative.

Chinese GinsengGinsegul chinezesc și cel coreean (Panax Ginseng) este cunoscut în Orientul Îndepărtat ca „rădăcina vieții”, deoarece încetinește procesele de îmbătrânire și menține puterea și pofta de viață, fortificând organismele slăbite. Ginsengul ameliorează funcționalitatea plămânilor, scade senzația de oboseală, îmbunătățește activitatea cerebrală și eliberarea de adrenalină. Experimental și practic s-a demonstrat că ginsengul stimulează forța fizică și nu în ultimul rând pe cea mentală. Chinezii susțin că ginsengul vindecă anemia, artrita, insomnia, oboseala, impotența, hiper și hipotensiunea arteriala, tulburările digestive și crește rezistența la stres. Prin stimularea glandelor endocrine, ginsengul favorizează utilizarea mineralelor și vitaminelor. Poporul chinez consideră că ginsengul încetinește procesele de îmbătrânire și joacă un rol important în conservarea vitalității. Utilizarea ginsengului de către sportivi este cercetată amănunțit de un număr tot mai mare de oameni de știință. S-a stabilit deja că administrarea de doze mari este decisivă în îmbunătățirea performanțelor. Cu toate că ginsengul conține 12-13 tipuri de substanțe biologic-active (așa-numitele ginsenozide), acestea reprezintă maxim 2% din extractele din rădăcină de ginseng de cea mai bună calitate. În afară de ginsenozide, Panax Ginsengul mai conține și o substanță numită panaxan, aceasta reducând nivelul glicemiei și molecule de glucide (așa-numitele polizaharide), stimulând astfel sistemul imunitar. Cercetările efectuate au arătat că ginsengul menține starea de vigilență și întârzie apariția stării de oboseală, crește activitatea cerebrală și eliberarea de adrenalină. În timpul concursurilor și antrenamentelor, acțiunea ginsengului constă în dirijarea proceselor catabolice – pentru a produce energie, organismul va folosi mai mulți acizi grași liberi și mai puțin glicogen. Ginsengul îmbunătățește eficiența pulmonară și reduce nivelul de acid lactic din sânge, raportat la consumul de oxigen (acest ultim indiciu arată că producția musculară de acid lactic este mai redusă și atletul obosește mai puțin).

AshwagandhaAshwagandha (Withania somnifera) – este considerată ginsengul Indian, în limba Indiană numele acestei plante traducându-se astfel: “pentru că are mirosul unui cal – conferă vitalitatea unui cal”. Ashwagandha stopează procesul îmbătrânirii, prin catalizarea proceselor anabolice din corp. Este una dintre cele mai bune plante pentru minte, pe care o hrăneşte şi o regenerează. Are un efect calmant şi aduce un somn profund şi fără vise; Ashwagandha este o plantă cu acţiune de adaptare la stresul zilnic (adaptogena). Este benefică în stările de stres datorate artritei, hipertensiunii, diabetului, cât şi în debilitate generală.

Ginsengul SiberianGinsengul Siberian (Eleutherococcus senticosus) – una din cele mai prețioase plante, este recunoscută pentru proprietățile energizante și revigorante. Are și proprietăți imunostimulatoare, adaptogene, antioxidante; stimulează funcția sexuală și crește libidoul; crește energia și vitalitatea îmbunătătind activitatea fizică și mentală, reduce stresul și oboseala, încetinește procesul de îmbătrânire, îmbunătățește performanța sexuală.

DamianaDamiana (Turnera diffusa – frunze) – este un afrodisiac foarte respectat încă din vremurile antice, a devenit în zilele noastre cel mai popular stimulent sexual în Mexic, atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Inițial era folosită de azteci, iar medicina modernă o folosește pentru tratarea steriliății, a impotenței și a disfuncționalităților sexuale. Comună în regiunile din Africa, America de Nord şi Centrală, damiana conţine alcaloizi ce stimulează nervii şi organele sexuale, crescând circulaţia sanguină. Planta se foloseşte la reglarea ciclului menstrual şi la ameliorarea dezechilibrelor hormonale de dinaintea menopauzei. Utilizată tradiţional de către mayaşi, damiana este un excelent afrodiziac, stimulent şi tonic general, ce îmbunătăţeşte starea de spirit, ameliorează frigiditatea feminină şi vindecă impotenţa la bărbaţi.

