Relațiile intime după naștere: cât timp trebuie să aștepți

Acest subiect este unul foarte delicat, în special, pentru femeile care tocmai au trecut prin experiența dureroasă a nașterii naturale. Acestea în mod firesc au nevoie de o perioadă de recuperare, atât fizică, cât și psihică. Vezi care este termenul indicat de specialiști în cazul dat.

separator
img-2-465x390


După nașterea unui copil, vaginul unei femei are nevoie de aproximativ 6 săptămâni pentru a se vindeca, după cum a declarat Pari Ghodsi, medic specialist în ginecologie. Însă Maureen Whelihan, un medic specialist de la Centrul de Educație și Sănătate Sexuală, spune că este posibil să întreții relații intime și mai devreme dacă ești pregătită pentru acest lucru.

În momentul în care pacienții acesteia o întreabă care este perioadă perfectă în care își pot relua viața intimă din dormitor, Maureen Wheliham doar le recomandă să folosească protecție, deoarece pot rămâne gravide din nou foarte repede, dacă se află la ovulație. Femeile care alăptează exclusiv nu ovulează, însă cele care alăptează intermitent pot ovula pentru o perioadă scurtă de timp în prima lună.

Vaginul poate fi uscat la început, mai ales dacă alăptezi, deoarece alăptarea poate determina organismul să producă mai puțină lubrifiere. De aceea, doctorul Ghodsi recomandă utilizarea unui lubrifiant pe bază de apă atunci când întreții iar relații intime după naștere.

Relațiile intime s-ar putea să se simtă puțin diferit dacă revii la acestea mai repede după ce ai născut. Te întrebi de ce? Cervixului îi ia câteva săptămâni să revină la normal după ce ai dat naștere copilului, așa că relațiile intime la 2 săptămâni după naștere s-ar putea să se simtă ca atunci când erai însărcinată.

Vaginul este încă foarte moale și non-rigid după două săptămâni, pe când la șase săptămâni după naștere își revine aproape complet. Iar în momentul când te hotărăști să revii la viața intimă din dormitor, specialiștii recomandă să o faci treptat. La început, lucrurile nu se vor simți la fel, dar, odată cu trecerea timpului, lucrurile revin la normal.

Sursa

Povestea Ei: „M-a lăsat să mă sting singură”
Articolul anterior
S-a inventat aplicația care ,,ghicește” ingredientele mâncării din farfurie!
Articolul următor
Alte articole interesante