TribulusTribulus (Tribulus terrestris, Coltul babei) – acționează direct asupra glandelor responsabile de secreția de testosteron și asupra metabolismului acestui hormon. Este o specie originara din Australia, care crește în mai multe zone tropicale și temperate din lume. Diferite culturi folosesc fructul acesteia în tratarea mai multor afecțiuni. De exemplu, grecii îl foloseau ca diuretic și tonic. Indienii îl foloseau ca diuretic, antiseptic și antiinflamator. Chinezii îl recomandau pentru o mare varietate de boli hepatice, renale și cardiovasculare. Bulgarii întrebuințau coltul-babei pentru îmbunătățirea funcției sexuale și tratarea infertilității. Planta a fost folosită recent și de atleții și de campionii care se antreneaza pentru probele de forță. Specia conține polizaharide, saponine, steroli, flavonoide, acizi grași, taninuri și săruri de potasiu. Este utilizată pentru proprietățile antiinflamatoare, diuretice, afrodiziace, antilitice, tonice. De obicei, este recomandată în caz de urolitiază, micțiune dureroasă, incontinență; gonoree; în vertij și neurastenie; este o plantă folosită pentru creșterea impulsului sexual la bărbați și femei, deci afrodiziacă, pentru a reduce impotența și a îmbunătăți spermatogeneza; intensifică producția de testosteron. Studiile au arătat că acționează foarte bine în combinație cu DHEA și androstenedionul. Planta mărește însă producția de testosteron într-un mod diferit față de DHEA și androstenedion. În loc de a fi un precursor al testosteronului, ea determină producția de hormon luteinizant (LH), alt hormon responsabil de impulsul sexual. Atunci când cantitatea de LH crește, crește și cantitatea de testosteron.

Branca UrsuluiBranca Ursului (Heracleum sphondyllium) – este printre plantele româneşti cu rol deosebit, prin efectele sale vitalizante extrem de intense. Numele de ”ginseng românesc” i se potriveşte probabil mai bine decât oricărei alte plante din flora noastră medicinală. Rădăcina şi seminţele de brânca ursului revigorează şi reîntineresc rapid organismul, măresc capacitatea de efort şi tonusul psihic, elimină sterilitatea, impotenţa şi frigiditatea. Este un remediu indicat şi vârstei a treia, scutind de neplăcerile declinului fizic prematur, redând tonusul şi pofta de viață; stimulează activitatea secretorie a glandelor sexuale, afrodisiac, tonic general digestiv şi nervos, antispastic digestiv şi uterin, reglator al activităţii nervoase, stimulent al imunităţii locale nespecifice (la nivel renal şi genital), vasodilatator genital, vasodilatator periferic, hipotensiv. Se utilizează ca adjuvant în: sterilitate masculină şi feminină, impotenţă, frigiditate, boli venerice (gonoree, sifilis, chlamidya, etc.), anexită, metroanexită, insuficienţă ovariană, amenoree menopauză prematură, stări de oboseală şi epuizare ca urmare a efortului fizic şi intelectual, digestie dificilă, balonări frecvente însoţite de colici, insuficienţă renală, hipertensiune arterială, circulaţie periferică deficitară (mâini şi picioare reci).

SchindufulSchinduful (fan grecesc sau molotru) – este o plantă din familia leguminoaselor, folosită frecvent în bucătăria asiatică şi indiană, graţie gustului şi mirosului său picant. În Egiptul Antic, frunzele sale erau un remediu comun contra febrei. Seminţele de schinduf conţin o serie de compuşi numiţi saponine. Aceste substanţe stimulează producţia de hormoni masculini, inclusiv pe cea de testosteron, îmbunătăţind considerabil performanţa sexuală.

GuaranaGuarana (Paullinia cupana – fructe) – se utilizează, în general, ca stimulent. Este folosită de sute de ani pentru combaterea oboselii. Stimulează sistemul nervos central și glandele suprarenale, îmbunătățește funcționarea sistemului cardiovascular și metabolismul glucidic. Este de mare ajutor persoanelor care desfășoară o muncă intelectuală, elevilor și studenților, în perioada examenelor, contribuie la funcționarea optimă a creierului, la îmbunătățirea capacității de concentrare și a memoriei. În cazul sportivilor, aceste substanțe bioactive îmbunătățesc performanțele, forța fizică și rezistența. Testele clinice au demonstrat că datorită particularităților sale chimice, se absoarbe mai lent în organism, acesta fiind motivul principal al efectului revigorant mai eficient și mai îndelungat pe care-l generează. Odată descoperite beneficiile sale, guarana a luat diverse forme de comercializare, cea mai populară fiind de departe cea a băuturilor răcoritoare (așa numitele energizante). În Brazilia, țară situată pe locul trei în lume la consumul de băuturi răcoritoare, guarana este incontestabil pe locul fruntaș în preferințele consumatorilor de toate vârstele. Gustul distinctiv unic al guaranei este principalul motiv al succesului său de neegalat în această țară; contribuie la folosirea caloriilor sub forma de energie, deci depunerea sub forma de grăsime pe capilarele masei grasoase. Acolo se găsește enzima numită lipoprotein-lipaza care este responsabilă de captarea trigliceridelor cu lanț lung, fiind deja în al doilea circuit sanguin, 2 traversări ale ficatului. Numeroase persoane au observat o slabire lentă și neagresivă, precum și un nivel energetic ușor mai crescut. În combinație cu ginseng devine o sursă rapidă de energie fără a mai fi nevoie de cafea care provoaca acele salturi în nivelul energetic în funcție de prezența glicogenului vărsat în sânge de către ficat – când e mărit sau perioada de după când în lipsa glicogenului în ficat, creierul reduce metabolismul.

Rhodiola RoseaRhodiola (Rhodiola Rosea) – această plantă este vestită pentru proprietăţile ei de îmbunătăţire naturală a stării de spirit şi de scădere a depresiei. Rhodiola Rosea creşte performanţa mentală şi fizică, influenţând secreţia de serotonină şi dopamină, de unde şi efectul ei afrodiziac; are proprietăţi de stimulare a vigorii, vieţii sexuale, longevităţii şi adaptării la stres.

 

Bărbații cărora le lipsește interesul pentru sex prezintă un risc crescut de moarte prematură

Un studiu recent realizat în Japonia a ajuns la concluzia că între libido și longevitate există o legătură, cel puțin în cazul bărbaților. Un interes mic pentru sex poate prevesti o moarte prematură, au stabilit oamenii de știință de la Universitatea Yamagata.

Interesul sexual este esențial pentru o funcție și o viață sexuală de calitate, care au fost recunoscute ca fiind indicatori buni ai calității vieții și sănătății, în general. Cercetarea de față, publicată în jurnalul Plos One, a raportat o asociere între activitatea sexuală și factorii psihologici pozitivi.

Studiile anterioare au indicat deja faptul că factorii psihologici pozitivi scad riscul de cancer și boli cardiovasculare și sporesc longevitatea.

În schimb, factorii psihologici negativi sunt asociați cu un risc mai mare de mortalitate.

Interesul de a cerceta sexualitatea la adulții în vârstă, dar nu numai a crescut semnificativ în ultima vreme. Cu toate acestea, modul în care sexualitatea este legată de longevitate este slab înțeles.

În cadrul cercetării, subiecții, peste 20.000, atât bărbați, cât și femei, toți cu vârsta de peste 40 de ani, au răspuns unor întrebări cu privire la apetitul sexual și frecvența relațiilor intime, ei fiind monitorizați timp de mai mulți ani.

Deloc întâmplător, spun oamenii de știință citați de Science Alert, cei care aveau un libido scăzut prezentau și un risc crescut de mortalitate prematură. De altfel, câteva sute dintre aceștia au și murit în perioada de monitorizare.

Dacă în cazul bărbaților legătura dintre apetitul sexual și speranța de viață e clară, în cazul femeilor aceasta nu se regăsește, chiar dacă, în rândul lor, așa cum a arătat studiul, libidoul era și mai scăzut.

sursa

Studiu: Fotbaliștii fac cel mai puțin sex într-o lună. Cele mai populare 8 sporturi și cum influențează ele viața sexuală

Un nou studiu sexual susține că a reușit să afle care sunt sportivii care se bucură cel mai mult de sex. Studiul realizat de un brand de nutriție sportivă susține că fotbaliștii ajung cel mai puțin la finalul fericit”. De asemenea, experții în sex spun că persoanele care joacă golf au parte de cele mai multe partide de sex.

Masa musculara - dezvoltarea masei musculare

Potrivit datelor, jucătorii de golf fac sex în medie de 12 ori pe lună – de peste trei ori pe săptămână. Urmați îndeaproape de dansatori, care au ajuns la 12 ori pe lună, și de halterofili, de 11 ori pe lună. Pe de altă parte, fotbaliștii au cele mai puține orgasme, doar de 3 ori pe lună, și s-au dovedit a fi și cei mai puțin încrezători în dormitor.

Sportivii care fac cel mai mult sex: Jucătorii de golf (de 12 ori pe lună, dansatorii (de 12 ori pe lună), halterofilii (de 12 ori), jucătorii de tenis (de 11 ori), fotbaliști (de 11 ori).

Cele mai populare 10 sporturi și cum influențează ele viața sexuală:

Antonia Hall, educator în domeniul sănătății sexuale, spune: Golful oferă beneficii hormonale, reducerea stresului și claritate mentală, toate asociate cu o performanță sexuală mai bună”.

Mai mult de jumătate (51%) dintre fotbaliști consideră că le-a îmbunătățit abilitățile sexuale. Fotbalul oferă un antrenament cardio grozav care crește forța și echilibrul benefic în dormitor”, a declarat Tina, M. Penhollow, profesor de știința exercițiilor fizice la Florida Atlantic University. Cercetările sugerează că femeile consideră că fotbalul este unul dintre cele mai atractive sporturi de urmărit.”

Alergare

Două treimi (66%) dintre alergători au declarat că acest sport i-a făcut să aibă orgasme mai bune. Tina adaugă: „Alergarea crește nivelul de testosteron și libidoul, ceea ce duce la un apetit sexual mai mare și la orgasme mai intense. Studiile au relevat că cuplurile care aleargă împreună fac sex mai des.”

Ciclism

Aproape jumătate (48%) dintre bicicliști spun că ciclismul le-a crescut capacitatea sexuală. „Cicliștii își dezvoltă forța părții inferioare a corpului, ceea ce le permite să exploreze multe poziții sexuale. De asemenea, mersul pe bicicletă oferă beneficii hormonale și claritate mentală cunoscute pentru creșterea plăcerii sexuale”, a adăugat Tina.

Yoga/Pilates

Practicarea regulată a yoga crește echilibrul și flexibilitatea, ceea ce poate extinde potențialul sexual, ajutând în același timp la prevenirea rănilor”, explică Antonia. „Practicanții de yoga sunt adesea confortabili și mai prezenți în corpul lor, ceea ce poate crește, de asemenea, apetitul sexual și senzualitatea.”

S-a demonstrat că yoga sporește flexibilitatea mai mult decât orice alt sport, după cum adaugă Tina: „Yoga poate crește cu adevărat conștientizarea corpului, vibrațiile, forța fizică și flexibilitatea.”

Tenis

Între timp, 38% dintre jucătorii de tenis spun că jocul le-a crescut libidoul, cel mai mare procent dintre toate sporturile. Antonia explică: Tenisul vă oferă toate beneficiile de care aveți nevoie pentru a fi la cel mai bun nivel sexual. Dezvoltă forța, echilibrul, cardio și crește în mod natural hormonii de bine.”

Plimbare / Drumeții

„Mersul pe jos sau drumețiile eliberează un sentiment de independență și un sentiment de realizare. Explorarea unor locuri noi poate ajuta la construirea încrederii, sporind fericirea și satisfacția.”

Înot

„Un program regulat de înot construiește mușchi puternici și duce la rezistență, la reducerea stresului și la o claritate mentală care îți sporește capacitatea de a rămâne prezent și de a te bucura în timpul intimității.”

Dans/Aerobic

Dansatorii au unele dintre cele mai active vieți sexuale, bucurându-se în medie de 12 ori pe lună și simțindu-se foarte încrezători și flexibili. Tina spune: S-a demonstrat că dansul favorizează sentimentele de poftă, senzualitate și senzualitate. Acest lucru se datorează faptului că îndemânarea și coordonarea necesare sporesc încrederea în propriile abilități și aptitudini, precum și consolidarea încrederii în cadrul unei relații.”

sursa

Cele mai frecvente greșeli pe care le fac bărbații în timpul sexului

Fiecare persoană are o idee diferită despre ce înseamnă sexul reușit. Din acest motiv, dacă nu există o bună comunicare între cei doi parteneri, este normal ca lucrurile să nu funcționeze, conform specialiștilor.

Este mult mai greu pentru o femeie să fie satisfăcută din punct de vedere sexual, iar lipsa unei conștientizări și a unor abilități suficiente din partea bărbaților face ca lucrurile să fie și mai dificile. Iată câteva dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac bărbații în timpul sexului:

Crezi că tuturor femeilor le place același lucru

Fiecare bărbat are o idee diferită despre sexul ideal. Din acest motiv, a crede că fiecare femeie poate fi mulțumită cu aceeași tactică este considerată o greșeală majoră. Nu este. Adevărul este că anumite lucruri pot să atragă unele femei și să le respingă pe altele. Soluția este simplă – trebuie să vorbești despre acest subiect, să vă cunoașteți mai bine și să o rogi pe femeia respectivă să îți spună ce îi place.

Crezi că totul ar trebui să fie ca un film erotic

În filmele erotice sexul este prezentat într-un mod distorsionat. Ele sunt produsul unei acțiuni, nu ceva real. Prin urmare, ele nu sunt un profesor” de încredere în materie de sex. Filmele erotice prezintă, de obicei, scene care vizează în principal satisfacția masculină, motiv pentru care, probabil, multe femei rămân nesatisfăcute în realitate. De aceea, una dintre cele mai frecvente greșeli sexuale este aceea de a crede că sexul din filme este sexul ideal.

Te grăbești prea mult

Dintre toate greșelile sexuale ale bărbaților, aceasta este cu siguranță cea mai frecventă. Mulți bărbați cred că scopul sexului este pur și simplu actul în sine și orgasmul. Pentru ca sexul să fie cu adevărat satisfăcător pentru ambii parteneri, sunt necesare preludiul, mângâierile, îmbrățișările și sărutările. Acestea sunt la fel de importante ca și sexul în sine. Bărbații nu trebuie să se grăbească.

Schimbă-ți comportamentul după sex

Oricât de importante ar fi preludiul, momentele de după sex contează la fel de mult. O atitudine rece sau distantă după actul sexual poate avea un efect negativ și poate afecta nivelul de satisfacție al femeii. Ar fi frumos să ne bucurăm de niște momente de îmbrățișare după ce se termină totul.

Întrebi: S-a terminat?”

Pentru femei, atingerea orgasmului este diferită și mai dificilă. În plus, sexul înseamnă mult mai mult decât orgasmul. De fapt, sexul în care nu există orgasm poate fi, de asemenea, satisfăcător. Nu a eșuat dacă unul dintre cei doi nu a atins punctul culminant. Așadar, întrebarea tipică s-a terminat?” duce la două lucruri. Unu, că femeia se simte jenată să răspundă și sfârșește prin a spune ceea ce bărbatul vrea să audă, iar doi, dezvăluie nesiguranța bărbatului în pat.

sursa

Iată ce taxe şcolare plătesc vedetele pentru odraslele lor
Articolul anterior
Poze intime cu Anastasia Volocikova
Articolul următor